alarmsysteem Barendrecht

Alarmsysteem kopen? Zoekt u een draadloos, hybride of een uitgebreid bekabeld alarm systeem voor in huis of voor uw bedrijfspand in Barendrecht?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.
Krijg 40% discount op uw beveiligingssyteem!

Alarmsysteem Installeren in Barendrecht

U wilt een alarmsysteem bestellen en dit laten installeren bij u thuis of bij uw bedrijf? U weet nog niet bij welk alarminstallatiebedrijf? U vindt hier de beste adviseur voor elk type alarmsysteem bij u in de regio Middeldijk, Zwet, Noldijk, Zwaantje, Wevershoek, Heerjansdam, Kuipersveer, Koedood, Kleine-Lindt, Smitshoek en Barendrecht!

Alarmsysteem Barendrecht

Met een alarmsysteem kiest u voor een veilige woning. Het beveiligen van uw woning of bedrijfspand moet wel met een goed en betrouwbaar alarmsysteem gebeuren. Bij ons vindt u alle informatie over het juiste beveiligingssysteem.

Waarom een alarmsysteem?

Veel mensen weten niet dat een alarm systeem ook over andere zaken en gebeurtenissen waakt en dat meldt indien er iets aan de hand is in of rondom uw woning. Dat kan dan bijvoorbeeld een brand zijn of een melding voor koolstofmonoxide. Dit zijn stuk voor stuk cruciale meldingen die uw leven kunnen redden.

Kosten alarmsysteem

De prijs voor een modern alarmsysteem varieert van ca. €950 tot €2000. Dit is afhankelijk van de eventuele gewenste aanvullende opties en het aantal vertrekken dat u wilt laten beveiligen.

Hoe sluit men een alarm systeem aan?

De meeste alarm systemen werken via het internet, een mobiel netwerk of een vaste telefoonlijn. Op deze manier geeft het systeem een alarmmelding aan u of de alarmcentrale door. Ook zijn er niet-aangesloten alarm systemen. Deze geven veelal slechts een akoestische en/of zichtbare melding d.m.v. een alarmlicht of een geluidssignaal.

Informatie over alarmsystemen

Een alarm systeem is niet een inbraakalarm dat alleen maar afgaat als er iemand probeert in te breken. U veilig voelen is heel wat waard toch? Goedkoop is meestal duurkoop en een goedkoper alarm systeem is meestal een stuk minder betrouwbaar dan een iets duurder systeem. Het voordeel van uw huis laten beveiligen door middel van een goed systeem is dat de verzekering van uw huis u vaak minder zal kosten.

Wilt u een top advies en een duidelijke prijs ontvangen bij het aanvragen van een offerte voor een alarm systeem in Barendrecht?

Als u uw gegevens achterlaat, brengen wij u in contact met maximaal vijf vakmensen op het gebied van woningbeveiliging in uw regio. Hierdoor vindt u zeker de alarmspecialist die het beste aansluit bij uw wensen. En u kunt met de juiste installateur wel tot 40% besparen op uw beveiligingssysteem.

Extra gegevens over onze alarm systemen. De werking, en installatie van een alarmsysteem

Een beveiligingssysteem moet op de juiste wijze worden geïnstalleerd alvorens dit in gebruik kan worden genomen. Om overzichtelijk te maken hoe dit in zijn werk gaat leggen we u hieronder uit hoe één en ander in zijn werk gaat.

Stappenplan plaatsing beveiligings systeem

Het is van groot belang dat het alarmsysteem correct wordt aangesloten zodat er geen problemen optreden. Voor het installeren van het alarmsysteem en eventuele aanvullende componenten neemt de installateur de volgende stappen:

Allereerst wordt met de installateur een afspraak gemaakt. De monteur weet wat er nodig is om het alarm systeem te plaatsen. Als eerste neemt de installateur samen met u het alarmpakket met de eventuele componenten door. Veelal gaat de installateur samen met u het huis door om alle locaties en onderdelen te bespreken.

De installateur zal u eventueel extra advies geven over het nog beter beveiligen van uw woning indien nodig. Als alles duidelijk is besproken gaat de installateur beginnen met de componenten uit te pakken en kan er worden begonnen met de installatie van het alarmsysteem. Over het algemeen begint de installateur met het klaar maken van de centrale. Deze centrale wordt direct op het modem en stroomnetwerk aangesloten. Daarna meldt de installateur het nieuwe paneel met zijn laptop of tablet en verzend een welkomstmail naar u als klant.

Terwijl het paneel zijn eerste verbinding met de eventuele alarm meldkamer maakt plaatst de installateur de overige componenten. Deze componenten bestaan veelal uit magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreukmelders, rookmelders, toetsenbordjes, beveiligingscamera’s, enz. En als alle componenten zijn geplaatst en de communicatie tot stand gekomen is zal de installateur alle overige componenten die nog niet gekoppeld zijn inlezen.

Hierna geeft de installateur alle kamers en vertrekken een naam en programmeert hij het paneel volgens uw wensen. Nadat alles naar wens is geprogrammeerd zal het beveiligingssysteem worden getest d.m.v. een zogenaamde ‘looptest’ waarin alle onderdelen op een juiste werking worden gecontroleerd.

Vervolgens worden eventueel optionele camera’s en video deurbellen geplaatst die deel uitmaken van het alarm systeem. Na montage en uitvoerig testen van het gehele alarm systeem met bijbehorende componenten, ontvangt u een opleverformulier, een zonelijst en een contactlijst. Deze contactlijst bevat de gegevens van personen die door de alarmcentrale gewaarschuwd kunnen worden ingeval van een alarmmelding.

Als volgende stap legt de installateur de bediening uit van het alarmsysteem. Voor een preventieve werking ontvangt u nog een aantal raamstickers en deurstickers en zal de factuur door de monteur worden opgemaakt. De installateur vertrekt en u bent eigenaar van een perfect werkend en compleet alarm systeem. Uiteraard is de kans op een inbraak in uw woning of bedrijf hiermee grotendeels verminderd.

Geen kabels die moeten worden getrokken en bevestigd. Geen geluidshinder en stof door boren, verplaatsen van meubilair en andere vormen van overlast in uw woning of bedrijfsruimte. .

Alles verbonden met kabels. Een hogere betrouwbaarheid en veel minder kans op storingen. Het onderhoud is eenvoudig doordat het systeem geen batterijen gebruikt die anders regelmatig moeten worden verwisseld. Weinig onderhoud vereist. Ook met brandmeldinstallatie leverbaar.

Dit is een combinatie van draadloos en bekabeld. De basis is met kabels en te combineren met draadloos. Zo is het systeem eenvoudig uit te breiden zonder kabels en te monteren aan raam en deur.

Alarm is geïnstalleerd? Als het alarmsysteem is gemonteerd, gaat het direct in werking. Maar wat doet een alarmsysteem nu precies? De basis van een alarmsysteem is het alarmsysteem met eventuele extra componenten. U bepaald zelf welke mogelijkheden worden toegevoegd bij de aanschaf van het systeem.

Werkwijze alarmsysteem

De werking van alarm systemen kan in vijf punten worden samengevat.

  1. Een alarmsysteem maakt de kans op inbraak een stuk minder en maakt uw woonomgeving een stuk veiliger.
  2. Alarm systemen zijn er in verschillende soorten. Met een paneel kan het alarmsysteem worden bediend. Dit is doorgaans een klein toetsenbord wat bij belangrijke uitgangen wordt geplaatst.
  3. Het alarmsysteem en de sensoren gaan in werking zodra u het activeert. Indien een sensor brand of een ander onregelmatigheid detecteert gaat het systeem onmiddellijk af. Bijvoorbeeld bij beweging thuis, glasbreuk, rookontwikkeling of water lekkage.
  4. Het alarm systeem zal ten alle tijden in werking treden bij onregelmatigheden. Dat kan d.m.v. geluidssignalen zoals een alarmsirene maar ook kan het een lichtschakelaar aanzetten of een camera een opname laten starten. Hoe meer acties er bij een melding worden geactiveerd, hoe beter een alarm systeem kan reageren in geval van dreiging.
  5. Naast de diverse signalen die een alarmsysteem kan afgeven op locatie, wordt er tevens een alarmmelding verzonden naar de eigenaar, of naar een meldkamer indien het alarm systeem hierop is gekoppeld.
    Als het alarmsysteem is aangesloten op een meldkamer zal deze onmiddellijk op de hoogte brengen Is er niets aan de hand dan schakelt de alarm meldkamer het systeem ook weer op afstand uit.

Zoals gezegd is het van belang dat een alarmsysteem op goede wijze wordt geplaatst zodat u zeker bent van de vele voordelen van een alarm systeem. Laat daarom onze alarm adviseur u helpen bij het plaatsen van een systeem bij u in de regio Middeldijk, Zwet, Noldijk, Zwaantje, Wevershoek, Heerjansdam, Kuipersveer, Koedood, Kleine-Lindt, Smitshoek en Barendrecht.

Veelgestelde vragen over onze alarm systemen

Het woord inbraakalarm zegt het al. Het beschermt u tegen inbraken. Als inbrekers weten dat uw appartement goed beveiligd is, gaan ze liever naar een ander pand dat niet beveiligd is. En als een inbreker wel in uw huis is gekomen dan zal het harde geluid van de sirene hem zeker laten schrikken. Als het inbraakalarm detecteert dat er iemand uw pand binnenkomt, zal er een alarmsirene afgaan en verschijnen er lichtflitsen. Het is misschien ook wel een goed idee uw alarm systeem aan een alarm meldkamer te koppelen. Een confrontatie met een inbreker is natuurlijk niet wat u wilt..
Afhankelijk van de situatie en gekozen opties variëren de kosten van ca. €950 tot €2000. De prijs hangt af van een aantal factoren. Om een duidelijk beeld te kunnen krijgen van de prijzen voor een alarmsysteem , is het dus verstandig om offertes aan te vragen. Hierdoor krijgt u een beter beeld in de kosten voor een beveiligingssyteem voor uw appartement.

Dit ligt aan de situatie en de wensen waaraan het systeem moet voldoen. Over het algemeen werkt een alarm systeem via het internet of een mobiel netwerk maar dit kan ook via een vaste telefoonlijn indien aanwezig.

Op deze wijze wordt u tijdig gewaarschuwd bij inbraak of andere calamiteiten. Ook zijn er alarmsystemen die niet zijn aangesloten op een meldpunt. Deze systemen geven slechts een lokale melding bij inbraak of andere calimiteiten.

Er zijn een aantal verschillende meldings-opties om uit te kiezen. Er zijn apparaten die gelijk een melding zenden naar uw mobiel met behulp van een mobiele app of doormiddel van een sms of e-mailbericht.

Is uw systeem gekoppeld aan een alarm meldkamer? Dan gaat alles via de alarm meldkamer die de juiste nooddiensten meteen waarschuwt bij een alarm melding. Het grote voordeel is dat de alarm meldkamer 24 uur per dag bereikbaar is. Deze meldkamers zijn 24 uur per dag te bereiken en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Als u nergens op aangesloten bent dan zal ingeval uw systeem afgaat dit zeker een inbreker afschrikken. De enorme herrie en lichtflitsen zullen absoluut indruk maken.

Een brandmeldinstallatie is een alarmsysteem, waarmee een brand zo vroeg mogelijk wordt ontdekt. Het bestaat uit een aantal samenwerkende onderdelen, waaronder rookmelders en handmelders. Zo kunnen snel de nodige maatregelen worden genomen. Er wordt bijvoorbeeld een ontruimingsalarm geactiveerd om mensen te evacueren, staldeuren worden automatisch geopend of er wordt een blussysteem geactiveerd.

Een personenalarmsysteem, valalarm of ouderenalarm is een klein kastje, meestal geplaatst naast de telefoon of aan de wand, Het heeft een alarmknop waarmee via de telefoonaansluiting verbinding kan worden gemaakt met een aantal door de gebruiker vooraf gekozen telefoonnummers.

Het is mogelijk om een knop of een trekkoord toe te voegen waarmee de gebruiker ook alarm kan slaan. Met deze relatief goedkope variant kan echter geen spreek-luisterverbinding tot stand worden gebracht.