alarmsysteem Capelle aan den IJssel

Alarm systeem laten installeren? Zoekt u een draadloos, hybride of een uitgebreid bekabeld alarm systeem voor in huis of voor uw bedrijfspand in Capelle aan den IJssel?

Vraag een offerte bij ons aan.
Tot wel 40% korting op uw alarm systeem!

Alarmsysteem Installeren in Capelle aan den IJssel

U wilt een alarmsysteem kopen voor bij u thuis of bij uw bedrijf? U weet nog niet bij welk installatiebedrijf? U vindt hier de beste adviseur voor elk type alarm systeem bij u in de regio Stormpolder, Krimpen aan den IJssel, IJsseloord, Kralingse Veer, Groot Hitland, Bolnes, ’s-Gravenweg, IJsselmonde, Ouderkerk aan den IJssel, Krimpen aan de Lek en Capelle aan den IJssel!

Alarm systeem Capelle aan den IJssel

Met een alarm systeem kiest u voor een veilige woning. Een betrouwbaar alarm systeem in uw woning gaat ervoor zorgen dat u goed beschermt bent tegen inbraken. Bij ons vindt u alle informatie over het juiste beveiligingssysteem.

Waarom een alarm systeem?

Veel mensen weten niet dat een alarmsysteem ook over andere zaken en gebeurtenissen waakt en dat meldt indien er iets gebeurd in of rondom uw woning. Denk dan aan een alarm voor brand of een melding bij het vrijkomen van koolstofmonoxide. Met deze beveiligingssystemen krijgt u op tijd een waarschuwing daarover.

De kosten van een alarm systeem

De prijs voor een goed en modern alarm systeem varieert van ca. €950 tot €2000. Dit is afhankelijk van de eventuele aanvullende opties en het aantal vertrekken dat u wilt laten beveiligen.

Hoe wordt een alarmsysteem aangesloten?

De meeste alarm systemen werken via het internet, een mobiel netwerk of een vaste telefoonlijn. Via deze weg geeft het systeem een melding aan u of de alarmcentrale door. Ook zijn er niet-aangesloten alarm systemen. Deze geven meestal slechts een akoestische en/of zichtbare melding d.m.v. een alarmlicht of een geluidssignaal.

Informatie over het alarmsysteem

Bij een alarm systeem denkt men direct aan een alarmbel die afgaat als er iemand binnen komt. Wat is het u waard om u veilig te voelen? Goedkoop is veelal duurkoop en een goedkoper alarmsysteem is meestal een stuk minder betrouwbaar dan een iets duurder systeem. Het voordeel van uw huis laten beveiligen door middel van een goed systeem is dat de verzekering van uw huis u vaak minder zal kosten.

Wilt u een goed advies en een duidelijke prijs ontvangen bij het aanvragen van een offerte voor een alarm systeem in Capelle aan den IJssel?

Als u uw gegevens bij ons achterlaat, brengen wij u in contact met maximaal vijf vakmensen op het gebied van alarmbeveiliging in uw regio. Hierdoor vindt u zeker de alarmspecialist die het beste aansluit bij uw wensen. Bovendien kunt u met de juiste alarm installateur wel tot 40% besparen op uw alarm systeem.

Meer informatie over onze alarm systemen. Werking en installatie van een alarm systeem

Een alarmsysteem moet op professionele wijze worden geïnstalleerd alvorens dit in gebruik kan worden genomen. Om overzichtelijk te maken hoe dit in zijn werk gaat leggen we u hieronder uit hoe één en ander in zijn werk gaat.

Stappenplan plaatsing alarm systeem

Om problemen te vermijden dient het alarm systeem op vakkundige wijzen te worden aangesloten. Voor het monteren van het alarm systeem en aanvullende componenten neemt de alarm installateur de volgende stappen:

Allereerst wordt met de monteur een afspraak gemaakt. De alarminstallateur weet wat er nodig is om het alarm systeem te plaatsen. Als eerste neemt de alarminstallateur samen met u het pakket met de eventuele componenten door. Vaak gaat de alarminstallateur samen met u het huis door om alle locaties en onderdelen te bespreken.

De alarminstallateur zal u aanvullend advies geven over het nog beter beveiligen van uw woning indien dit van toepassing is. Als alles duidelijk is besproken gaat de monteur beginnen met de componenten uit te pakken en kan er worden begonnen met de installatie van het alarmsysteem. Over het algemeen begint de alarminstallateur met het gereed maken van de centrale. Deze centrale wordt direct op het modem en stroomnetwerk aangesloten. Hierna meldt de monteur het nieuwe paneel met zijn iPad en verzend een welkomstmail naar u als klant.

Terwijl het paneel zijn eerste verbinding met de eventuele alarm meldkamer maakt plaatst de installateur de overige componenten. Deze componenten bestaan veelal uit magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreukmelders, rookmelders, toetsenbordjes, beveiligingscamera’s, enz. Als alle componenten zijn geplaatst en de communicatie tot stand gekomen is zal de monteur alle andere componenten die nog niet aangemeld zijn laten inlezen.

Hierna geeft de installateur alle kamers en vertrekken een naam en programmeert hij het paneel volgens uw wensen. Nadat alles naar wens is geprogrammeerd zal het beveiligingssysteem worden getest d.m.v. een zogenaamde ‘looptest’ waarin alle onderdelen op een juiste werking worden gecontroleerd.

Vervolgens worden eventueel optionele camera’s en video deurbellen geplaatst die deel uitmaken van het alarm systeem. Na montage en uitvoerig testen van het gehele systeem met bijbehorende componenten, ontvangt u een opleverformulier, een zonelijst en een contactlijst. Deze contactlijst bevat de gegevens van personen die door de alarmcentrale gewaarschuwd kunnen worden ingeval van een melding.

Als volgende stap legt de installateur de bediening uit van het alarm systeem. Voor een preventieve werking ontvangt u nog een aantal raamstickers en deurstickers en zal de factuur door de monteur worden opgemaakt. De installateur vertrekt en u bent eigenaar van een perfect werkend en compleet alarm systeem. Alles met het doel om de kans op wat voor inbraak dan ook te verkleinen.

Het voordeel is dat er geen kabels nodig zijn om alles aan elkaar te koppelen. Geen geluidshinder en stof door boren, verplaatsen van meubilair en andere vormen van overlast in uw woning of bedrijfsruimte. Snelle installatie.

Alles verbonden met kabels. Een hogere betrouwbaarheid en veel minder kans op storingen. U hebt geen batterijen nodig die iedere keer moeten worden vervangen. Amper onderhoud vereist. Ook met brandmeldinstallatie leverbaar.

Dit is een combinatie van draadloos en bekabeld. De basis is met kabels en te combineren met draadloos. Zo is het systeem eenvoudig uit te breiden zonder kabels en te monteren aan raam en deur.

Alarm is aangesloten? Zodra het alarm systeem is geïnstalleerd, gaat het direct in werking. Maar wat doet een alarm systeem nu precies? De basis van een alarm systeem is het systeem met de eventuele extra componenten. U bepaald zelf welke mogelijkheden worden toegevoegd bij de aanschaf van het systeem.

De werking van een alarm systeem

De werking van alarm systemen kan in vijf punten worden samengevat.

  1. Door gebruik te maken van een alarm systeem kunt u de kans op inbraak verkleinen en streven naar een veilige plek om te wonen.
  2. Beveiligingssystemen zijn er in verschillende soorten. Met een bedieningspaneel kan het alarm systeem worden bediend. Dit is meestal een klein toetsenbord wat bij belangrijke uitgangen wordt gemonteerd.
  3. Het alarm systeem en de sensoren gaan in werking zodra u het aanzet. Zodra een sensor brand of een ander onregelmatigheid detecteert gaat het alarm onmiddellijk af. Dat kan een beweging in het huis zijn door poging tot inbraak maar ook kan rookontwikkeling of lekkage het alarm af laten gaan.
  4. Het alarm systeem zal ten alle tijden in werking treden bij onregelmatigheden. Dat kan d.m.v. geluidssignalen zoals een alarmsirene maar ook kan het een lichtschakelaar aanzetten of een camera een opname laten starten. Hoe meer acties er bij een melding worden geactiveerd, hoe beter een alarm systeem kan reageren in geval van dreiging.
  5. Naast de verschillende signalen die een alarm systeem kan afgeven op locatie, wordt er tevens een alarmmelding verzonden naar de eigenaar, of naar een meldkamer indien het systeem hierop is gekoppeld.
    Hulpdiensten worden onmiddellijk opgeroepen worden aangezien de meldingen 24 uur per dag alleen met koppeling alarm meldkamer in de gaten worden gehouden Is er niets aan de hand dan schakelt de alarm meldkamer het systeem ook weer op afstand uit.

Zoals gezegd is het uitermate belangrijk dat een alarm systeem op goede wijze wordt geplaatst zodat u zeker bent van de vele voordelen van een alarm systeem. Onze vakmensen op het gebied van alarmbeveiliging kunnen u assisteren bij de installatie van uw alarm systeem bij u in de regio Stormpolder, Krimpen aan den IJssel, IJsseloord, Kralingse Veer, Groot Hitland, Bolnes, ’s-Gravenweg, IJsselmonde, Ouderkerk aan den IJssel, Krimpen aan de Lek en Capelle aan den IJssel.

Veel voorkomende over alarmsystemen

Een inbraakalarm zegt het al. Het beschermt tegen inbraak. Als inbrekers zien dat uw appartement goed is beveiligd, gaan ze liever naar een ander pand dat geen beveiliging heeft. En als een inbreker toch in uw huis is gekomen dan zal het felle harde geluid van het alarm hem absoluut afschrikken. De lichtflitsen en sirene gaan meteen af als het systeem een inbreker detecteert. U kan ook het systeem koppelen aan een alarm meldkamer, waardoor u niet zelf oog in oog hoeft te staan met een inbreker.
Afhankelijk van de situatie en gekozen opties variëren de kosten voor een alarm systeem van ca. €950 tot €2000. Er zijn veel factoren waar de prijs vanaf hangt. Om een goed beeld te krijgen van de kosten voor een alarm systeem dat voldoet aan uw wensen, is het dus verstandig om offertes aan te vragen. Hierdoor krijgt u inzicht in de exacte kosten voor een alarm systeem voor uw huis..

Dit ligt aan de situatie en de wensen waaraan het systeem moet voldoen. Over het algemeen werkt een alarm systeem via het internet of een mobiel netwerk maar dit kan ook via een vaste telefoonlijn indien aanwezig.

Op deze wijze wordt u tijdig gewaarschuwd bij inbraak of andere calamiteiten. Ook zijn er alarmsystemen die niet zijn aangesloten op een meldpunt. Deze systemen geven slechts een lokale melding bij inbraak of andere calimiteiten.

Er zijn een aantal verschillende meldings-opties om uit te kunnen kiezen. Er zijn apparaten die gelijk een melding zenden naar uw mobiel met behulp van een mobiele app of doormiddel van een sms of e-mailbericht.

Is uw systeem gekoppeld aan een alarm meldkamer? Dan gaat alles via de alarm meldkamer die de juiste nooddiensten meteen waarschuwt bij een alarm melding. Het grote voordeel is dat de alarm meldkamer 24 uur per dag bereikbaar is. Deze alarm meldkamers zijn 24 uur per dag bereikbaar en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Als u nergens op aangesloten bent dan zal ingeval uw alarm afgaat dit zeker de inbreker afschrikken. De enorme herrie en lichtflitsen zullen absoluut indruk maken.

Een brandmeldinstallatie is een alarmsysteem, waarmee een brand zo vroeg mogelijk wordt ontdekt. Het bestaat uit een aantal samenwerkende onderdelen, waaronder rookmelders en handmelders. Zo kunnen snel de nodige maatregelen worden genomen. Er wordt bijvoorbeeld een ontruimingsalarm geactiveerd om mensen te evacueren, staldeuren worden automatisch geopend of er wordt een blussysteem geactiveerd.

Een personenalarmsysteem, valalarm of ouderenalarm is een klein kastje, meestal geplaatst naast de telefoon of aan de wand, Het heeft een alarmknop waarmee via de telefoonaansluiting verbinding kan worden gemaakt met een aantal door de gebruiker vooraf gekozen telefoonnummers.

Het is mogelijk om een knop of een trekkoord toe te voegen waarmee de gebruiker ook alarm kan slaan. Met deze relatief goedkope variant kan echter geen spreek-luisterverbinding tot stand worden gebracht.