alarmsysteem Carnisse

Alarm systeem laten installeren? Zoekt u een draadloos, hybride of een uitgebreid bekabeld alarm systeem voor in huis of voor uw bedrijfspand in Carnisse?

Vraag hier een prijs aan.
Krijg 40% korting op uw alarmsysteem!

Alarmsysteem Installeren in Carnisse

U wilt een alarmsysteem kopen en dit laten installeren bij u thuis of bij uw bedrijf? U weet nog niet bij welk installatiebedrijf? U vindt hier de beste adviseur voor elk type alarm systeem bij u in de regio Rotterdam, Smitshoek, Heijplaat, Rhoon, Koedood, IJsselmonde, Middeldijk, Kralingse Veer, Barendrecht, Rhoonse Veer en Carnisse!

Alarm systeem Carnisse

Met een alarm systeem kiest u voor een veilige woning. Het beveiligen van uw woning of bedrijfspand moet wel met een goed en degelijk alarm systeem gebeuren. Bij ons vindt u alle informatie over het juiste beveiligingssysteem.

Waarom een alarmsysteem?

Veel mensen weten niet dat een alarmsysteem ook over andere zaken en gebeurtenissen waakt en dat meteen meldt zodra er iets aan de hand is in of rondom uw woning. Dat kan dan bijvoorbeeld een brand zijn of een melding voor koolstofmonoxide. Dit zijn allemaal cruciale meldingen die uw leven kunnen redden.

Wat kost een alarm systeem

De kosten voor een modern alarm systeem varieert van ca. €950 tot €2000. Dit is afhankelijk van de eventuele gewenste aanvullende opties en het aantal vertrekken dat u wilt laten beveiligen.

Hoe wordt een alarmsysteem aangesloten?

De meeste alarm systemen werken via het internet, een mobiel netwerk of een vaste telefoonlijn. Via deze weg geeft het systeem een melding aan u of de alarmcentrale door. Er zijn ook niet-aangesloten alarm systemen. Deze geven meestal slechts een akoestische en/of zichtbare melding d.m.v. een alarmlicht of een geluidssignaal.

Informatie over verschillende alarmsystemen

Bij een alarm systeem denkt men al snel aan een alarmbel die afgaat als er een persoon binnen komt. Wat is het u waard om u veilig te voelen? Goedkoop is doorgaans duurkoop en een goedkoop alarmsysteem is meestal een stuk minder betrouwbaar dan een iets duurder systeem. Het grote voordeel van uw huis laten beveiligen door middel van een goed systeem is dat de verzekering van uw huis u vaak minder zal kosten.

Wilt u een top advies en een duidelijke prijs ontvangen bij het aanvragen van een offerte voor een alarm systeem in Carnisse?

Als u uw gegevens bij ons achterlaat, brengen wij u in contact met maximaal vijf vakmensen op het gebied van alarmbeveiliging in uw regio. Hierdoor vindt u gegarandeerd de alarmvakman die het beste aansluit bij uw wensen. Bovendien kunt u met de juiste installateur wel tot 40% besparen op uw alarm systeem.

Extra gegevens over onze beveiligingssystemen. De werkwijze en montage van een alarm systeem

Een beveiligingssysteem moet op professionele wijze worden geïnstalleerd alvorens dit in gebruik kan worden genomen. Om duidelijk te maken hoe dit in zijn werk gaat leggen we hieronder uit hoe één en ander in zijn werk gaat.

Stappenplan plaatsing beveiligings systeem

Om problemen te vermijden dient het alarm systeem op vakkundige wijzen te worden geinstalleerd. Voor het monteren van het alarmsysteem en eventuele aanvullende componenten neemt de alarm installateur de volgende stappen:

Eerst wordt met de installateur een afspraak gemaakt. De installateur weet wat er nodig is om het systeem te plaatsen. Als eerste neemt de monteur samen met u het alarmpakket met de eventuele onderdelen door. Vaak gaat de monteur samen met u het huis door om alle locaties en onderdelen te bespreken.

De monteur zal u aanvullend advies geven over het nog beter beveiligen van uw woning indien nodig. En als alles nauwkeurig is doorgenomen en duidelijk besproken, begint de installateur met het installeren van de alarminstallatie. Over het algemeen begint de monteur met het klaar maken van de centrale. Deze centrale wordt direct op het modem en stroomnetwerk aangesloten. Daarna meldt de installateur het nieuwe paneel met zijn laptop of tablet en verzend een welkomstmail naar u als klant.

Terwijl het paneel zijn eerste verbinding met de eventuele alarm meldkamer maakt plaatst de installateur de overige componenten. Deze componenten bestaan veelal uit magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreukmelders, rookmelders, toetsenbordjes, beveiligingscamera’s, enz. Zodra alle andere onderdelen zijn geinstalleerd zal de monteur deze ook doorgeven aan de centrale.

Hierna geeft de installateur alle kamers en vertrekken een naam en programmeert hij het paneel volgens uw wensen. Het beveiligingssyteem wordt pas uitgetest als alle alarmonderdelen naar wens zijn ingesteld. Er wordt een zogenaamde looptest verricht waarmee alle alarmonderdelen af zullen gaan.

Hierna worden eventueel optionele camera’s en video deurbellen geplaatst die deel uitmaken van het alarm systeem. Na montage en uitvoerig testen van het gehele alarm systeem met bijbehorende componenten, ontvangt u een opleverformulier, een zonelijst en een contactlijst. Deze contactlijst bevat de gegevens van personen die door de alarmcentrale gewaarschuwd kunnen worden ingeval van een alarmmelding.

Als volgende stap legt de installateur de bediening uit van het alarm systeem. Voor een preventieve werking ontvangt u nog een aantal raamstickers en deurstickers en zal de factuur door de monteur worden opgemaakt. De installateur vertrekt en u bent eigenaar van een perfect werkend en compleet alarm systeem. Uiteraard is de kans op een inbraak in uw woning of bedrijf hiermee grotendeels verminderd.

Geen kabels die moeten worden getrokken en bevestigd. Geen geluidshinder en stof door boren, verplaatsen van meubilair en andere vormen van overlast in uw woning of bedrijfsruimte. .

Alles verbonden met kabels. Een hogere betrouwbaarheid en veel minder kans op uitval. Het onderhoud is eenvoudig doordat het systeem geen batterijen gebruikt die anders regelmatig moeten worden verwisseld. Amper onderhoud nodig. Ook met brandmeldinstallatie leverbaar.

Dit is een combinatie van draadloos en bekabeld. De basis is met kabels en te combineren met draadloos. Zo is het systeem eenvoudig uit te breiden zonder kabels en te monteren aan raam en deur.

Alarm is aangesloten? Zodra het alarm systeem is gemonteerd, gaat het direct in werking. Maar wat doet een alarm systeem nu eigenlijk precies? De basis van een alarm systeem is het systeem met eventuele toegevoegde onderdelen. U bepaald zelf welke mogelijkheden worden toegevoegd bij de aankoop van het alarm systeem.

Werking alarm systeem

De werking van alarm systemen kan in vijf punten worden samengevat.

  1. Door gebruik te maken van een alarm systeem kunt u de kans op inbraak verkleinen en streven naar een veilige plek om te wonen.
  2. Alarmsystemen zijn er in verschillende soorten. Met een bedieningspaneel kan het alarm systeem worden bediend. Dit is veelal een klein toetsenbord wat bij belangrijke uitgangen wordt gemonteerd.
  3. Het alarm systeem en de sensoren gaan in werking zodra u het activeert. Zodra een sensor brand of een ander onregelmatigheid detecteert gaat het alarm onmiddellijk af. Dat kan een verplaatsing van een persoon zijn in het huis zijn door inbraak maar ook kan rookontwikkeling of lekkage het alarm af laten gaan.
  4. Het systeem zal ten alle tijden in werking treden bij onregelmatigheden. Dat kan d.m.v. geluidssignalen zoals een alarmsirene maar ook kan het een lichtschakelaar aanzetten of een camera een opname laten starten. Hoe meer acties er bij een melding worden geactiveerd, hoe beter een alarm systeem kan reageren in geval van dreiging.
  5. Naast de verschillende signalen die een alarm systeem kan afgeven op locatie, wordt er tevens een alarmmelding verzonden naar de eigenaar, of naar een alarmcentrale indien het alarmsysteem hierop is gekoppeld.
    Indien het alarmsysteem is gekoppeld op een alarm meldkamer zal deze direct op de hoogte brengen Is er niets aan de hand dan schakelt de alarm meldkamer het systeem ook weer op afstand uit.

Zoals gezegd is het belangrijk dat een alarm systeem op goede wijze wordt geïnstalleerd zodat u zeker bent van de vele voordelen van een alarm systeem. Onze vakmensen op het gebied van alarmbeveiliging kunnen u assisteren bij de montage van uw alarm systeem bij u in de regio Rotterdam, Smitshoek, Heijplaat, Rhoon, Koedood, IJsselmonde, Middeldijk, Kralingse Veer, Barendrecht, Rhoonse Veer en Carnisse.

Veelgestelde vragen over onze alarm systemen

Het woord inbraakalarm zegt het al. Het beschermt u tegen inbraak. Als inbrekers weten dat uw woning goed is beveiligd, gaan ze liever naar een ander pand dat geen beveiliging heeft. En als een inbreker wel in uw huis is gekomen dan zal het harde geluid van het geluidsalarm hem absoluut laten schrikken. Als het inbraakalarm detecteert dat een persoon uw pand binnenkomt, gaat er een geluidsalarm af of verschijnen er lichtflitsen. U kan ook het alarmsysteem koppelen aan een alarm meldkamer, zodat u niet zelf oog in oog hoeft te staan met de inbreker.
Afhankelijk van de situatie en gekozen opties variëren de kosten van ca. €950 tot €2000. De prijs hangt af van een aantal factoren. Om een goed beeld te kunnen krijgen van de prijzen voor een alarm systeem dat voldoet aan uw wensen, is het verstandig om prijzen aan te vragen. Dit geeft een goed beeld wat de prijzen zijn voor een beveiligingssyteem in uw woning of bedrijfspand.

Dit ligt aan de situatie en de wensen waaraan het systeem moet voldoen. Over het algemeen werkt een alarm systeem via het internet of een mobiel netwerk maar dit kan ook via een vaste telefoonlijn indien aanwezig.

Op deze wijze wordt u tijdig gewaarschuwd bij inbraak of andere calamiteiten. Ook zijn er alarmsystemen die niet zijn aangesloten op een meldpunt. Deze systemen geven slechts een lokale melding bij inbraak of andere calimiteiten.

Er zijn een aantal verschillende meldings-opties om uit te kiezen. Er zijn apparaten die gelijk een melding zenden naar uw mobiel met behulp van een mobiele app of doormiddel van een sms of e-mailbericht.

Is uw systeem gekoppeld aan een alarm meldkamer? Dan gaat alles via de alarm meldkamer die de juiste nooddiensten meteen waarschuwt bij een alarm melding. Het grote voordeel is dat de alarm meldkamer 24 uur per dag bereikbaar is. Deze meldkamers staan 24 uur per dag en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Bent uw nergens op aangesloten dan zal indien uw alarm afgaat dit een inbreker laten schrikken. De enorme herrie en lichtflitsen zullen absoluut indruk maken.

Een brandmeldinstallatie is een alarmsysteem, waarmee een brand zo vroeg mogelijk wordt ontdekt. Het bestaat uit een aantal samenwerkende onderdelen, waaronder rookmelders en handmelders. Zo kunnen snel de nodige maatregelen worden genomen. Er wordt bijvoorbeeld een ontruimingsalarm geactiveerd om mensen te evacueren, staldeuren worden automatisch geopend of er wordt een blussysteem geactiveerd.

Een personenalarmsysteem, valalarm of ouderenalarm is een klein kastje, meestal geplaatst naast de telefoon of aan de wand, Het heeft een alarmknop waarmee via de telefoonaansluiting verbinding kan worden gemaakt met een aantal door de gebruiker vooraf gekozen telefoonnummers.

Het is mogelijk om een knop of een trekkoord toe te voegen waarmee de gebruiker ook alarm kan slaan. Met deze relatief goedkope variant kan echter geen spreek-luisterverbinding tot stand worden gebracht.