alarmsysteem De Rotte

Alarmsysteem kopen? Zoekt u een draadloos, hybride of een uitgebreid bekabeld alarm systeem voor in huis of voor uw bedrijfspand in De Rotte?

Vraag een offerte bij ons aan.
Krijg 40% discount op uw beveiligingssyteem!

Alarmsysteem Installeren in De Rotte

U wilt een alarmsysteem kopen voor bij u thuis of bij uw bedrijf? U weet nog niet bij welk alarminstallatiebedrijf? U vindt hier de beste adviseur voor elk type alarmsysteem bij u in de regio Oud Verlaat, Bergschenhoek, Groeneweg, Bleiswijk, Rodenrijs, Berkel, Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen, Capelle aan den IJssel, Noordeinde en De Rotte!

Alarmsysteem De Rotte

Met een alarmsysteem kiest u voor een veilige woning. Het beveiligen van uw woning of bedrijfspand moet wel met een goed en degelijk alarmsysteem gebeuren. Bij ons vindt u alle informatie over het juiste beveiligingssysteem.

Waarom een alarm systeem?

Veel mensen weten niet dat een alarm systeem ook over andere zaken en gebeurtenissen waakt en dat meteen meldt zodra er iets aan de hand is in of rondom uw woning. Dat kan dan bijvoorbeeld een brand zijn of een waarschuwing voor koolstofmonoxide. Met deze alarm systemen krijgt u op tijd een melding daarover.

Kosten alarmsysteem

De kosten voor een modern alarmsysteem varieert van ca. €950 tot €2000. Dit is afhankelijk van de gewenste aanvullende opties en het aantal vertrekken dat u wilt laten beveiligen.

Hoe sluit men een alarm systeem aan?

De meeste alarm systemen werken via het internet, een mobiel netwerk of een vaste telefoonlijn. Via deze weg geeft het systeem een melding aan u of de alarmcentrale door. Ook zijn er niet-aangesloten alarm systemen. Deze geven veelal slechts een akoestische en/of zichtbare melding d.m.v. een alarmlicht of een geluidssignaal.

Informatie over verschillende alarmsystemen

Bij een alarmsysteem denkt men vaak aan een alarmbel die afgaat als er iemand binnen komt. U veilig voelen is heel wat waard toch? Goedkoop is doorgaans duurkoop en een goedkoper alarm systeem is meestal een stuk minder betrouwbaar dan een iets duurder systeem. Het voordeel van uw huis laten beveiligen door middel van een goed systeem is dat de verzekering van uw huis u vaak minder zal kosten.

Wilt u een betrouwbaar advies en een duidelijke prijs ontvangen bij het aanvragen van een offerte voor een alarm systeem in De Rotte?

Als u uw gegevens bij ons achterlaat, brengen wij u in contact met een maximum van vijf vakmensen op het gebied van woningbeveiliging in uw regio. Hierdoor vindt u gegarandeerd de alarmspecialist die het beste aansluit bij uw wensen. En u kunt met de juiste alarm installateur wel tot 40% besparen op uw alarm systeem.

Extra informatie over onze beveiligingssystemen. De werkwijze en installatie van een alarmsysteem

Een alarm systeem moet op de juiste wijze worden geïnstalleerd alvorens dit in gebruik kan worden genomen. Om duidelijk te maken hoe dit in zijn werk gaat leggen we u hieronder uit hoe één en ander in zijn werk gaat.

Stappenplan plaatsing alarm systeem

Het is van heel groot belang dat uw alarmsysteem op op vakkundige wijze wordt geplaatst om ervoor te zorgen dat er geen problemen ontstaan. Voor het monteren van het alarm systeem en aanvullende componenten neemt de monteur de volgende stappen:

Eerst wordt met de installateur een afspraak gemaakt. De installateur weet wat er nodig is om het alarm systeem te plaatsen. Als eerste neemt de installateur samen met u het pakket met de eventuele onderdelen door. Veelal gaat de installateur samen met u het huis door om alle locaties en onderdelen te bespreken.

De installateur zal u aanvullend advies geven over het nog beter beveiligen van uw woning indien nodig. En als alles nauwkeurig is geanalyseerd en duidelijk besproken, begint de installateur met het monteren van de installatie. Over het algemeen begint de installateur met het klaar maken van de centrale. Deze centrale wordt direct op het modem en stroomnetwerk aangesloten. Hierna meldt de installateur het nieuwe paneel met zijn iPad en wordt er een welkomstmail naar u als klant toegezonden.

Terwijl het paneel zijn eerste verbinding met de eventuele alarm meldkamer maakt plaatst de installateur de overige componenten. Deze componenten bestaan veelal uit magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreukmelders, rookmelders, toetsenbordjes, beveiligingscamera’s, enz. Zodra alle overige onderdelen zijn geinstalleerd zal de installateur deze ook aanmelden aan de centrale.

Hierna geeft de installateur alle kamers en vertrekken een naam en programmeert hij het paneel volgens uw wensen. Nadat alles naar wens is geprogrammeerd zal het beveiligingssysteem worden getest d.m.v. een zogenaamde ‘looptest’ waarin alle onderdelen op een juiste werking worden gecontroleerd.

Hierna worden eventueel optionele camera’s en video deurbellen geplaatst die deel uitmaken van het alarm systeem. Na montage en uitvoerig testen van het gehele alarm systeem met bijbehorende componenten, ontvangt u een opleverformulier, een zonelijst en een contactlijst. Deze contactlijst bevat de gegevens van personen die door de alarmmeldkamer gewaarschuwd kunnen worden ingeval van een melding.

De installateur gaat nu over tot het uitleggen van het alarmsysteem. Voor een preventieve werking ontvangt u nog een aantal raamstickers en deurstickers en zal de factuur door de monteur worden opgemaakt. De installateur vertrekt en u bent eigenaar van een perfect werkend en compleet alarm systeem. Uiteraard is de kans op een inbraak in uw woning of bedrijf hiermee grotendeels verminderd.

Helemaal draadloos, geen bekabeling. Geen geluidshinder en stof door boren, verplaatsen van meubilair en andere vormen van overlast in uw woning of bedrijfsruimte. Monteren gaat heel eenvoudig.

Alles verbonden met kabels. Een hogere betrouwbaarheid en veel minder kans op storingen. U hebt geen batterijen nodig die elke keer moeten worden vervangen. Amper onderhoud vereist. Ook leverbaar met brandmeldinstallatie.

Dit is een combinatie van draadloos en bekabeld. De basis is met kabels en te combineren met draadloos. Zo is het systeem eenvoudig uit te breiden zonder kabels en te monteren aan raam en deur.

Systeem is aangesloten? Zodra het alarmsysteem is geplaatst, gaat het direct in werking. Maar wat doet een alarmsysteem nu precies? De basis van een alarmsysteem is het inbraakalarm met de eventuele extra onderdelen. U bepaald zelf welke mogelijkheden worden toegevoegd bij de aankoop van het alarm systeem.

De werking van een alarmsysteem

De werking van alarm systemen kan in vijf punten worden samengevat.

  1. Door het gebruik van een alarmsysteem kunt u de kans op inbraak verkleinen en streven naar een veilige plek om te wonen.
  2. Er zijn verschillende soorten alarm systemen. Met een bedieningspaneel kan het alarmsysteem worden ingesteld. Dit is doorgaans een klein toetsenbord wat bij belangrijke uitgangen wordt geïnstalleerd.
  3. Het alarmsysteem en de sensoren gaan in werking zodra u het activeert. Zodra een sensor brand of een ander onregelmatigheid detecteert gaat het systeem onmiddellijk af. Dat kan een verplaatsing van een ongewenste persoon zijn in het appartement zijn door inbraak maar ook kan rookontwikkeling of lekkage het systeem af laten gaan.
  4. Het alarm systeem zal ten alle tijden in werking treden bij onregelmatigheden. Dat kan d.m.v. geluidssignalen zoals een alarmsirene maar ook kan het een lichtschakelaar aanzetten of een camera een opname laten starten. Hoe meer acties er bij een melding worden geactiveerd, hoe beter een alarm systeem kan reageren in geval van dreiging.
  5. Naast de diverse signalen die een alarmsysteem kan afgeven op locatie, wordt er tevens een melding verzonden naar de eigenaar, of naar een alarm meldkamer indien het alarm systeem hierop is gekoppeld.
    Indien het alarmsysteem is gekoppeld op een alarm meldkamer zal deze direct op de hoogte brengen Het alarm systeem wordt van afstand uitgezet indien er toch geen inbraak blijkt te zijn.

Zoals gezegd is het van belang dat een alarmsysteem op goede wijze wordt geïnstalleerd zodat u zeker bent van de vele voordelen van een alarm systeem. Onze vakmensen op het gebied van alarmsystemen kunnen u assisteren bij de installatie van uw alarmsysteem bij u in de regio Oud Verlaat, Bergschenhoek, Groeneweg, Bleiswijk, Rodenrijs, Berkel, Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen, Capelle aan den IJssel, Noordeinde en De Rotte.

Veel voorkomende over alarm systemen

Een inbraakalarm zegt het al. Het beschermt u tegen inbraken. Als inbrekers weten dat uw huis goed beveiligd is, gaan ze liever naar een naastgelegen pand dat geen beveiliging heeft. En als een inbreker toch in uw appartement is gekomen dan zal het harde geluid van de sirene hem gegarandeerd afschrikken. Als het inbraakalarm detecteert dat er iemand uw appartement binnenkomt, zal er een alarmsirene afgaan of verschijnen er lichtflitsen. U kunt ervoor kiezen het inbraakalarm te koppelen aan een alarm meldkamer, zodat u niet zelf oog in oog hoeft te staan met een inbreker.
Afhankelijk van de situatie en gekozen opties variëren de kosten voor een alarmsysteem van ca. €950 tot €2000. De prijs hangt af van een aantal verschillende factoren. Om een goed beeld te krijgen van de kosten voor een alarm systeem dat voldoet aan uw wensen, is het dus verstandig om offertes aan te vragen. Hierdoor krijgt u inzicht in de exacte kosten voor een alarm systeem voor uw huis..

Dit ligt aan de situatie en de wensen waaraan het systeem moet voldoen. Over het algemeen werkt een alarm systeem via het internet of een mobiel netwerk maar dit kan ook via een vaste telefoonlijn indien aanwezig.

Op deze wijze wordt u tijdig gewaarschuwd bij inbraak of andere calamiteiten. Ook zijn er alarmsystemen die niet zijn aangesloten op een meldpunt. Deze systemen geven slechts een lokale melding bij inbraak of andere calimiteiten.

Er zijn een aantal verschillende meldings-opties om uit te kiezen. Er zijn apparaten die gelijk een melding zenden naar uw mobiel met behulp van een mobiele app of doormiddel van een sms of e-mailbericht.

Is uw systeem gekoppeld aan een alarm meldkamer? Dan gaat alles via de alarm meldkamer die de juiste nooddiensten meteen waarschuwt bij een alarm melding. Het grote voordeel is dat de alarm meldkamer 24 uur per dag bereikbaar is. Deze meldkamers staan 24 uur per dag en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Als u nergens op aangesloten bent dan zal indien uw systeem afgaat dit de inbreker afschrikken. De enorme herrie en lichtflitsen zullen absoluut indruk maken.

Een brandmeldinstallatie is een alarmsysteem, waarmee een brand zo vroeg mogelijk wordt ontdekt. Het bestaat uit een aantal samenwerkende onderdelen, waaronder rookmelders en handmelders. Zo kunnen snel de nodige maatregelen worden genomen. Er wordt bijvoorbeeld een ontruimingsalarm geactiveerd om mensen te evacueren, staldeuren worden automatisch geopend of er wordt een blussysteem geactiveerd.

Een personenalarmsysteem, valalarm of ouderenalarm is een klein kastje, meestal geplaatst naast de telefoon of aan de wand, Het heeft een alarmknop waarmee via de telefoonaansluiting verbinding kan worden gemaakt met een aantal door de gebruiker vooraf gekozen telefoonnummers.

Het is mogelijk om een knop of een trekkoord toe te voegen waarmee de gebruiker ook alarm kan slaan. Met deze relatief goedkope variant kan echter geen spreek-luisterverbinding tot stand worden gebracht.