alarmsysteem Groot Hitland

Alarm systeem aanschaffen? Zoekt u een draadloos, hybride of een uitgebreid bekabeld alarm systeem voor in huis of voor uw bedrijfspand in Groot Hitland?

Vraag nu een prijs aan.
Tot wel 40% korting op uw alarm systeem!

Alarmsysteem Installeren in Groot Hitland

U wilt een alarmsysteem bestellen en dit laten installeren bij u thuis of bij uw bedrijf? U weet nog niet bij welk installatiebedrijf? U vindt hier de beste adviseur voor elk type alarm systeem bij u in de regio IJsseloord, Ouderkerk aan den IJssel, ’s-Gravenweg, Klein Hitland, Kortenoord, Lageweg, Capelle aan den IJssel, IJssellaan, Oudeland, Stormpolder en Groot Hitland!

Alarm systeem Groot Hitland

Met een alarm systeem kiest u voor een veilige woning. Het beveiligen van uw woning of bedrijfspand moet wel met een goed en betrouwbaar alarm systeem gebeuren. Bij ons vindt u alle informatie over het juiste beveiligingssysteem.

Waarom een alarm systeem?

Veel mensen weten niet dat een alarm systeem ook over andere zaken en gebeurtenissen waakt en dat meldt als er iets gebeurd in of rondom uw woning. Dat kan bijv. een brand zijn of een melding voor koolstofmonoxide. Met deze alarmsystemen krijgt u op tijd een alarmmelding daarover.

Kosten alarm systeem

De prijs voor een goed alarm systeem varieert van ca. €950 tot €2000. Dit is afhankelijk van de eventuele aanvullende opties en het aantal vertrekken dat u wilt laten beveiligen.

Hoe wordt een alarm systeem aangesloten?

De meeste alarmsystemen werken via het internet, een mobiel netwerk of een vaste telefoonlijn. Op deze manier geeft het systeem een alarmmelding aan u of de alarmcentrale door. Ook zijn er niet-aangesloten alarmsystemen. Deze geven veelal slechts een akoestische en/of zichtbare melding d.m.v. een alarmlicht of een geluidssignaal.

Informatie over verschillende alarmsystemen

Een alarm systeem is niet een inbraakalarm dat alleen maar afgaat als iemand probeert in te breken. U veilig voelen is heel wat waard toch? Goedkoop is veelal duurkoop en een goedkoop alarm systeem is meestal een stuk minder betrouwbaar dan een iets duurder systeem. Het grote voordeel van uw huis laten beveiligen door middel van een goed systeem is dat de verzekering van uw huis u vaak minder zal kosten.

Wilt u een prima advies en een duidelijke prijs ontvangen bij het aanvragen van een offerte voor een alarm systeem in Groot Hitland?

Als u uw gegevens bij ons achterlaat, brengen wij u in contact met maximaal vijf specialisten op het gebied van alarmbeveiliging in de regio waar u woont. Hierdoor vindt u zeker de alarmvakman die het beste aansluit bij uw wensen. Bovendien kunt u met de juiste installateur wel tot 40% besparen op uw alarm systeem.

Extra gegevens over onze beveiligingssystemen. Werking en plaatsing van een alarm systeem

Een alarmsysteem moet op professionele wijze worden geïnstalleerd alvorens dit in gebruik kan worden genomen. Om overzichtelijk te maken hoe dit in zijn werk gaat leggen we u hieronder uit hoe één en ander in zijn werk gaat.

Stappenplan plaatsing alarm systeem

Om problemen te vermijden dient het alarm systeem op vakkundige wijzen te worden geinstalleerd. Voor het plaatsen van het alarm systeem en eventuele aanvullende componenten neemt de alarm installateur de volgende stappen:

Allereerst wordt met de monteur een afspraak gemaakt. De monteur weet wat er nodig is om het systeem te plaatsen. Als eerste neemt de installateur samen met u het alarmpakket met de eventuele onderdelen door. Vaak gaat de installateur samen met u het huis door om alle locaties en onderdelen te bespreken.

De installateur zal u extra advies geven over het nog beter beveiligen van uw woning indien dit van toepassing is. Wanneer alles duidelijk is doorgenomen gaat de alarminstallateur beginnen met de onderdelen uit te pakken en kan er worden begonnen met het installeren van het alarmsysteem. Over het algemeen begint de installateur met het klaar maken van de centrale. Deze centrale wordt direct op het modem en stroomnetwerk aangesloten. Hierna meldt de alarminstallateur het nieuwe paneel met zijn laptop of iPad en wordt er een welkomstmail naar u als klant toegezonden.

Terwijl het paneel zijn eerste verbinding met de eventuele alarm meldkamer maakt plaatst de installateur de overige componenten. Deze componenten bestaan veelal uit magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreukmelders, rookmelders, toetsenbordjes, beveiligingscamera’s, enz. Wanneer alle onderdelen zijn opgehangen en de communicatie tot stand is gekomen zal de alarminstallateur alle andere onderdelen die nog niet aangemeld zijn inlezen.

Hierna geeft de installateur alle kamers en vertrekken een naam en programmeert hij het paneel volgens uw wensen. Het systeem wordt pas getest als alle alarmonderdelen naar wens zijn ingesteld. Er wordt een zogenaamde looptest gedaan waardoor alle alarmonderdelen af zullen gaan.

Hierna worden eventueel optionele camera’s en videodeurbellen geplaatst die deel uitmaken van het alarm systeem. Na montage en uitvoerig testen van het gehele alarmsysteem met bijbehorende componenten, ontvangt u een opleverformulier, een zonelijst en een contactlijst. Deze contactlijst bevat de gegevens van personen die door de alarmmeldkamer gewaarschuwd kunnen worden ingeval van een alarmmelding.

De installateur gaat nu over tot het uitleggen van het alarm systeem. Voor een preventieve werking ontvangt u nog een aantal raamstickers en deurstickers en zal de factuur door de monteur worden opgemaakt. De installateur vertrekt en u bent eigenaar van een perfect werkend en compleet alarm systeem. Uiteraard is de kans op een inbraak in uw woning of bedrijf hiermee grotendeels verminderd.

Compleet draadloos, zonder bekabelde onderdelen. Geen geluidshinder en stof door boren, verplaatsen van meubilair en andere vormen van overlast in uw woning of bedrijfsruimte. Supersnelle plaatsing.

Alles verbonden met kabels. Een hogere betrouwbaarheid en veel minder kans op uitval. Het onderhoud is eenvoudig doordat het systeem geen batterijen gebruikt die anders regelmatig moeten worden verwisseld. Amper onderhoud vereist. Ook leverbaar met brandmeldinstallatie.

Dit is een combinatie van draadloos en bekabeld. De basis is met kabels en te combineren met draadloos. Zo is het systeem eenvoudig uit te breiden zonder kabels en te monteren aan raam en deur.

Alarm is aangesloten? Zodra het alarm systeem is geïnstalleerd, gaat het direct in werking. Maar wat doet een alarm systeem nou precies? De basis van een alarm systeem is het inbraakalarm met eventuele extra onderdelen. U bepaald zelf welke mogelijkheden worden toegevoegd bij de aanschaf van het systeem.

De werking van een alarm systeem

De werking van alarmsystemen kan in vijf punten worden samengevat.

  1. Door gebruik te maken van een alarm systeem kunt u de kans op inbraak verkleinen en streven naar een veilige plek om te wonen.
  2. Alarm systemen zijn er in verschillende soorten. Met een bedieningspaneel kan het alarm systeem worden bediend. Dit is over het algemeen een klein toetsenbord wat bij belangrijke uitgangen wordt gemonteerd.
  3. Het alarm systeem en de sensoren gaan in werking zodra u het aanzet. Als een sensor brand of een ander onregelmatigheid detecteert gaat het systeem onmiddellijk af. Bijvoorbeeld bij beweging in huis, glasbreuk, rookontwikkeling of lekkage.
  4. Het systeem zal ten alle tijden in werking treden bij onregelmatigheden. Dat kan d.m.v. geluidssignalen zoals een alarmsirene maar ook kan het een lichtschakelaar aanzetten of een camera een opname laten starten. Hoe meer acties er bij een melding worden geactiveerd, hoe beter een alarm systeem kan reageren in geval van dreiging.
  5. Naast de verschillende signalen die een alarm systeem kan afgeven op locatie, wordt er tevens een melding verzonden naar de eigenaar, of naar een meldkamer indien het alarm systeem hierop is gekoppeld.
    Nooddiensten kunnen binnen no-time gecontacteerd worden aangezien de meldingen 24 uur per dag enkel met koppeling meldkamer in de gaten worden gehouden Is er niets aan de hand dan schakelt de alarm meldkamer het systeem ook weer op afstand uit.

Zoals gezegd is het uitermate belangrijk dat een alarm systeem degelijk wordt geïnstalleerd zodat u zeker bent van de vele voordelen van een alarm systeem. Onze specialisten op het gebied van alarmsystemen kunnen u assisteren bij de plaatsing van uw alarm systeem bij u in de regio IJsseloord, Ouderkerk aan den IJssel, ’s-Gravenweg, Klein Hitland, Kortenoord, Lageweg, Capelle aan den IJssel, IJssellaan, Oudeland, Stormpolder en Groot Hitland.

Veelgestelde vragen over onze alarmsystemen

Een inbraakalarm zegt het al. Het beschermt tegen inbraken. Als inbrekers weten dat uw woning goed is beveiligd, gaan ze liever naar een ander pand dat niet beveiligd is. En als een inbreker wel in uw huis is gekomen dan zal het harde geluid van de sirene hem zeker laten schrikken. Als het inbraakalarm detecteert dat er iemand uw pand binnenkomt, zal er een alarmsirene afgaan en verschijnen er lichtflitsen. Het is misschien ook wel een goed idee uw alarm systeem aan een alarm meldkamer te koppelen. Een confrontatie met een inbreker is natuurlijk niet wat u wilt..
Afhankelijk van de situatie en gekozen opties variëren de kosten van ca. €950 tot €2000. De prijs hangt af van een aantal factoren. Om een goed beeld te kunnen krijgen van de kosten voor een alarm systeem , is het dus verstandig om prijzen aan te vragen. Dit geeft een goed beeld wat de kosten zijn voor een beveiligingssyteem in uw woning of kantoor.

Dit ligt aan de situatie en de wensen waaraan het systeem moet voldoen. Over het algemeen werkt een alarm systeem via het internet of een mobiel netwerk maar dit kan ook via een vaste telefoonlijn indien aanwezig.

Op deze wijze wordt u tijdig gewaarschuwd bij inbraak of andere calamiteiten. Ook zijn er alarmsystemen die niet zijn aangesloten op een meldpunt. Deze systemen geven slechts een lokale melding bij inbraak of andere calimiteiten.

Er zijn een aantal verschillende meldings-opties om uit te kunnen kiezen. Er zijn apparaten die gelijk een melding zenden naar uw mobiel met behulp van een mobiele app of doormiddel van een sms of e-mailbericht.

Is uw systeem gekoppeld aan een alarm meldkamer? Dan gaat alles via de alarm meldkamer die de juiste nooddiensten meteen waarschuwt bij een alarm melding. Het grote voordeel is dat de alarm meldkamer 24 uur per dag bereikbaar is. Deze alarm meldkamers zijn 24 uur per dag bereikbaar en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Bent uw nergens op aangesloten dan zal indien uw systeem afgaat dit zeker een inbreker laten schrikken. De enorme herrie en lichtflitsen zullen absoluut indruk maken.

Een brandmeldinstallatie is een alarmsysteem, waarmee een brand zo vroeg mogelijk wordt ontdekt. Het bestaat uit een aantal samenwerkende onderdelen, waaronder rookmelders en handmelders. Zo kunnen snel de nodige maatregelen worden genomen. Er wordt bijvoorbeeld een ontruimingsalarm geactiveerd om mensen te evacueren, staldeuren worden automatisch geopend of er wordt een blussysteem geactiveerd.

Een personenalarmsysteem, valalarm of ouderenalarm is een klein kastje, meestal geplaatst naast de telefoon of aan de wand, Het heeft een alarmknop waarmee via de telefoonaansluiting verbinding kan worden gemaakt met een aantal door de gebruiker vooraf gekozen telefoonnummers.

Het is mogelijk om een knop of een trekkoord toe te voegen waarmee de gebruiker ook alarm kan slaan. Met deze relatief goedkope variant kan echter geen spreek-luisterverbinding tot stand worden gebracht.