alarmsysteem Heijplaat

Alarmsysteem laten installeren? Zoekt u een draadloos, hybride of een uitgebreid bekabeld alarm systeem voor in huis of voor uw bedrijfspand in Heijplaat?

Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan.
Krijg 40% discount op uw alarm systeem!

Alarmsysteem Installeren in Heijplaat

U wilt een alarmsysteem bestellen voor bij u thuis of bij uw bedrijf? U weet nog niet bij welk installatiebedrijf? U vindt hier de beste adviseur voor elk type alarmsysteem bij u in de regio Pernis, Carnisse, Poortugaal, Hoogvliet, Rhoon, Rhoonse Veer, Schiedam, Windas, Smitshoek, Meeuwenplaat en Heijplaat!

Alarmsysteem Heijplaat

Met een alarmsysteem kiest u voor een veilige woning. Een degelijk alarmsysteem in uw woning gaat ervoor zorgen dat u goed beschermt bent tegen inbraken. Bij ons vindt u alle informatie over het juiste beveiligingssysteem.

Waarom een alarm systeem?

Veel mensen weten niet dat een alarm systeem ook over andere zaken en gebeurtenissen waakt en dat meteen meldt ingeval er iets aan de hand is in of rondom uw woning. Dat kan bijvoorbeeld een brand zijn of een melding voor koolstofmonoxide. Dit zijn allemaal cruciale meldingen die uw leven kunnen redden.

De kosten van een alarmsysteem

De prijs voor een goed alarmsysteem varieert van ca. €950 tot €2000. Dit is afhankelijk van de eventuele aanvullende opties en het aantal vertrekken dat u wilt laten beveiligen.

Hoe wordt een alarm systeem aangesloten?

De meeste alarmsystemen werken via het internet, een mobiel netwerk of een vaste telefoonlijn. Via deze weg geeft het systeem een melding aan u of de alarmcentrale door. Ook zijn er niet-aangesloten alarmsystemen. Deze geven veelal slechts een akoestische en/of zichtbare melding d.m.v. een alarmlicht of een geluidssignaal.

Informatie over verschillende alarmsystemen

Bij een alarmsysteem denkt men vaak aan een alarmbel die afgaat als er een persoon binnen komt. U veilig voelen is heel wat waard toch? Goedkoop is doorgaans duurkoop en een goedkoper alarm systeem is meestal een stuk minder betrouwbaar dan een iets duurder systeem. Het voordeel van uw huis laten beveiligen door middel van een goed systeem is dat de verzekering van uw huis u vaak minder zal kosten.

Wilt u een betrouwbaar advies en een duidelijke prijs ontvangen bij het aanvragen van een offerte voor een alarm systeem in Heijplaat?

Als u uw gegevens achterlaat, brengen wij u in contact met een maximum van vijf specialisten op het gebied van woningbeveiliging in de regio waar u woont. Hierdoor vindt u absoluut de alarmvakman die het beste aansluit bij uw wensen. En u kunt met de juiste alarm installateur wel tot 40% besparen op uw alarm systeem.

Extra gegevens over onze beveiligingssystemen. Werking en plaatsing van een alarmsysteem

Een alarmsysteem moet op de juiste wijze worden geïnstalleerd alvorens dit in gebruik kan worden genomen. Om overzichtelijk te maken hoe dit in zijn werk gaat leggen we u hieronder uit hoe één en ander in zijn werk gaat.

Stappenplan plaatsing alarm systeem

Het is van groot belang dat uw alarmsysteem correct wordt geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat er geen problemen ontstaan. Voor het plaatsen van het alarm systeem en eventuele aanvullende componenten neemt de monteur de volgende stappen:

Eerst wordt met de monteur een afspraak gemaakt. De installateur weet wat er nodig is om het alarmsysteem te plaatsen. Als eerste neemt de alarminstallateur samen met u het alarmpakket met de eventuele onderdelen door. Veelal gaat de alarminstallateur samen met u het huis door om alle locaties en onderdelen te bespreken.

De alarminstallateur zal u eventueel extra advies geven over het nog beter beveiligen van uw woning indien dit van toepassing is. Als alles nauwkeurig is geanalyseerd en duidelijk besproken, begint de alarminstallateur met het installeren van de alarminstallatie. Over het algemeen begint de alarminstallateur met het gereed maken van de centrale. Deze centrale wordt direct op het modem en stroomnetwerk aangesloten. Hierna meldt de alarminstallateur het nieuwe paneel met zijn laptop of tablet en verzend een welkomstmail naar u als klant.

Terwijl het paneel zijn eerste verbinding met de eventuele alarm meldkamer maakt plaatst de installateur de overige componenten. Deze componenten bestaan veelal uit magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreukmelders, rookmelders, toetsenbordjes, beveiligingscamera’s, enz. Als alle overige onderdelen zijn aangesloten zal de alarminstallateur deze ook doorgeven aan de centrale.

Hierna geeft de installateur alle kamers en vertrekken een naam en programmeert hij het paneel volgens uw wensen. Nadat alles naar wens is geprogrammeerd zal het beveiligingssysteem worden getest d.m.v. een zogenaamde ‘looptest’ waarin alle onderdelen op een juiste werking worden gecontroleerd.

Hierna worden eventueel optionele camera’s en video deurbellen geplaatst die deel uitmaken van het alarm systeem. Na montage en uitvoerig testen van het gehele alarmsysteem met bijbehorende componenten, ontvangt u een opleverformulier, een zonelijst en een contactlijst. Deze contactlijst bevat de gegevens van personen die door de alarmcentrale gewaarschuwd kunnen worden ingeval van een melding.

Als volgende stap legt de installateur de bediening uit van het alarmsysteem. Voor een preventieve werking ontvangt u nog een aantal raamstickers en deurstickers en zal de factuur door de monteur worden opgemaakt. De installateur vertrekt en u bent eigenaar van een perfect werkend en compleet alarm systeem. Uiteraard is de kans op een inbraak in uw woning of bedrijf hiermee grotendeels verminderd.

Geen kabels die moeten worden getrokken en bevestigd. Geen geluidshinder en stof door boren, verplaatsen van meubilair en andere vormen van overlast in uw woning of bedrijfsruimte. Simpel te monteren.

Alles verbonden met kabels. Een hogere betrouwbaarheid en veel minder kans op storingen. Het onderhoud is eenvoudig doordat het systeem geen batterijen gebruikt die anders regelmatig moeten worden verwisseld. Amper onderhoud nodig. Ook met brandmeldinstallatie leverbaar.

Dit is een combinatie van draadloos en bekabeld. De basis is met kabels en te combineren met draadloos. Zo is het systeem eenvoudig uit te breiden zonder kabels en te monteren aan raam en deur.

Alarm is aangesloten? Als het alarmsysteem is gemonteerd, gaat het direct in werking. Maar wat doet een alarmsysteem nou eigenlijk precies? De basis van een alarmsysteem is het inbraakalarm met eventuele extra onderdelen. U bepaald zelf welke mogelijkheden worden toegevoegd bij de aanschaf van het systeem.

De werking van een alarmsysteem

De werking van alarmsystemen kan in vijf punten worden samengevat.

  1. Door het gebruik van een alarmsysteem kunt u de kans op inbraak verkleinen en streven naar een veilige plek om te wonen.
  2. Beveiligingssystemen zijn er in verschillende soorten. Met een bedieningspaneel kan het alarmsysteem worden ingesteld. Dit is meestal een klein toetsenbord wat bij belangrijke uitgangen wordt gemonteerd.
  3. Het alarmsysteem en de sensoren gaan in werking zodra u het aanzet. Zodra een sensor brand of een ander onregelmatigheid detecteert gaat het systeem onmiddellijk af. Dat kan een verplaatsing van een ongewenste persoon zijn in het huis zijn door poging tot inbraak maar ook kan rookontwikkeling of lekkage het systeem af laten gaan.
  4. Het alarmsysteem zal ten alle tijden in werking treden bij onregelmatigheden. Dat kan d.m.v. geluidssignalen zoals een alarmsirene maar ook kan het een lichtschakelaar aanzetten of een camera een opname laten starten. Hoe meer acties er bij een melding worden geactiveerd, hoe beter een alarm systeem kan reageren in geval van dreiging.
  5. Naast de verschillende signalen die een alarmsysteem kan afgeven op locatie, wordt er tevens een alarm melding verzonden naar de eigenaar, of naar een meldkamer indien het alarm systeem hierop is aangesloten.
    Wanneer het systeem is aangemeld op een meldkamer zal deze gelijk op de hoogte brengen Is er niets aan de hand dan schakelt de alarm meldkamer het systeem ook weer op afstand uit.

Zoals gezegd is het essentieel dat een alarmsysteem op goede wijze wordt geïnstalleerd zodat u zeker bent van de vele voordelen van een alarm systeem. Laat daarom onze alarm adviseur u helpen bij het plaatsen van een systeem bij u in de regio Pernis, Carnisse, Poortugaal, Hoogvliet, Rhoon, Rhoonse Veer, Schiedam, Windas, Smitshoek, Meeuwenplaat en Heijplaat.

Veel voorkomende over beveiligingssystemen

Het woord inbraakalarm zegt het al. Het beschermt u tegen inbraak. Als inbrekers zien dat uw huis goed is beveiligd, gaan ze liever naar een ander pand dat niet beveiligd is. En als een inbreker wel in uw huis is gekomen dan zal het harde geluid van de sirene hem zeker laten schrikken. Als het inbraakalarm detecteert dat er iemand uw pand binnenkomt, zal er een alarmsirene afgaan en verschijnen er lichtflitsen. Het is misschien ook wel een goed idee uw alarm systeem aan een alarm meldkamer te koppelen. Een confrontatie met een inbreker is natuurlijk niet wat u wilt..
Afhankelijk van de situatie en gekozen opties variëren de kosten voor een alarmsysteem van ca. €950 tot €2000. De prijs hangt af van een aantal factoren. Om een goed beeld te kunnen krijgen van de kosten voor een alarm systeem dat voldoet aan uw wensen, is het dus verstandig om offertes aan te vragen. Hierdoor krijgt u inzicht in de exacte kosten voor een alarm systeem voor uw huis.. Hierdoor krijgt u een beter beeld in de kosten voor een beveiligingssyteem voor uw huis.

Dit ligt aan de situatie en de wensen waaraan het systeem moet voldoen. Over het algemeen werkt een alarm systeem via het internet of een mobiel netwerk maar dit kan ook via een vaste telefoonlijn indien aanwezig.

Op deze wijze wordt u tijdig gewaarschuwd bij inbraak of andere calamiteiten. Ook zijn er alarmsystemen die niet zijn aangesloten op een meldpunt. Deze systemen geven slechts een lokale melding bij inbraak of andere calimiteiten.

Er zijn een aantal verschillende meldings-opties om uit te kiezen. Er zijn apparaten die gelijk een melding zenden naar uw mobiel met behulp van een mobiele app of doormiddel van een sms of e-mailbericht.

Is uw systeem gekoppeld aan een alarm meldkamer? Dan gaat alles via de alarm meldkamer die de juiste nooddiensten meteen waarschuwt bij een alarm melding. Het grote voordeel is dat de alarm meldkamer 24 uur per dag bereikbaar is. Voordeel is dat een meldkamer 24 uur per dag bereikbaar is.

Als u nergens op aangesloten bent dan zal indien uw systeem afgaat dit een inbreker afschrikken. De enorme herrie en lichtflitsen zullen absoluut indruk maken.

Een brandmeldinstallatie is een alarmsysteem, waarmee een brand zo vroeg mogelijk wordt ontdekt. Het bestaat uit een aantal samenwerkende onderdelen, waaronder rookmelders en handmelders. Zo kunnen snel de nodige maatregelen worden genomen. Er wordt bijvoorbeeld een ontruimingsalarm geactiveerd om mensen te evacueren, staldeuren worden automatisch geopend of er wordt een blussysteem geactiveerd.

Een personenalarmsysteem, valalarm of ouderenalarm is een klein kastje, meestal geplaatst naast de telefoon of aan de wand, Het heeft een alarmknop waarmee via de telefoonaansluiting verbinding kan worden gemaakt met een aantal door de gebruiker vooraf gekozen telefoonnummers.

Het is mogelijk om een knop of een trekkoord toe te voegen waarmee de gebruiker ook alarm kan slaan. Met deze relatief goedkope variant kan echter geen spreek-luisterverbinding tot stand worden gebracht.