alarmsysteem IJsselmonde

Alarm systeem kopen? Zoekt u een draadloos, hybride of een uitgebreid bekabeld alarm systeem voor in huis of voor uw bedrijfspand in IJsselmonde?

Vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan.
Ontvang 40% discount op uw alarmsysteem!

Alarmsysteem Installeren in IJsselmonde

U wilt een alarmsysteem kopen en dit laten installeren bij u thuis of bij uw bedrijf? U weet nog niet precies bij welk alarminstallatiebedrijf? U vindt hier de beste adviseur voor elk type alarmsysteem bij u in de regio Kralingse Veer, Bolnes, Krimpen aan den IJssel, Stormpolder, Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Zwet, Zwaantje, Carnisse, Barendrecht en IJsselmonde!

Alarm systeem IJsselmonde

Met een alarmsysteem kiest u voor een veilige woning. Een goed alarmsysteem in uw woning gaat ervoor zorgen dat u goed beschermt bent tegen inbraken. Bij ons vindt u alle informatie over het juiste beveiligingssysteem.

Waarom een alarmsysteem?

Veel mensen weten niet dat een beveiligingssysteem ook over andere zaken en gebeurtenissen waakt en dat meteen doorgeeft als er iets gebeurd in of rondom uw woning. Denk dan aan een alarm voor brand of een melding bij het vrijkomen van koolstofmonoxide. Dit zijn stuk voor stuk belangrijke meldingen die uw leven kunnen redden.

De kosten van een alarmsysteem

De kosten voor een goed alarmsysteem varieert van ca. €950 tot €2000. Dit is afhankelijk van de eventuele aanvullende opties en het aantal vertrekken dat u wilt laten beveiligen.

Hoe wordt een beveiligingssysteem aangesloten?

De meeste alarmsystemen werken via het internet, een mobiel netwerk of een vaste telefoonlijn. Op deze manier geeft het systeem een alarmmelding aan u of de alarmcentrale door. Er zijn ook niet-aangesloten alarmsystemen. Deze geven meestal slechts een akoestische en/of zichtbare melding d.m.v. een alarmlicht of een geluidssignaal.

Informatie over alarmsystemen

Een beveiligingssysteem is niet een simpel inbraakalarm dat afgaat als iemand probeert in te breken. U veilig voelen is heel wat waard toch? Goedkoop is doorgaans duurkoop en een goedkoop beveiligingssysteem is meestal een stuk minder betrouwbaar dan een iets duurder systeem. Het voordeel van uw huis laten beveiligen door middel van een goed systeem is dat de verzekering van uw huis u vaak minder zal kosten.

Wilt u een top advies en een duidelijke prijs ontvangen bij het aanvragen van een offerte voor een alarm systeem in IJsselmonde?

Als u uw gegevens achterlaat, brengen wij u in contact met een maximum van vijf vakmensen op het gebied van alarmbeveiliging in de regio waar u woont. Hierdoor vindt u zeker de alarmspecialist die het beste aansluit bij uw wensen. En u kunt met de juiste alarm installateur wel tot 40% besparen op uw beveiligingssysteem.

Extra informatie over onze beveiligingssystemen. De werking en montage van een alarmsysteem

Een alarmsysteem moet op professionele wijze worden geïnstalleerd alvorens dit in gebruik kan worden genomen. Om overzichtelijk te maken hoe dit in zijn werk gaat leggen we u hieronder uit hoe één en ander in zijn werk gaat.

Stappenplan plaatsing alarm systeem

Om problemen te vermijden dient het alarmsysteem op vakkundige wijzen te worden aangesloten. Voor het installeren van het alarmsysteem en eventuele aanvullende componenten neemt de installateur de volgende stappen:

Eerst wordt met de installateur een afspraak gemaakt. De monteur weet wat er nodig is om het alarmsysteem te plaatsen. Als eerste neemt de installateur samen met u het alarmpakket met de eventuele componenten door. Vaak gaat de installateur samen met u het huis door om alle locaties en onderdelen te bespreken.

De installateur zal u extra advies geven over het nog beter beveiligen van uw woning indien nodig. Wanneer alles duidelijk is doorgenomen gaat de installateur beginnen met de componenten uit te pakken en kan er worden begonnen met het installeren van het alarmsysteem. Over het algemeen begint de installateur met het klaar maken van de centrale. Deze centrale wordt direct op het modem en stroomnetwerk aangesloten. Hierna meldt de installateur het nieuwe paneel met zijn tablet en verzend een welkomstmail naar u als klant.

Terwijl het paneel zijn eerste verbinding met de eventuele alarm meldkamer maakt plaatst de installateur de overige componenten. Deze componenten bestaan veelal uit magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreukmelders, rookmelders, toetsenbordjes, beveiligingscamera’s, enz. Als alle componenten zijn opgehangen en de verbinding tot stand gekomen is zal de installateur alle andere componenten die nog niet gekoppeld zijn laten inlezen.

Hierna geeft de installateur alle kamers en vertrekken een naam en programmeert hij het paneel volgens uw wensen. Nadat alles naar wens is geprogrammeerd zal het beveiligingssysteem worden getest d.m.v. een zogenaamde ‘looptest’ waarin alle onderdelen op een juiste werking worden gecontroleerd.

Vervolgens worden eventueel optionele camera’s en videodeurbellen geplaatst die deel uitmaken van het alarm systeem. Na montage en uitvoerig testen van het gehele systeem met bijbehorende componenten, ontvangt u een opleverformulier, een zonelijst en een contactlijst. Deze contactlijst bevat de gegevens van personen die door de alarmcentrale gewaarschuwd kunnen worden ingeval van een melding.

De installateur gaat nu over tot het uitleggen van het alarmsysteem. Voor een preventieve werking ontvangt u nog een aantal raamstickers en deurstickers en zal de factuur door de monteur worden opgemaakt. De installateur vertrekt en u bent eigenaar van een perfect werkend en compleet alarm systeem. Uiteraard is de kans op een inbraak in uw woning of bedrijf hiermee grotendeels verminderd.

Compleet draadloos, zonder bekabelde componenten. Geen geluidshinder en stof door boren, verplaatsen van meubilair en andere vormen van overlast in uw woning of bedrijfsruimte. Supersnelle montage.

Alles verbonden met kabels. Een hogere betrouwbaarheid en veel minder kans op storingen. Het onderhoud is eenvoudig doordat het systeem geen batterijen gebruikt die regelmatig moeten worden verwisseld. Weinig onderhoud nodig. Ook met brandmeldinstallatie leverbaar.

Dit is een combinatie van draadloos en bekabeld. De basis is met kabels en te combineren met draadloos. Zo is het systeem eenvoudig uit te breiden zonder kabels en te monteren aan raam en deur.

Systeem is geïnstalleerd? Zodra het alarmsysteem is gemonteerd, gaat het direct in werking. Maar wat doet een alarmsysteem nu eigenlijk precies? De basis van een alarmsysteem is het alarmsysteem met eventuele extra componenten. U bepaald zelf welke mogelijkheden worden toegevoegd bij de aanschaf van het alarm systeem.

Werkwijze alarmsysteem

De werking van alarmsystemen kan in vijf punten worden samengevat.

  1. Door het gebruik van een alarmsysteem kunt u de kans op inbraak verkleinen en streven naar een veilige plek om te wonen.
  2. Alarm systemen zijn er in verschillende soorten. Met een paneel kan het alarmsysteem worden bediend. Dit is doorgaans een klein toetsenbord wat bij belangrijke uitgangen wordt geïnstalleerd.
  3. Het alarmsysteem en de sensoren gaan in werking zodra u het aanzet. Zodra een sensor brand of een ander onregelmatigheid detecteert gaat het systeem onmiddellijk af. Dat kan een beweging in het huis zijn door poging tot inbraak maar ook kan rookontwikkeling of lekkage het systeem af laten gaan.
  4. Het alarmsysteem zal ten alle tijden in werking treden bij onregelmatigheden. Dat kan d.m.v. geluidssignalen zoals een alarmsirene maar ook kan het een lichtschakelaar aanzetten of een camera een opname laten starten. Hoe meer acties er bij een melding worden geactiveerd, hoe beter een alarm systeem kan reageren in geval van dreiging.
  5. Naast de diverse signalen die een alarmsysteem kan afgeven op locatie, wordt er tevens een alarmmelding verzonden naar de eigenaar, of naar een alarm meldkamer indien het alarmsysteem hierop is gekoppeld.
    Hulpdiensten worden onmiddellijk gecontacteerd worden omdat de berichten 24 uur per dag enkel met aansluiting meldkamer in de gaten worden gehouden Is er niets aan de hand dan schakelt de alarm meldkamer het systeem ook weer op afstand uit.

Zoals gezegd is het essentieel dat een alarmsysteem op goede wijze wordt geplaatst zodat u zeker bent van de vele voordelen van een alarm systeem. Laat daarom onze alarm specialist u assisteren bij het plaatsen van een systeem bij u in de regio Kralingse Veer, Bolnes, Krimpen aan den IJssel, Stormpolder, Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Zwet, Zwaantje, Carnisse, Barendrecht en IJsselmonde.

Veelgestelde vragen over onze alarmbeveiliging

Een inbraakalarm zegt het al. Het beschermt u tegen inbraak. Als inbrekers zien dat uw appartement goed beveiligd is, gaan ze liever naar een ander pand dat niet beveiligd is. Dringt de inbreker toch binnen, dan schrikt hij van het geluidsalarm en verdwijnt hij zonder buit. Als het inbraakalarm detecteert dat er een persoon uw pand binnenkomt, zal er een alarmsirene afgaan of verschijnen er lichtflitsen. Het is waarschijnlijk ook wel een goed idee uw alarmsysteem aan een meldkamer te koppelen. U wilt ook natuurlijk niet oog in oog staan met een inbreker midden in de nacht.
Afhankelijk van de situatie en gekozen opties variëren de kosten van ca. €950 tot €2000. De prijs hangt af van een aantal factoren. Om een goed beeld te krijgen van de kosten voor een alarm systeem dat voldoet aan uw wensen, is het dus verstandig om offertes aan te vragen. Hierdoor krijgt u inzicht in de exacte kosten voor een alarm systeem voor uw huis..

Dit is afhankelijk van de wensen waaraan het systeem moet voldoen. Over het algemeen werkt een alarm systeem via het internet of een mobiel netwerk maar dit kan ook via een vaste telefoonlijn indien aanwezig.

Op deze wijze wordt u tijdig gewaarschuwd bij inbraak of andere calamiteiten. Ook zijn er alarmsystemen die niet zijn aangesloten op een meldpunt. Deze systemen geven slechts een lokale melding bij inbraak of andere calimiteiten.

Er zijn een aantal verschillende meldings-opties om uit te kunnen kiezen. Er zijn apparaten die gelijk een melding zenden naar uw mobiel met behulp van een mobiele app of doormiddel van een sms of e-mailbericht.

Is uw systeem gekoppeld aan een alarm meldkamer? Dan gaat alles via de alarm meldkamer die de juiste nooddiensten meteen waarschuwt bij een alarm melding. Het grote voordeel is dat de alarm meldkamer 24 uur per dag bereikbaar is. Een groot voordeel is dat de meldkamer 24 uur per dag aanwezig is.

Bent uw nergens op aangesloten dan zal indien uw systeem afgaat dit zeker de inbreker laten schrikken. De enorme herrie en lichtflitsen zullen absoluut indruk maken.

Een brandmeldinstallatie is een alarmsysteem, waarmee een brand zo vroeg mogelijk wordt ontdekt. Het bestaat uit een aantal samenwerkende onderdelen, waaronder rookmelders en handmelders. Zo kunnen snel de nodige maatregelen worden genomen. Er wordt bijvoorbeeld een ontruimingsalarm geactiveerd om mensen te evacueren, staldeuren worden automatisch geopend of er wordt een blussysteem geactiveerd.

Een personenalarmsysteem, valalarm of ouderenalarm is een klein kastje, meestal geplaatst naast de telefoon of aan de wand, Het heeft een alarmknop waarmee via de telefoonaansluiting verbinding kan worden gemaakt met een aantal door de gebruiker vooraf gekozen telefoonnummers.

Het is mogelijk om een knop of een trekkoord toe te voegen waarmee de gebruiker ook alarm kan slaan. Met deze relatief goedkope variant kan echter geen spreek-luisterverbinding tot stand worden gebracht.