alarmsysteem IJsseloord

Alarm systeem laten installeren? Zoekt u een draadloos, hybride of een uitgebreid bekabeld alarm systeem voor in huis of voor uw bedrijfspand in IJsseloord?

Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan.
Tot wel 40% discount op uw alarm systeem!

Alarmsysteem Installeren in IJsseloord

U wilt een alarmsysteem bestellen voor bij u thuis of bij uw bedrijf? U weet nog niet bij welk installatiebedrijf? U vindt hier de beste adviseur voor elk type alarm systeem bij u in de regio Groot Hitland, Ouderkerk aan den IJssel, ’s-Gravenweg, Capelle aan den IJssel, Klein Hitland, Stormpolder, Kortenoord, Krimpen aan den IJssel, Lageweg, IJssellaan en IJsseloord!

Alarm systeem IJsseloord

Met een alarm systeem kiest u voor een veilige woning. Een degelijk alarm systeem in uw woning zorgt ervoor dat u goed beschermt bent tegen inbraak. Bij ons vindt u alle informatie over het juiste beveiligingssysteem.

Waarom een alarm systeem?

Veel mensen weten niet dat een alarmsysteem ook over andere zaken en gebeurtenissen waakt en dat meteen doorgeeft als er iets aan de hand is in of rondom uw woning. Dat kan bijv. een brand zijn of een waarschuwing voor koolstofmonoxide. Met deze alarmsystemen krijgt u op tijd een alarmmelding daarover.

Wat kost een alarm systeem

De prijs voor een modern alarm systeem varieert van ca. €950 tot €2000. Dit is afhankelijk van de eventuele aanvullende opties en het aantal vertrekken dat u wilt laten beveiligen.

Hoe wordt een alarmsysteem aangesloten?

De meeste alarmsystemen werken via het internet, een mobiel netwerk of een vaste telefoonlijn. Via deze weg geeft het systeem een alarmmelding aan u of de alarmcentrale door. Er zijn ook niet-aangesloten alarmsystemen. Deze geven veelal slechts een akoestische en/of zichtbare melding d.m.v. een alarmlicht of een geluidssignaal.

Informatie over het alarmsysteem

Bij een alarm systeem denkt men gelijk aan een alarmbel die afgaat als er een persoon binnen komt. Wat is het u waard om u veilig te voelen? Goedkoop is veelal duurkoop en een goedkoper alarmsysteem is meestal een stuk minder betrouwbaar dan een iets duurder systeem. Het voordeel van uw huis laten beveiligen door middel van een goed systeem is dat de verzekering van uw huis u vaak minder zal kosten.

Wilt u een betrouwbaar advies en een duidelijke prijs ontvangen bij het aanvragen van een offerte voor een alarm systeem in IJsseloord?

Als u uw gegevens bij ons achterlaat, brengen wij u in contact met een maximum van vijf specialisten op het gebied van alarmbeveiliging in de regio waar u woont. Hierdoor vindt u absoluut de alarmvakman die het beste aansluit bij uw wensen. Bovendien kunt u met de juiste alarm installateur wel tot 40% besparen op uw alarm systeem.

Extra gegevens over onze beveiligingssystemen. De werking en installatie van een alarm systeem

Een alarm systeem moet op professionele wijze worden geïnstalleerd alvorens dit in gebruik kan worden genomen. Om overzichtelijk te maken hoe dit in zijn werk gaat leggen we hieronder uit hoe één en ander in zijn werk gaat.

Stappenplan plaatsing beveiligings systeem

Het is van groot belang dat het alarm systeem degelijk wordt geïnstalleerd zodat er geen problemen optreden. Voor het plaatsen van het alarm systeem en eventuele aanvullende componenten neemt de installateur de volgende stappen:

Eerst wordt met de installateur een afspraak gemaakt. De alarminstallateur weet wat er nodig is om het systeem te plaatsen. Als eerste neemt de alarminstallateur samen met u het alarmpakket met de eventuele onderdelen door. Vaak gaat de alarminstallateur samen met u het huis door om alle locaties en onderdelen te bespreken.

De alarminstallateur zal u extra advies geven over het nog beter beveiligen van uw woning indien nodig. Als alles nauwkeurig is doorgenomen en duidelijk besproken, begint de alarminstallateur met het monteren van de installatie. Over het algemeen begint de alarminstallateur met het klaar maken van de centrale. Deze centrale wordt direct op het modem en stroomnetwerk aangesloten. Hierna meldt de alarminstallateur het nieuwe paneel met zijn laptop of tablet en verzend een welkomstmail naar u als klant.

Terwijl het paneel zijn eerste verbinding met de eventuele alarm meldkamer maakt plaatst de installateur de overige componenten. Deze componenten bestaan veelal uit magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreukmelders, rookmelders, toetsenbordjes, beveiligingscamera’s, enz. Zodra alle andere onderdelen zijn aangesloten zal de alarminstallateur deze ook aanmelden aan de centrale.

Hierna geeft de installateur alle kamers en vertrekken een naam en programmeert hij het paneel volgens uw wensen. Nadat alles naar wens is geprogrammeerd zal het beveiligingssysteem worden getest d.m.v. een zogenaamde ‘looptest’ waarin alle onderdelen op een juiste werking worden gecontroleerd.

Vervolgens worden eventueel optionele camera’s en videodeurbellen geplaatst die deel uitmaken van het alarm systeem. Na montage en uitvoerig testen van het gehele alarmsysteem met bijbehorende componenten, ontvangt u een opleverformulier, een zonelijst en een contactlijst. Deze contactlijst bevat de gegevens van personen die door de alarmmeldkamer gewaarschuwd kunnen worden ingeval van een alarmmelding.

De alarminstallateur gaat nu over tot het uitleggen van het alarm systeem. Voor een preventieve werking ontvangt u nog een aantal raamstickers en deurstickers en zal de factuur door de monteur worden opgemaakt. De installateur vertrekt en u bent eigenaar van een perfect werkend en compleet alarm systeem. Dit alles met het doel om de kans op inbraak te verminderen.

Geen kabels die gemonteerd moeten worden. Geen geluidshinder en stof door boren, verplaatsen van meubilair en andere vormen van overlast in uw woning of bedrijfsruimte. Monteren gaat heel eenvoudig.

Alles verbonden met kabels. Een hogere betrouwbaarheid en veel minder kans op uitval. Het onderhoud is eenvoudig doordat het systeem geen batterijen gebruikt die regelmatig moeten worden verwisseld. Amper onderhoud vereist. Ook met brandmeldinstallatie leverbaar.

Dit is een combinatie van draadloos en bekabeld. De basis is met kabels en te combineren met draadloos. Zo is het systeem eenvoudig uit te breiden zonder kabels en te monteren aan raam en deur.

Alarm is aangesloten? Zodra het alarm systeem is geïnstalleerd, gaat het direct in werking. Maar wat doet een alarm systeem nou precies? De basis van een alarm systeem is het systeem met eventuele extra onderdelen. U bepaald zelf welke mogelijkheden worden toegevoegd bij de aanschaf van het systeem.

De werking van een alarm systeem

De werking van alarmsystemen kan in vijf punten worden samengevat.

  1. Door gebruik te maken van een alarm systeem kunt u de kans op inbraak verkleinen en streven naar een veilige plek om te wonen.
  2. Beveiligingssystemen zijn er in verschillende soorten. Met een bedieningspaneel kan het alarm systeem worden ingesteld. Dit is over het algemeen een klein toetsenbord wat bij belangrijke uitgangen wordt geplaatst.
  3. Het alarm systeem en de sensoren gaan in werking zodra u het aanzet. Zodra een sensor brand of een ander onregelmatigheid detecteert gaat het systeem onmiddellijk af. Dat kan een beweging in het appartement zijn door poging tot inbraak maar ook kan rookontwikkeling of lekkage het systeem af laten gaan.
  4. Het systeem zal ten alle tijden in werking treden bij onregelmatigheden. Dat kan d.m.v. geluidssignalen zoals een alarmsirene maar ook kan het een lichtschakelaar aanzetten of een camera een opname laten starten. Hoe meer acties er bij een melding worden geactiveerd, hoe beter een alarm systeem kan reageren in geval van dreiging.
  5. Naast de diverse signalen die een alarm systeem kan afgeven op locatie, wordt er tevens een melding verzonden naar de eigenaar, of naar een alarm meldkamer indien het systeem hierop is gekoppeld.
    Als het systeem is gekoppeld op een alarm meldkamer zal deze direct op de hoogte brengen Het systeem wordt van afstand uitgezet als er toch geen dreiging blijkt te zijn.

Zoals gezegd is het essentieel dat een alarm systeem op goede wijze wordt geplaatst zodat u zeker bent van de vele voordelen van een alarm systeem. Onze specialisten op het gebied van alarmsystemen kunnen u assisteren bij de installatie van uw alarm systeem bij u in de regio Groot Hitland, Ouderkerk aan den IJssel, ’s-Gravenweg, Capelle aan den IJssel, Klein Hitland, Stormpolder, Kortenoord, Krimpen aan den IJssel, Lageweg, IJssellaan en IJsseloord.

Veelgestelde vragen over onze alarmsystemen

Een inbraakalarm zegt het al. Het beschermt tegen inbraak. Als inbrekers zien dat uw appartement goed beveiligd is, gaan ze liever naar een naastgelegen pand dat geen beveiliging heeft. Komt de inbreker toch binnen, dan schrikt hij van het geluidsalarm en verdwijnen zonder buit. Als het inbraakalarm detecteert dat iemand uw pand binnenkomt, zal er een sirene afgaan of verschijnen er lichtflitsen. U kunt ervoor kiezen het inbraakalarm te koppelen aan een alarm meldkamer, zodat u niet zelf oog in oog hoeft te staan met een inbreker.
Afhankelijk van de situatie en gekozen opties variëren de kosten voor een alarm systeem van ca. €950 tot €2000. De prijs hangt af van een aantal verschillende factoren. Om een volledig beeld te kunnen krijgen van de kosten voor een alarm systeem dat voldoet aan uw wensen, is het dus verstandig om offertes aan te vragen. Hierdoor krijgt u inzicht in de exacte kosten voor een alarm systeem voor uw huis.. Hierdoor krijgt u een beter beeld in de kosten voor een beveiligingssyteem voor uw appartement.

Dit ligt aan de situatie en de wensen waaraan het systeem moet voldoen. Over het algemeen werkt een alarm systeem via het internet of een mobiel netwerk maar dit kan ook via een vaste telefoonlijn indien aanwezig.

Op deze wijze wordt u tijdig gewaarschuwd bij inbraak of andere calamiteiten. Ook zijn er alarmsystemen die niet zijn aangesloten op een meldpunt. Deze systemen geven slechts een lokale melding bij inbraak of andere calimiteiten.

Er zijn een aantal verschillende meldings-opties om uit te kiezen. Er zijn apparaten die gelijk een melding zenden naar uw mobiel met behulp van een mobiele app of doormiddel van een sms of e-mailbericht.

Is uw systeem gekoppeld aan een alarm meldkamer? Dan gaat alles via de alarm meldkamer die de juiste nooddiensten meteen waarschuwt bij een alarm melding. Het grote voordeel is dat de alarm meldkamer 24 uur per dag bereikbaar is. Een groot voordeel is dat een alarm meldkamer op elk uur van de dag bereikbaar is.

Als u nergens op aangesloten bent dan zal indien uw systeem afgaat dit zeker een inbreker afschrikken. De enorme herrie en lichtflitsen zullen absoluut indruk maken.

Een brandmeldinstallatie is een alarmsysteem, waarmee een brand zo vroeg mogelijk wordt ontdekt. Het bestaat uit een aantal samenwerkende onderdelen, waaronder rookmelders en handmelders. Zo kunnen snel de nodige maatregelen worden genomen. Er wordt bijvoorbeeld een ontruimingsalarm geactiveerd om mensen te evacueren, staldeuren worden automatisch geopend of er wordt een blussysteem geactiveerd.

Een personenalarmsysteem, valalarm of ouderenalarm is een klein kastje, meestal geplaatst naast de telefoon of aan de wand, Het heeft een alarmknop waarmee via de telefoonaansluiting verbinding kan worden gemaakt met een aantal door de gebruiker vooraf gekozen telefoonnummers.

Het is mogelijk om een knop of een trekkoord toe te voegen waarmee de gebruiker ook alarm kan slaan. Met deze relatief goedkope variant kan echter geen spreek-luisterverbinding tot stand worden gebracht.