alarmsysteem Kandelaar

Alarmsysteem laten installeren? Zoekt u een draadloos, hybride of een uitgebreid bekabeld alarm systeem voor in huis of voor uw bedrijfspand in Kandelaar?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.
Tot wel 40% discount op uw alarmsysteem!

Alarmsysteem Installeren in Kandelaar

U wilt een alarmsysteem kopen en dit laten installeren bij u thuis of bij uw bedrijf? U weet nog niet precies bij welk installatiebedrijf? U vindt hier de beste adviseur voor elk type alarmsysteem bij u in de regio Zweth, Kerkhuurt, Windas, Schiedam, Abtswoude, Oude Leede, Zouteveen, Negenhuizen, Rodenrijs, Schipluiden en Kandelaar!

Alarmsysteem Kandelaar

Met een alarmsysteem kiest u voor een veilige woning. Een goed alarmsysteem in uw woning zorgt ervoor dat u goed beschermt bent tegen inbraken. Bij ons vindt u alle informatie over het juiste beveiligingssysteem.

Waarom een alarmsysteem?

Veel mensen weten niet dat een alarmsysteem ook over andere zaken en gebeurtenissen waakt en dat meldt indien er iets aan de hand is in of rondom uw woning. Denk dan aan een alarm voor brand of een melding bij het vrijkomen van koolstofmonoxide. Met deze beveiligingssystemen krijgt u op tijd een alarmmelding daarover.

De kosten van een alarmsysteem

De prijs voor een modern alarmsysteem varieert van ca. €950 tot €2000. Dit is afhankelijk van de eventuele gewenste aanvullende opties en het aantal vertrekken dat u wilt laten beveiligen.

Hoe sluit men een alarmsysteem aan?

De meeste alarmsystemen werken via het internet, een mobiel netwerk of een vaste telefoonlijn. Via deze weg geeft het systeem een alarmmelding aan u of de alarmcentrale door. Ook zijn er niet-aangesloten alarmsystemen. Deze geven meestal slechts een akoestische en/of zichtbare melding d.m.v. een alarmlicht of een geluidssignaal.

Informatie over verschillende alarmsystemen

Een alarmsysteem is niet een inbraakalarm dat alleen maar afgaat als iemand probeert in te breken. Wat is het u waard om u veilig te voelen? Goedkoop is veelal duurkoop en een goedkoper alarmsysteem is meestal een stuk minder betrouwbaar dan een iets duurder systeem. Het voordeel van uw huis laten beveiligen door middel van een goed systeem is dat de verzekering van uw huis u vaak minder zal kosten.

Wilt u een goed advies en een duidelijke prijs ontvangen bij het aanvragen van een offerte voor een alarm systeem in Kandelaar?

Als u uw gegevens bij ons achterlaat, brengen wij u in contact met een maximum van vijf specialisten op het gebied van woningbeveiliging in de regio waar u woont. Hierdoor vindt u gegarandeerd de alarmvakman die het beste aansluit bij uw wensen. Bovendien kunt u met de juiste installateur wel tot 40% besparen op uw alarm systeem.

Meer informatie over onze beveiligingssystemen. Werking en plaatsing van een alarmsysteem

Een alarmsysteem moet op professionele wijze worden geïnstalleerd alvorens dit in gebruik kan worden genomen. Om overzichtelijk te maken hoe dit in zijn werk gaat leggen we u hieronder uit hoe één en ander in zijn werk gaat.

Stappenplan plaatsing alarm systeem

Het is van heel groot belang dat uw alarmsysteem op op vakkundige wijze wordt geplaatst om ervoor te zorgen dat er geen problemen optreden. Voor het monteren van het alarmsysteem en eventuele aanvullende componenten neemt de monteur de volgende stappen:

Eerst wordt met de monteur een afspraak gemaakt. De alarminstallateur weet wat er nodig is om het alarm systeem te plaatsen. Als eerste neemt de monteur samen met u het alarmpakket met de eventuele onderdelen door. Vaak gaat de monteur samen met u het huis door om alle locaties en onderdelen te bespreken.

De monteur zal u aanvullend advies geven over het nog beter beveiligen van uw woning indien dit van toepassing is. Zodra alles nauwkeurig is geanalyseerd en duidelijk besproken, begint de installateur met het installeren van de installatie. Over het algemeen begint de monteur met het klaar maken van de centrale. Deze centrale wordt direct op het modem en stroomnetwerk aangesloten. Hierna meldt de installateur het nieuwe paneel met zijn tablet en verzend een welkomstmail naar u als klant.

Terwijl het paneel zijn eerste verbinding met de eventuele alarm meldkamer maakt plaatst de installateur de overige componenten. Deze componenten bestaan veelal uit magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreukmelders, rookmelders, toetsenbordjes, beveiligingscamera’s, enz. En als alle onderdelen zijn opgehangen en de verbinding tot stand gekomen is zal de installateur alle overige onderdelen die nog niet gekoppeld zijn laten inlezen.

Hierna geeft de installateur alle kamers en vertrekken een naam en programmeert hij het paneel volgens uw wensen. Nadat alles naar wens is geprogrammeerd zal het beveiligingssysteem worden getest d.m.v. een zogenaamde ‘looptest’ waarin alle onderdelen op een juiste werking worden gecontroleerd.

Hierna worden eventueel optionele camera’s en video deurbellen geplaatst die deel uitmaken van het alarm systeem. Na montage en uitvoerig testen van het gehele systeem met bijbehorende componenten, ontvangt u een opleverformulier, een zonelijst en een contactlijst. Deze contactlijst bevat de gegevens van personen die door de alarmcentrale gewaarschuwd kunnen worden ingeval van een melding.

De monteur gaat nu over tot het uitleggen van het alarmsysteem. Voor een preventieve werking ontvangt u nog een aantal raamstickers en deurstickers en zal de factuur door de monteur worden opgemaakt. De installateur vertrekt en u bent eigenaar van een perfect werkend en compleet alarm systeem. Alles met het doel om de kans op inbraak te verkleinen.

Helemaal draadloos, zonder bekabelde onderdelen. Geen geluidshinder en stof door boren, verplaatsen van meubilair en andere vormen van overlast in uw woning of bedrijfsruimte. Gemakkelijk te installeren.

Alles verbonden met kabels. Een hogere betrouwbaarheid en veel minder kans op storingen. Het onderhoud is eenvoudig doordat het systeem geen batterijen gebruikt die regelmatig moeten worden verwisseld. Amper onderhoud vereist. Ook met brandmeldinstallatie leverbaar.

Dit is een combinatie van draadloos en bekabeld. De basis is met kabels en te combineren met draadloos. Zo is het systeem eenvoudig uit te breiden zonder kabels en te monteren aan raam en deur.

Systeem is aangesloten? Als het alarmsysteem is geïnstalleerd, gaat het direct in werking. Maar wat doet een alarmsysteem nu eigenlijk precies? De basis van een alarmsysteem is het inbraakalarm met eventuele toegevoegde onderdelen. U bepaald zelf welke mogelijkheden worden toegevoegd bij de aanschaf van het systeem.

De werking van een alarmsysteem

Er zijn vijf punten die de werkwijze van een alarmsysteem samenvatten.

  1. Een alarmsysteem maakt de kans op inbraak een stuk kleiner en maakt het wooncomfort een stuk veiliger.
  2. Er zijn verschillende soorten alarmsystemen. Met een bedieningspaneel kan het alarmsysteem worden ingesteld. Dit is veelal een klein toetsenbord wat bij belangrijke uitgangen wordt geïnstalleerd.
  3. Het alarmsysteem en de sensoren gaan in werking zodra u het aanzet. Zodra een sensor brand of een ander onregelmatigheid detecteert gaat het systeem onmiddellijk af. Bijvoorbeeld bij beweging thuis, glasbreuk, rookontwikkeling of water lekkage.
  4. Het alarm systeem zal ten alle tijden in werking treden bij onregelmatigheden. Dat kan d.m.v. geluidssignalen zoals een alarmsirene maar ook kan het een lichtschakelaar aanzetten of een camera een opname laten starten. Hoe meer acties er bij een melding worden geactiveerd, hoe beter een alarm systeem kan reageren in geval van dreiging.
  5. Naast de verschillende signalen die een alarmsysteem kan afgeven op locatie, wordt er tevens een melding verzonden naar de eigenaar, of naar een meldkamer indien het alarmsysteem hierop is gekoppeld.
    Wanneer het alarmsysteem is gekoppeld op een meldkamer zal deze direct op de hoogte brengen Het alarmsysteem wordt van afstand uitgezet als er toch geen inbraak blijkt te zijn.

Zoals gezegd is het belangrijk dat een alarmsysteem degelijk wordt geïnstalleerd zodat u zeker bent van de vele voordelen van een alarm systeem. Onze specialisten op het gebied van alarmbeveiliging kunnen u assisteren bij de plaatsing van uw alarmsysteem bij u in de regio Zweth, Kerkhuurt, Windas, Schiedam, Abtswoude, Oude Leede, Zouteveen, Negenhuizen, Rodenrijs, Schipluiden en Kandelaar.

Veelgestelde vragen over onze alarmbeveiliging

Een inbraakalarm zegt het al. Het beschermt u tegen inbraken. Als inbrekers weten dat uw appartement goed is beveiligd, gaan ze liever naar een naastgelegen pand dat niet beveiligd is. En als een inbreker wel in uw huis is gekomen dan zal het harde geluid van de sirene hem zeker laten schrikken. Als het inbraakalarm detecteert dat er iemand uw pand binnenkomt, zal er een alarmsirene afgaan en verschijnen er lichtflitsen. Het is misschien ook wel een goed idee uw alarm systeem aan een alarm meldkamer te koppelen. Een confrontatie met een inbreker is natuurlijk niet wat u wilt..
Afhankelijk van de situatie en gekozen opties variëren de kosten van ca. €950 tot €2000. De prijs hangt af van een aantal factoren. Om een goed beeld te kunnen krijgen van de kosten voor een alarm systeem dat voldoet aan uw wensen, is het dus verstandig om offertes aan te vragen. Hierdoor krijgt u inzicht in de exacte kosten voor een alarm systeem voor uw huis.. Dit geeft een helder overzicht wat de kosten zijn voor een beveiligingssyteem in uw appartement of bedrijfspand.

Dit ligt aan de situatie en de wensen waaraan het systeem moet voldoen. Over het algemeen werkt een alarm systeem via het internet of een mobiel netwerk maar dit kan ook via een vaste telefoonlijn indien aanwezig.

Op deze wijze wordt u tijdig gewaarschuwd bij inbraak of andere calamiteiten. Ook zijn er alarmsystemen die niet zijn aangesloten op een meldpunt. Deze systemen geven slechts een lokale melding bij inbraak of andere calimiteiten.

Er zijn een aantal verschillende meldings-opties om uit te kiezen. Er zijn apparaten die gelijk een melding zenden naar uw mobiel met behulp van een mobiele app of doormiddel van een sms of e-mailbericht.

Is uw systeem gekoppeld aan een alarm meldkamer? Dan gaat alles via de alarm meldkamer die de juiste nooddiensten meteen waarschuwt bij een alarm melding. Het grote voordeel is dat de alarm meldkamer 24 uur per dag bereikbaar is. Een groot voordeel is dat de meldkamer op elk uur van de dag bereikbaar is.

Als u nergens op aangesloten bent dan zal indien uw systeem afgaat dit de inbreker laten schrikken. De enorme herrie en lichtflitsen zullen absoluut indruk maken.

Een brandmeldinstallatie is een alarmsysteem, waarmee een brand zo vroeg mogelijk wordt ontdekt. Het bestaat uit een aantal samenwerkende onderdelen, waaronder rookmelders en handmelders. Zo kunnen snel de nodige maatregelen worden genomen. Er wordt bijvoorbeeld een ontruimingsalarm geactiveerd om mensen te evacueren, staldeuren worden automatisch geopend of er wordt een blussysteem geactiveerd.

Een personenalarmsysteem, valalarm of ouderenalarm is een klein kastje, meestal geplaatst naast de telefoon of aan de wand, Het heeft een alarmknop waarmee via de telefoonaansluiting verbinding kan worden gemaakt met een aantal door de gebruiker vooraf gekozen telefoonnummers.

Het is mogelijk om een knop of een trekkoord toe te voegen waarmee de gebruiker ook alarm kan slaan. Met deze relatief goedkope variant kan echter geen spreek-luisterverbinding tot stand worden gebracht.