alarmsysteem Kortenoord

Alarm systeem aanschaffen? Zoekt u een draadloos, hybride of een uitgebreid bekabeld alarm systeem voor in huis of voor uw bedrijfspand in Kortenoord?

Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan.
Tot wel 40% discount op uw alarm systeem!

Alarmsysteem Installeren in Kortenoord

U wilt een alarmsysteem kopen en dit laten installeren bij u thuis of bij uw bedrijf? U weet nog niet precies bij welk installatiebedrijf? U vindt hier de beste adviseur voor elk type alarm systeem bij u in de regio IJssellaan, Lageweg, Klein Hitland, ’s-Gravenweg, Nieuwerkerk aan den IJssel, Groeneweg, Groot Hitland, Moordrecht, Gouderak, IJsseloord en Kortenoord!

Alarm systeem Kortenoord

Met een alarm systeem kiest u voor een veilige woning. Het beveiligen van uw woning of bedrijfspand moet wel met een goed en betrouwbaar alarm systeem gebeuren. Bij ons vindt u alle informatie over het juiste beveiligingssysteem.

Waarom een alarmsysteem?

Veel mensen weten niet dat een alarmsysteem ook over andere zaken en gebeurtenissen waakt en dat meteen doorgeeft indien er iets aan de hand is in of rondom uw woning. Denk dan aan een alarmmelding voor brand of een melding bij het vrijkomen van koolstofmonoxide. Dit zijn stuk voor stuk cruciale meldingen die uw leven kunnen redden.

Wat kost een alarm systeem

De kosten voor een goed alarm systeem varieert van ca. €950 tot €2000. Dit is afhankelijk van de eventuele gewenste aanvullende opties en het aantal vertrekken dat u wilt laten beveiligen.

Hoe wordt een alarmsysteem aangesloten?

De meeste alarm systemen werken via het internet, een mobiel netwerk of een vaste telefoonlijn. Op deze manier geeft het systeem een alarmmelding aan u of de alarmcentrale door. Er zijn ook niet-aangesloten alarm systemen. Deze geven meestal slechts een akoestische en/of zichtbare melding d.m.v. een alarmlicht of een geluidssignaal.

Informatie over het alarmsysteem

Bij een alarm systeem denkt men gelijk aan een alarmbel die afgaat als er een persoon binnen komt. Wat is het u waard om u veilig te voelen? Goedkoop is meestal duurkoop en een goedkoop alarmsysteem is meestal een stuk minder betrouwbaar dan een iets duurder systeem. Het grote voordeel van uw huis laten beveiligen door middel van een goed systeem is dat de verzekering van uw huis u vaak minder zal kosten.

Wilt u een betrouwbaar advies en een duidelijke prijs ontvangen bij het aanvragen van een offerte voor een alarm systeem in Kortenoord?

Als u uw gegevens achterlaat, brengen wij u in contact met een maximum van vijf specialisten op het gebied van alarmbeveiliging in de regio waar u woont. Hierdoor vindt u absoluut de alarmvakman die het beste aansluit bij uw wensen. Bovendien kunt u met de juiste installateur wel tot 40% besparen op uw alarm systeem.

Meer gegevens over onze alarm systemen. Werking en installatie van een alarm systeem

Een beveiligingssysteem moet op de juiste wijze worden geïnstalleerd alvorens dit in gebruik kan worden genomen. Om duidelijk te maken hoe dit in zijn werk gaat leggen we hieronder uit hoe één en ander in zijn werk gaat.

Stappenplan plaatsing beveiligings systeem

Om problemen te vermijden dient het alarm systeem op vakkundige wijzen te worden aangesloten. Voor het installeren van het alarmsysteem en aanvullende componenten neemt de alarm installateur de volgende stappen:

Allereerst wordt met de installateur een afspraak gemaakt. De monteur weet wat er nodig is om het alarm systeem te plaatsen. Als eerste neemt de alarminstallateur samen met u het alarmpakket met de eventuele componenten door. Veelal gaat de alarminstallateur samen met u het huis door om alle locaties en onderdelen te bespreken.

De alarminstallateur zal u eventueel extra advies geven over het nog beter beveiligen van uw woning indien dit van toepassing is. Als alles nauwkeurig is doorgenomen en duidelijk besproken, begint de installateur met het plaatsen van de alarminstallatie. Over het algemeen begint de alarminstallateur met het klaar maken van de centrale. Deze centrale wordt direct op het modem en stroomnetwerk aangesloten. Daarna meldt de installateur het nieuwe paneel met zijn tablet en verzend een welkomstmail naar u als klant.

Terwijl het paneel zijn eerste verbinding met de eventuele alarm meldkamer maakt plaatst de installateur de overige componenten. Deze componenten bestaan veelal uit magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreukmelders, rookmelders, toetsenbordjes, beveiligingscamera’s, enz. Zodra alle andere componenten zijn aangesloten zal de alarminstallateur deze ook aanmelden aan de centrale.

Hierna geeft de installateur alle kamers en vertrekken een naam en programmeert hij het paneel volgens uw wensen. Het systeem wordt pas getest als alle componenten naar wens zijn ingesteld. Er wordt een zogeheten looptest gedaan waarna alle componenten af zullen gaan.

Vervolgens worden eventueel optionele camera’s en video deurbellen geplaatst die deel uitmaken van het alarm systeem. Na montage en uitvoerig testen van het gehele alarm systeem met bijbehorende componenten, ontvangt u een opleverformulier, een zonelijst en een contactlijst. Deze contactlijst bevat de gegevens van personen die door de alarmcentrale gewaarschuwd kunnen worden ingeval van een alarmmelding.

Als volgende stap legt de installateur de bediening uit van het alarm systeem. Voor een preventieve werking ontvangt u nog een aantal raamstickers en deurstickers en zal de factuur door de monteur worden opgemaakt. De installateur vertrekt en u bent eigenaar van een perfect werkend en compleet alarm systeem. Dit alles met het doel om de kans op inbraak te verkleinen.

Geen kabels die gemonteerd moeten worden. Geen geluidshinder en stof door boren, verplaatsen van meubilair en andere vormen van overlast in uw woning of bedrijfsruimte. Monteren gaat heel gemakkelijk.

Alles verbonden met kabels. Een hogere betrouwbaarheid en veel minder kans op storingen. Het onderhoud is eenvoudig doordat het systeem geen batterijen gebruikt die anders regelmatig moeten worden verwisseld. Weinig onderhoud nodig. Ook met brandmeldinstallatie leverbaar.

Dit is een combinatie van draadloos en bekabeld. De basis is met kabels en te combineren met draadloos. Zo is het systeem eenvoudig uit te breiden zonder kabels en te monteren aan raam en deur.

Systeem is geïnstalleerd? Zodra het alarm systeem is geplaatst, gaat het direct in werking. Maar wat doet een alarm systeem nou precies? De basis van een alarm systeem is het systeem met de eventuele toegevoegde componenten. U bepaald zelf welke mogelijkheden worden toegevoegd bij de aanschaf van het systeem.

De werking van een alarm systeem

Er zijn vijf punten die de werkwijze van een alarm systeem samenvatten.

  1. Door het gebruik van een alarm systeem kunt u de kans op inbraak verkleinen en streven naar een veilige plek om te wonen.
  2. Er zijn verschillende soorten alarm systemen. Met een paneel kan het alarm systeem worden bediend. Dit is veelal een klein toetsenbord wat bij belangrijke uitgangen wordt geplaatst.
  3. Het alarm systeem en de sensoren gaan in werking zodra u het activeert. Als een sensor brand of een ander onregelmatigheid detecteert gaat het systeem onmiddellijk af. Bijvoorbeeld bij beweging thuis, glasbreuk, rookontwikkeling of water lekkage.
  4. Het alarm systeem zal ten alle tijden in werking treden bij onregelmatigheden. Dat kan d.m.v. geluidssignalen zoals een alarmsirene maar ook kan het een lichtschakelaar aanzetten of een camera een opname laten starten. Hoe meer acties er bij een melding worden geactiveerd, hoe beter een alarm systeem kan reageren in geval van dreiging.
  5. Naast de verschillende signalen die een alarm systeem kan afgeven op locatie, wordt er tevens een alarmmelding verzonden naar de eigenaar, of naar een alarm meldkamer indien het alarmsysteem hierop is aangesloten.
    Als het alarmsysteem is aangesloten op een meldkamer zal deze gelijk op de hoogte brengen Het alarmsysteem wordt van afstand gereset indien er toch geen dreiging blijkt te zijn.

Zoals gezegd is het uitermate belangrijk dat een alarm systeem degelijk wordt geïnstalleerd zodat u zeker bent van de vele voordelen van een alarm systeem. Onze specialisten op het gebied van alarmbeveiliging kunnen u assisteren bij de installatie van uw alarm systeem bij u in de regio IJssellaan, Lageweg, Klein Hitland, ’s-Gravenweg, Nieuwerkerk aan den IJssel, Groeneweg, Groot Hitland, Moordrecht, Gouderak, IJsseloord en Kortenoord.

Veel voorkomende over alarm systemen

Het woord inbraakalarm zegt het al. Het beschermt tegen inbraak. Als inbrekers zien dat uw huis goed beveiligd is, gaan ze liever naar een naastgelegen pand dat geen beveiliging heeft. En mocht het zo zijn dat een inbreker toch in uw huis is gekomen dan zal het felle harde geluid van het alarm hem beslist afschrikken. De lichtflitsen en alarmsirene gaan gelijk af als het alarmsysteem een inbreker detecteert. Het is waarschijnlijk ook wel een goed idee uw alarm systeem aan een meldkamer te koppelen. Geconfronteerd met een inbreker worden is natuurlijk niet wat u wilt.
Afhankelijk van de situatie en gekozen opties variëren de kosten van ca. €950 tot €2000. De prijs hangt af van een aantal factoren. Om een goed beeld te krijgen van de kosten voor een alarm systeem dat voldoet aan uw wensen, is het dus verstandig om offertes aan te vragen. Hierdoor krijgt u inzicht in de exacte kosten voor een alarm systeem voor uw huis..

Dit ligt aan de situatie en de wensen waaraan het systeem moet voldoen. Over het algemeen werkt een alarm systeem via het internet of een mobiel netwerk maar dit kan ook via een vaste telefoonlijn indien aanwezig.

Op deze wijze wordt u tijdig gewaarschuwd bij inbraak of andere calamiteiten. Ook zijn er alarmsystemen die niet zijn aangesloten op een meldpunt. Deze systemen geven slechts een lokale melding bij inbraak of andere calimiteiten.

Er zijn een aantal verschillende meldings-opties om uit te kunnen kiezen. Er zijn apparaten die gelijk een melding zenden naar uw mobiel met behulp van een mobiele app of doormiddel van een sms of e-mailbericht.

Is uw systeem gekoppeld aan een alarm meldkamer? Dan gaat alles via de alarm meldkamer die de juiste nooddiensten meteen waarschuwt bij een alarm melding. Het grote voordeel is dat de alarm meldkamer 24 uur per dag bereikbaar is. Voordeel is dat de meldkamer op elk uur van de dag bereikbaar is.

Bent uw nergens op aangesloten dan zal ingeval uw systeem afgaat dit de inbreker afschrikken. De enorme herrie en lichtflitsen zullen absoluut indruk maken.

Een brandmeldinstallatie is een alarmsysteem, waarmee een brand zo vroeg mogelijk wordt ontdekt. Het bestaat uit een aantal samenwerkende onderdelen, waaronder rookmelders en handmelders. Zo kunnen snel de nodige maatregelen worden genomen. Er wordt bijvoorbeeld een ontruimingsalarm geactiveerd om mensen te evacueren, staldeuren worden automatisch geopend of er wordt een blussysteem geactiveerd.

Een personenalarmsysteem, valalarm of ouderenalarm is een klein kastje, meestal geplaatst naast de telefoon of aan de wand, Het heeft een alarmknop waarmee via de telefoonaansluiting verbinding kan worden gemaakt met een aantal door de gebruiker vooraf gekozen telefoonnummers.

Het is mogelijk om een knop of een trekkoord toe te voegen waarmee de gebruiker ook alarm kan slaan. Met deze relatief goedkope variant kan echter geen spreek-luisterverbinding tot stand worden gebracht.