alarmsysteem Krimpen aan den IJssel

Alarm systeem aanschaffen? Zoekt u een draadloos, hybride of een uitgebreid bekabeld alarm systeem voor in huis of voor uw bedrijfspand in Krimpen aan den IJssel?

Vraag dan hier een offerte aan.
Krijg 40% korting op uw alarmsysteem!

Alarmsysteem Installeren in Krimpen aan den IJssel

U wilt een alarmsysteem bestellen voor bij u thuis of bij uw bedrijf? U weet nog niet precies bij welk alarminstallatiebedrijf? U vindt hier de beste adviseur voor elk type alarmsysteem bij u in de regio Stormpolder, Bolnes, Kralingse Veer, IJsselmonde, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan de Lek, IJsseloord, Kinderdijk, Elshout, Ridderkerk en Krimpen aan den IJssel!

Alarm systeem Krimpen aan den IJssel

Met een alarmsysteem kiest u voor een veilige woning. Een degelijk alarmsysteem in uw woning gaat ervoor zorgen dat u goed beschermt bent tegen inbraak. Bij ons vindt u alle informatie over het juiste beveiligingssysteem.

Waarom een alarmsysteem?

Veel mensen weten niet dat een beveiligingssysteem ook over andere zaken en gebeurtenissen waakt en dat meteen meldt zodra er iets aan de hand is in of rondom uw woning. Denk dan aan een alarm voor brand of een melding bij het vrijkomen van koolstofmonoxide. Dit zijn stuk voor stuk belangrijke meldingen die uw leven kunnen redden.

Wat kost een alarmsysteem

De kosten voor een goed alarmsysteem varieert van ca. €950 tot €2000. Dit is afhankelijk van de eventuele gewenste aanvullende opties en het aantal vertrekken dat u wilt laten beveiligen.

Hoe sluit men een beveiligingssysteem aan?

De meeste alarmsystemen werken via het internet, een mobiel netwerk of een vaste telefoonlijn. Via deze weg geeft het systeem een alarmmelding aan u of de alarmcentrale door. Ook zijn er niet-aangesloten alarmsystemen. Deze geven meestal slechts een akoestische en/of zichtbare melding d.m.v. een alarmlicht of een geluidssignaal.

Informatie over verschillende alarmsystemen

Een beveiligingssysteem is niet een simpel inbraakalarm dat alleen maar afgaat als er iemand probeert in te breken. Wat is het u waard om u veilig te voelen? Goedkoop is veelal duurkoop en een goedkoop beveiligingssysteem is meestal een stuk minder betrouwbaar dan een iets duurder systeem. Het grote voordeel van uw huis laten beveiligen door middel van een goed systeem is dat de verzekering van uw huis u vaak minder zal kosten.

Wilt u een goed advies en een duidelijke prijs ontvangen bij het aanvragen van een offerte voor een alarm systeem in Krimpen aan den IJssel?

Als u uw gegevens achterlaat, brengen wij u in contact met maximaal vijf specialisten op het gebied van alarmbeveiliging in de regio waar u woont. Hierdoor vindt u absoluut de alarmspecialist die het beste aansluit bij uw wensen. En u kunt met de juiste installateur wel tot 40% besparen op uw beveiligingssysteem.

Extra informatie over onze beveiligingssystemen. De werking en installatie van een alarmsysteem

Een beveiligingssysteem moet op professionele wijze worden geïnstalleerd alvorens dit in gebruik kan worden genomen. Om overzichtelijk te maken hoe dit in zijn werk gaat leggen we hieronder uit hoe één en ander in zijn werk gaat.

Stappenplan plaatsing beveiligings systeem

Om problemen te vermijden dient het alarmsysteem op vakkundige wijzen te worden geinstalleerd. Voor het monteren van het alarmsysteem en aanvullende componenten neemt de monteur de volgende stappen:

Allereerst wordt met de monteur een afspraak gemaakt. De installateur weet wat er nodig is om het alarmsysteem te plaatsen. Als eerste neemt de monteur samen met u het pakket met de eventuele onderdelen door. Vaak gaat de monteur samen met u het huis door om alle locaties en onderdelen te bespreken.

De monteur zal u aanvullend advies geven over het nog beter beveiligen van uw woning indien nodig. Als alles duidelijk is besproken gaat de alarminstallateur beginnen met de onderdelen uit te pakken en kan er worden begonnen met het installeren van het alarmsysteem. Over het algemeen begint de monteur met het gereed maken van de centrale. Deze centrale wordt direct op het modem en stroomnetwerk aangesloten. Daarna meldt de alarminstallateur het nieuwe paneel met zijn laptop of tablet en verzend een welkomstmail naar u als klant.

Terwijl het paneel zijn eerste verbinding met de eventuele alarm meldkamer maakt plaatst de installateur de overige componenten. Deze componenten bestaan veelal uit magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreukmelders, rookmelders, toetsenbordjes, beveiligingscamera’s, enz. Zodra alle overige onderdelen zijn geinstalleerd zal de monteur deze ook aanmelden aan de centrale.

Hierna geeft de installateur alle kamers en vertrekken een naam en programmeert hij het paneel volgens uw wensen. Nadat alles naar wens is geprogrammeerd zal het beveiligingssysteem worden getest d.m.v. een zogenaamde ‘looptest’ waarin alle onderdelen op een juiste werking worden gecontroleerd.

Vervolgens worden eventueel optionele camera’s en video deurbellen geplaatst die deel uitmaken van het alarm systeem. Na montage en uitvoerig testen van het gehele alarmsysteem met bijbehorende componenten, ontvangt u een opleverformulier, een zonelijst en een contactlijst. Deze contactlijst bevat de gegevens van personen die door de alarmcentrale gewaarschuwd kunnen worden ingeval van een melding.

De monteur gaat nu over tot het uitleggen van het alarmsysteem. Voor een preventieve werking ontvangt u nog een aantal raamstickers en deurstickers en zal de factuur door de monteur worden opgemaakt. De installateur vertrekt en u bent eigenaar van een perfect werkend en compleet alarm systeem. Dit alles met het doel om de kans op inbraak te verminderen.

Geen kabels die geplaatst moeten worden. Geen geluidshinder en stof door boren, verplaatsen van meubilair en andere vormen van overlast in uw woning of bedrijfsruimte. .

Alles verbonden met kabels. Een hogere betrouwbaarheid en veel minder kans op storingen. Het onderhoud is eenvoudig doordat het systeem geen batterijen gebruikt die anders regelmatig moeten worden verwisseld. Weinig onderhoud vereist. Ook met brandmeldinstallatie leverbaar.

Dit is een combinatie van draadloos en bekabeld. De basis is met kabels en te combineren met draadloos. Zo is het systeem eenvoudig uit te breiden zonder kabels en te monteren aan raam en deur.

Alarm is geïnstalleerd? Zodra het alarmsysteem is geïnstalleerd, gaat het direct in werking. Maar wat doet een alarmsysteem nu precies? De basis van een alarmsysteem is het systeem met eventuele toegevoegde onderdelen. U bepaald zelf welke mogelijkheden worden toegevoegd bij de aanschaf van het alarm systeem.

Werking alarmsysteem

Er zijn vijf punten die de werkwijze van een alarmsysteem samenvatten.

  1. Een alarmsysteem maakt de kans op inbraak een stuk kleiner en maakt het wooncomfort een stuk veiliger.
  2. Er zijn verschillende soorten alarmsystemen. Met een paneel kan het alarmsysteem worden ingesteld. Dit is over het algemeen een klein toetsenbord wat bij belangrijke uitgangen wordt geplaatst.
  3. Het alarmsysteem en de sensoren gaan in werking zodra u het aanzet. Zodra een sensor brand of een ander onregelmatigheid detecteert gaat het alarm onmiddellijk af. Dat kan een beweging in het appartement zijn door inbraak maar ook kan rookontwikkeling of lekkage het alarm af laten gaan.
  4. Het alarmsysteem zal ten alle tijden in werking treden bij onregelmatigheden. Dat kan d.m.v. geluidssignalen zoals een alarmsirene maar ook kan het een lichtschakelaar aanzetten of een camera een opname laten starten. Hoe meer acties er bij een melding worden geactiveerd, hoe beter een alarm systeem kan reageren in geval van dreiging.
  5. Naast de diverse signalen die een alarmsysteem kan afgeven op locatie, wordt er tevens een melding verzonden naar de eigenaar, of naar een meldkamer indien het alarmsysteem hierop is aangesloten.
    Hulpdiensten kunnen binnen no-time gecontacteerd worden omdat de berichten 24 uur per dag enkel en alleen met koppeling meldkamer in de gaten worden gehouden Is er niets aan de hand dan schakelt de alarm meldkamer het systeem ook weer op afstand uit.

Zoals gezegd is het essentieel dat een alarmsysteem op goede wijze wordt geplaatst zodat u zeker bent van de vele voordelen van een alarm systeem. Onze specialisten op het gebied van alarmsystemen kunnen u assisteren bij de installatie van uw alarmsysteem bij u in de regio Stormpolder, Bolnes, Kralingse Veer, IJsselmonde, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan de Lek, IJsseloord, Kinderdijk, Elshout, Ridderkerk en Krimpen aan den IJssel.

Vragen over alarm systemen

Een inbraakalarm zegt het al. Het beschermt u tegen inbraak. Als inbrekers doorhebben dat uw woning goed is beveiligd, gaan ze liever naar een naastgelegen pand dat geen beveiliging heeft. En mocht het zo zijn dat de inbreker toch in uw appartement is gekomen dan zal het harde geluid van het alarm hem gegarandeerd afschrikken. De lichtflitsen en sirene gaan direct af als het alarmsysteem een inbreker detecteert. U kan ook het systeem verbinden aan een meldkamer, waardoor u niet zelf oog in oog hoeft te staan met een inbreker.
Afhankelijk van de situatie en gekozen opties variëren de kosten voor een alarmsysteem van ca. €950 tot €2000. Er zijn veel factoren waar de prijs vanaf hangt. Om een duidelijk beeld te kunnen krijgen van de kosten voor een alarmsysteem dat voldoet aan uw wensen, is het verstandig om offertes op te vragen. Hierdoor krijgt u een beter beeld in de kosten voor een beveiligingssyteem voor uw woning.

Dit ligt aan de situatie en de wensen waaraan het systeem moet voldoen. Over het algemeen werkt een alarm systeem via het internet of een mobiel netwerk maar dit kan ook via een vaste telefoonlijn indien aanwezig.

Op deze wijze wordt u tijdig gewaarschuwd bij inbraak of andere calamiteiten. Ook zijn er alarmsystemen die niet zijn aangesloten op een meldpunt. Deze systemen geven slechts een lokale melding bij inbraak of andere calimiteiten.

Er zijn een aantal verschillende meldings-opties om uit te kiezen. Er zijn apparaten die gelijk een melding zenden naar uw mobiel met behulp van een mobiele app of doormiddel van een sms of e-mailbericht.

Is uw systeem gekoppeld aan een alarm meldkamer? Dan gaat alles via de alarm meldkamer die de juiste nooddiensten meteen waarschuwt bij een alarm melding. Het grote voordeel is dat de alarm meldkamer 24 uur per dag bereikbaar is. Deze meldkamers staan 24 uur per dag en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Bent uw nergens op aangesloten dan zal ingeval uw alarm afgaat dit zeker een inbreker afschrikken. De enorme herrie en lichtflitsen zullen absoluut indruk maken.

Een brandmeldinstallatie is een alarmsysteem, waarmee een brand zo vroeg mogelijk wordt ontdekt. Het bestaat uit een aantal samenwerkende onderdelen, waaronder rookmelders en handmelders. Zo kunnen snel de nodige maatregelen worden genomen. Er wordt bijvoorbeeld een ontruimingsalarm geactiveerd om mensen te evacueren, staldeuren worden automatisch geopend of er wordt een blussysteem geactiveerd.

Een personenalarmsysteem, valalarm of ouderenalarm is een klein kastje, meestal geplaatst naast de telefoon of aan de wand, Het heeft een alarmknop waarmee via de telefoonaansluiting verbinding kan worden gemaakt met een aantal door de gebruiker vooraf gekozen telefoonnummers.

Het is mogelijk om een knop of een trekkoord toe te voegen waarmee de gebruiker ook alarm kan slaan. Met deze relatief goedkope variant kan echter geen spreek-luisterverbinding tot stand worden gebracht.