alarmsysteem Lageweg

Alarm systeem aanschaffen? Zoekt u een draadloos, hybride of een uitgebreid bekabeld alarm systeem voor in huis of voor uw bedrijfspand in Lageweg?

Vraag een offerte bij ons aan.
Krijg 40% discount op uw alarm systeem!

Alarmsysteem Installeren in Lageweg

U wilt een alarmsysteem kopen en dit laten installeren bij u thuis of bij uw bedrijf? U weet nog niet precies bij welk installatiebedrijf? U vindt hier de beste adviseur voor elk type alarm systeem bij u in de regio IJssellaan, Klein Hitland, Kortenoord, ’s-Gravenweg, Nieuwerkerk aan den IJssel, Moordrecht, Gouderak, Groot Hitland, Ouderkerk aan den IJssel, Groeneweg en Lageweg!

Alarm systeem Lageweg

Met een alarm systeem kiest u voor een veilige woning. Het beveiligen van uw woning of bedrijfspand moet wel met een goed en betrouwbaar alarm systeem gebeuren. Bij ons vindt u alle informatie over het juiste beveiligingssysteem.

Waarom een alarmsysteem?

Veel mensen weten niet dat een beveiligingssysteem ook over andere zaken en gebeurtenissen waakt en dat meldt als er iets gebeurd in of rondom uw woning. Dat kan bijv. een brand zijn of een melding voor koolstofmonoxide. Dit zijn stuk voor stuk cruciale meldingen die uw leven kunnen redden.

De kosten van een alarm systeem

De kosten voor een modern alarm systeem varieert van ca. €950 tot €2000. Dit is afhankelijk van de gewenste aanvullende opties en het aantal vertrekken dat u wilt laten beveiligen.

Hoe wordt een beveiligingssysteem aangesloten?

De meeste alarm systemen werken via het internet, een mobiel netwerk of een vaste telefoonlijn. Op deze manier geeft het systeem een melding aan u of de alarmcentrale door. Ook zijn er niet-aangesloten alarm systemen. Deze geven veelal slechts een akoestische en/of zichtbare melding d.m.v. een alarmlicht of een geluidssignaal.

Informatie over verschillende alarmsystemen

Bij een alarm systeem denkt men gelijk aan een alarmbel die afgaat als er iemand binnen komt. U veilig voelen is heel wat waard toch? Goedkoop is veelal duurkoop en een goedkoop beveiligingssysteem is meestal een stuk minder betrouwbaar dan een iets duurder systeem. Het grote voordeel van uw huis laten beveiligen door middel van een goed systeem is dat de verzekering van uw huis u vaak minder zal kosten.

Wilt u een betrouwbaar advies en een duidelijke prijs ontvangen bij het aanvragen van een offerte voor een alarm systeem in Lageweg?

Als u uw gegevens bij ons achterlaat, brengen wij u in contact met een maximum van vijf vakmensen op het gebied van alarmbeveiliging in de regio waar u woont. Hierdoor vindt u gegarandeerd de alarmvakman die het beste aansluit bij uw wensen. En u kunt met de juiste alarm installateur wel tot 40% besparen op uw alarm systeem.

Meer informatie over onze beveiligingssystemen. Werking en plaatsing van een alarm systeem

Een alarmsysteem moet op professionele wijze worden geïnstalleerd alvorens dit in gebruik kan worden genomen. Om overzichtelijk te maken hoe dit in zijn werk gaat leggen we u hieronder uit hoe één en ander in zijn werk gaat.

Stappenplan plaatsing alarm systeem

Om problemen te vermijden dient het alarm systeem op vakkundige wijzen te worden geinstalleerd. Voor het plaatsen van het alarmsysteem en eventuele aanvullende componenten neemt de monteur de volgende stappen:

Eerst wordt met de monteur een afspraak gemaakt. De installateur weet wat er nodig is om het alarm systeem te plaatsen. Als eerste neemt de monteur samen met u het alarmpakket met de eventuele onderdelen door. Veelal gaat de monteur samen met u het huis door om alle locaties en onderdelen te bespreken.

De monteur zal u eventueel aanvullend advies geven over het nog beter beveiligen van uw woning indien nodig. Als alles duidelijk is doorgenomen gaat de installateur beginnen met de onderdelen uit te pakken en kan er worden begonnen met de plaatsing van het alarmsysteem. Over het algemeen begint de monteur met het klaar maken van de centrale. Deze centrale wordt direct op het modem en stroomnetwerk aangesloten. Daarna meldt de installateur het nieuwe paneel met zijn iPad en wordt er een welkomstmail naar u als klant toegezonden.

Terwijl het paneel zijn eerste verbinding met de eventuele alarm meldkamer maakt plaatst de installateur de overige componenten. Deze componenten bestaan veelal uit magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreukmelders, rookmelders, toetsenbordjes, beveiligingscamera’s, enz. Zodra alle andere onderdelen zijn geinstalleerd zal de monteur deze ook aanmelden aan de centrale.

Hierna geeft de installateur alle kamers en vertrekken een naam en programmeert hij het paneel volgens uw wensen. Het beveiligingssyteem wordt pas uitgetest als alle alarmonderdelen naar wens zijn ingesteld. Er wordt een zogenaamde looptest verricht waardoor alle alarmonderdelen af zullen gaan.

Hierna worden eventueel optionele camera’s en videodeurbellen geplaatst die deel uitmaken van het alarm systeem. Na montage en uitvoerig testen van het gehele systeem met bijbehorende componenten, ontvangt u een opleverformulier, een zonelijst en een contactlijst. Deze contactlijst bevat de gegevens van personen die door de alarmmeldkamer gewaarschuwd kunnen worden ingeval van een melding.

Als volgende stap legt de installateur de bediening uit van het alarm systeem. Voor een preventieve werking ontvangt u nog een aantal raamstickers en deurstickers en zal de factuur door de monteur worden opgemaakt. De installateur vertrekt en u bent eigenaar van een perfect werkend en compleet alarm systeem. Uiteraard is de kans op een inbraak in uw woning of bedrijf hiermee grotendeels verminderd.

Helemaal draadloos, zonder bekabelde onderdelen. Geen geluidshinder en stof door boren, verplaatsen van meubilair en andere vormen van overlast in uw woning of bedrijfsruimte. .

Alles verbonden met kabels. Een hogere betrouwbaarheid en veel minder kans op storingen. U hebt geen batterijen nodig die elke keer moeten worden vervangen. Weinig onderhoud vereist. Ook leverbaar met brandmeldinstallatie.

Dit is een combinatie van draadloos en bekabeld. De basis is met kabels en te combineren met draadloos. Zo is het systeem eenvoudig uit te breiden zonder kabels en te monteren aan raam en deur.

Systeem is aangesloten? Zodra het alarm systeem is gemonteerd, gaat het direct in werking. Maar wat doet een alarm systeem nu eigenlijk precies? De basis van een alarm systeem is het systeem met de eventuele extra onderdelen. U bepaald zelf welke mogelijkheden worden toegevoegd bij de aankoop van het systeem.

Werkwijze alarm systeem

Er zijn vijf punten die de werkwijze van een alarm systeem samenvatten.

  1. Door gebruik te maken van een alarm systeem kunt u de kans op inbraak verkleinen en streven naar een veilige plek om te wonen.
  2. Beveiligingssystemen zijn er in verschillende soorten. Met een paneel kan het alarm systeem worden ingesteld. Dit is doorgaans een klein toetsenbord wat bij belangrijke uitgangen wordt geïnstalleerd.
  3. Het alarm systeem en de sensoren gaan in werking zodra u het aanzet. Als een sensor brand of een ander onregelmatigheid detecteert gaat het alarm onmiddellijk af. Dat kan een verplaatsing van een persoon zijn in het huis zijn door inbraak maar ook kan rookontwikkeling of lekkage het alarm af laten gaan.
  4. Het alarm systeem zal ten alle tijden in werking treden bij onregelmatigheden. Dat kan d.m.v. geluidssignalen zoals een alarmsirene maar ook kan het een lichtschakelaar aanzetten of een camera een opname laten starten. Hoe meer acties er bij een melding worden geactiveerd, hoe beter een alarm systeem kan reageren in geval van dreiging.
  5. Naast de verschillende signalen die een alarm systeem kan afgeven op locatie, wordt er tevens een alarmmelding verzonden naar de eigenaar, of naar een alarm meldkamer indien het alarmsysteem hierop is gekoppeld.
    Nooddiensten kunnen binnen no-time opgeroepen worden aangezien de berichten 24 uur per dag enkel met koppeling alarm meldkamer in de gaten worden gehouden Het alarmsysteem wordt van afstand uitgezet indien er toch geen dreiging blijkt te zijn.

Zoals gezegd is het essentieel dat een alarm systeem op goede wijze wordt geïnstalleerd zodat u zeker bent van de vele voordelen van een alarm systeem. Laat daarom onze alarm adviseur u assisteren bij het plaatsen van een systeem bij u in de regio IJssellaan, Klein Hitland, Kortenoord, ’s-Gravenweg, Nieuwerkerk aan den IJssel, Moordrecht, Gouderak, Groot Hitland, Ouderkerk aan den IJssel, Groeneweg en Lageweg.

Veelgestelde vragen over onze alarm systemen

Het woord inbraakalarm zegt het al. Het beschermt tegen inbraken. Als inbrekers weten dat uw huis goed is beveiligd, gaan ze liever naar een naastgelegen pand dat niet beveiligd is. Dringt de inbreker toch binnen, dan schrikt hij van het geluidsalarm en verdwijnen zonder enige buit. De lichtflitsen en alarmsirene gaan meteen af als het alarmsysteem inbrekers detecteert. U kunt ervoor kiezen het inbraakalarm te koppelen aan een alarm meldkamer, zodat u niet zelf oog in oog hoeft te staan met de inbreker.
Afhankelijk van de situatie en gekozen opties variëren de kosten van ca. €950 tot €2000. De prijs hangt af van een aantal factoren. Om een goed beeld te krijgen van de prijzen voor een alarm systeem dat voldoet aan uw wensen, is het verstandig om prijzen aan te vragen. Hierdoor krijgt u inzicht in de kosten voor een beveiligingssyteem voor uw huis.

Dit ligt aan de situatie en de wensen waaraan het systeem moet voldoen. Over het algemeen werkt een alarm systeem via het internet of een mobiel netwerk maar dit kan ook via een vaste telefoonlijn indien aanwezig.

Op deze wijze wordt u tijdig gewaarschuwd bij inbraak of andere calamiteiten. Ook zijn er alarmsystemen die niet zijn aangesloten op een meldpunt. Deze systemen geven slechts een lokale melding bij inbraak of andere calimiteiten.

Er zijn een aantal verschillende meldings-opties om uit te kunnen kiezen. Er zijn apparaten die gelijk een melding zenden naar uw mobiel met behulp van een mobiele app of doormiddel van een sms of e-mailbericht.

Is uw systeem gekoppeld aan een alarm meldkamer? Dan gaat alles via de alarm meldkamer die de juiste nooddiensten meteen waarschuwt bij een alarm melding. Het grote voordeel is dat de alarm meldkamer 24 uur per dag bereikbaar is. Voordeel is dat de alarm meldkamer op elk uur van de dag bereikbaar is.

Als u nergens op aangesloten bent dan zal ingeval uw alarm afgaat dit de inbreker laten schrikken. De enorme herrie en lichtflitsen zullen absoluut indruk maken.

Een brandmeldinstallatie is een alarmsysteem, waarmee een brand zo vroeg mogelijk wordt ontdekt. Het bestaat uit een aantal samenwerkende onderdelen, waaronder rookmelders en handmelders. Zo kunnen snel de nodige maatregelen worden genomen. Er wordt bijvoorbeeld een ontruimingsalarm geactiveerd om mensen te evacueren, staldeuren worden automatisch geopend of er wordt een blussysteem geactiveerd.

Een personenalarmsysteem, valalarm of ouderenalarm is een klein kastje, meestal geplaatst naast de telefoon of aan de wand, Het heeft een alarmknop waarmee via de telefoonaansluiting verbinding kan worden gemaakt met een aantal door de gebruiker vooraf gekozen telefoonnummers.

Het is mogelijk om een knop of een trekkoord toe te voegen waarmee de gebruiker ook alarm kan slaan. Met deze relatief goedkope variant kan echter geen spreek-luisterverbinding tot stand worden gebracht.