alarmsysteem Rotterdam

Alarmsysteem aanschaffen? Zoekt u een draadloos, hybride of een uitgebreid bekabeld alarm systeem voor in huis of voor uw bedrijfspand in Rotterdam?

Vraag nu een prijs aan.
Ontvang 40% discount op uw alarm systeem!

Alarmsysteem Installeren in Rotterdam

U wilt een alarmsysteem kopen en dit laten installeren bij u thuis of bij uw bedrijf? U weet nog niet precies bij welk alarminstallatiebedrijf? U vindt hier de beste adviseur voor elk type alarm systeem bij u in de regio Carnisse, Kralingse Veer, IJsselmonde, Krimpen aan den IJssel, Stormpolder, Capelle aan den IJssel, Bolnes, Heijplaat, De Rotte, Smitshoek en Rotterdam!

Alarmsysteem Rotterdam

Met een alarm systeem kiest u voor een veilige woning. Het beveiligen van uw woning of bedrijfspand moet wel met een goed en degelijk alarm systeem gebeuren. Bij ons vindt u alle informatie over het juiste beveiligingssysteem.

Waarom een alarm systeem?

Veel mensen weten niet dat een alarmsysteem ook over andere zaken en gebeurtenissen waakt en dat meteen doorgeeft wanneer er iets gebeurd in of rondom uw woning. Dat kan dan bijvoorbeeld een brand zijn of een waarschuwing voor koolstofmonoxide. Met deze alarm systemen krijgt u op tijd een melding daarover.

Kosten alarm systeem

De kosten voor een goed alarm systeem varieert van ca. €950 tot €2000. Dit is afhankelijk van de gewenste aanvullende opties en het aantal vertrekken dat u wilt laten beveiligen.

Hoe sluit men een alarmsysteem aan?

De meeste alarmsystemen werken via het internet, een mobiel netwerk of een vaste telefoonlijn. Op deze manier geeft het systeem een alarmmelding aan u of de alarmcentrale door. Ook zijn er niet-aangesloten alarmsystemen. Deze geven veelal slechts een akoestische en/of zichtbare melding d.m.v. een alarmlicht of een geluidssignaal.

Informatie over verschillende alarmsystemen

Bij een alarm systeem denkt men gelijk aan een alarmbel die afgaat als er iemand binnen komt. U veilig voelen is heel wat waard toch? Goedkoop is veelal duurkoop en een goedkoper alarmsysteem is meestal een stuk minder betrouwbaar dan een iets duurder systeem. Het grote voordeel van uw huis laten beveiligen door middel van een goed systeem is dat de verzekering van uw huis u vaak minder zal kosten.

Wilt u een top advies en een duidelijke prijs ontvangen bij het aanvragen van een offerte voor een alarm systeem in Rotterdam?

Als u uw gegevens bij ons achterlaat, brengen wij u in contact met een maximum van vijf specialisten op het gebied van alarmbeveiliging in de regio waar u woont. Hierdoor vindt u zeker de alarmspecialist die het beste aansluit bij uw wensen. Bovendien kunt u met de juiste alarm installateur wel tot 40% besparen op uw alarm systeem.

Meer informatie over onze alarmsystemen. Werking en plaatsing van een alarm systeem

Een alarm systeem moet op professionele wijze worden geïnstalleerd alvorens dit in gebruik kan worden genomen. Om duidelijk te maken hoe dit in zijn werk gaat leggen we hieronder uit hoe één en ander in zijn werk gaat.

Stappenplan plaatsing beveiligings systeem

Om problemen te vermijden dient het alarm systeem op vakkundige wijzen te worden aangesloten. Voor het plaatsen van het alarm systeem en aanvullende componenten neemt de monteur de volgende stappen:

Allereerst wordt met de installateur een afspraak gemaakt. De monteur weet wat er nodig is om het alarmsysteem te plaatsen. Als eerste neemt de installateur samen met u het alarmpakket met de eventuele onderdelen door. Veelal gaat de installateur samen met u het huis door om alle locaties en onderdelen te bespreken.

De installateur zal u aanvullend advies geven over het nog beter beveiligen van uw woning indien nodig. Als alles duidelijk is besproken gaat de monteur beginnen met de onderdelen uit te pakken en kan er worden begonnen met het installeren van het alarmsysteem. Over het algemeen begint de installateur met het gereed maken van de centrale. Deze centrale wordt direct op het modem en stroomnetwerk aangesloten. Hierna meldt de monteur het nieuwe paneel met zijn iPad en verzend een welkomstmail naar u als klant.

Terwijl het paneel zijn eerste verbinding met de eventuele alarm meldkamer maakt plaatst de installateur de overige componenten. Deze componenten bestaan veelal uit magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreukmelders, rookmelders, toetsenbordjes, beveiligingscamera’s, enz. Als alle andere onderdelen zijn aangesloten zal de installateur deze ook aanmelden aan de centrale.

Hierna geeft de installateur alle kamers en vertrekken een naam en programmeert hij het paneel volgens uw wensen. Het alarmsysteem wordt pas getest als alle componenten naar wens zijn ingesteld. Er wordt een zogenaamde looptest verricht waardoor alle componenten af zullen gaan.

Hierna worden eventueel optionele camera’s en videodeurbellen geplaatst die deel uitmaken van het alarm systeem. Na montage en uitvoerig testen van het gehele alarmsysteem met bijbehorende componenten, ontvangt u een opleverformulier, een zonelijst en een contactlijst. Deze contactlijst bevat de gegevens van personen die door de alarmcentrale gewaarschuwd kunnen worden ingeval van een alarmmelding.

De installateur gaat nu over tot het uitleggen van het alarm systeem. Voor een preventieve werking ontvangt u nog een aantal raamstickers en deurstickers en zal de factuur door de monteur worden opgemaakt. De installateur vertrekt en u bent eigenaar van een perfect werkend en compleet alarm systeem. Alles met het doel om de kans op wat voor inbraak dan ook te verminderen.

Compleet draadloos, geen kabels. Geen geluidshinder en stof door boren, verplaatsen van meubilair en andere vormen van overlast in uw woning of bedrijfsruimte. Monteren gaat heel eenvoudig.

Alles verbonden met kabels. Een hogere betrouwbaarheid en veel minder kans op storingen. U hebt geen batterijen nodig die elke keer moeten worden vervangen. Weinig onderhoud nodig. Ook leverbaar met brandmeldinstallatie.

Dit is een combinatie van draadloos en bekabeld. De basis is met kabels en te combineren met draadloos. Zo is het systeem eenvoudig uit te breiden zonder kabels en te monteren aan raam en deur.

Alarm is geïnstalleerd? Als het alarm systeem is geplaatst, gaat het direct in werking. Maar wat doet een alarm systeem nou eigenlijk precies? De basis van een alarm systeem is het systeem met de eventuele extra onderdelen. U bepaald zelf welke mogelijkheden worden toegevoegd bij de aanschaf van het alarm systeem.

De werking van een alarm systeem

De werking van alarmsystemen kan in vijf punten worden samengevat.

  1. Een alarm systeem maakt de kans op inbraak een stuk minder en maakt het wooncomfort een stuk veiliger.
  2. Alarm systemen zijn er in verschillende soorten. Met een paneel kan het alarm systeem worden bediend. Dit is veelal een klein toetsenbord wat bij belangrijke uitgangen wordt geplaatst.
  3. Het alarm systeem en de sensoren gaan in werking zodra u het aanzet. Indien een sensor brand of een ander onregelmatigheid detecteert gaat het alarm onmiddellijk af. Dat kan een beweging in het appartement zijn door inbraak maar ook kan rookontwikkeling of lekkage het alarm af laten gaan.
  4. Het alarmsysteem zal ten alle tijden in werking treden bij onregelmatigheden. Dat kan d.m.v. geluidssignalen zoals een alarmsirene maar ook kan het een lichtschakelaar aanzetten of een camera een opname laten starten. Hoe meer acties er bij een melding worden geactiveerd, hoe beter een alarm systeem kan reageren in geval van dreiging.
  5. Naast de diverse signalen die een alarm systeem kan afgeven op locatie, wordt er tevens een alarmmelding verzonden naar de eigenaar, of naar een alarmcentrale indien het systeem hierop is aangesloten.
    Als het systeem is gekoppeld op een alarm meldkamer zal deze onmiddellijk op de hoogte brengen Het systeem wordt van afstand uitgeschakeld wanneer er toch geen inbraak blijkt te zijn.

Zoals gezegd is het belangrijk dat een alarm systeem op goede wijze wordt geïnstalleerd zodat u zeker bent van de vele voordelen van een alarm systeem. Laat daarom onze alarm specialist u assisteren bij het plaatsen van een systeem bij u in de regio Carnisse, Kralingse Veer, IJsselmonde, Krimpen aan den IJssel, Stormpolder, Capelle aan den IJssel, Bolnes, Heijplaat, De Rotte, Smitshoek en Rotterdam.

Veelgestelde vragen over onze alarmbeveiliging

Het woord inbraakalarm zegt het al. Het beschermt tegen inbraak. Als inbrekers weten dat uw appartement goed beveiligd is, gaan ze liever naar een naastgelegen pand dat geen beveiliging heeft. En als de inbreker wel in uw appartement is gekomen dan zal het felle harde geluid van de sirene hem beslist afschrikken. De lichtflitsen en geluidsalarm gaan direct af als het systeem inbrekers detecteert. Het is wellicht ook wel verstandig uw alarm systeem aan een alarm meldkamer te koppelen. U wilt ook niet echt oog in oog staan met een inbreker midden in de nacht.
Afhankelijk van de situatie en gekozen opties variëren de kosten voor een alarm systeem van ca. €950 tot €2000. De prijs hangt af van een aantal verschillende factoren. Om een goed beeld te kunnen krijgen van de kosten voor een alarm systeem dat voldoet aan uw wensen, is het dus een goed idee om prijzen op te vragen. Dit geeft een goed overzicht wat de kosten zijn voor een beveiligingssyteem in uw appartement of bedrijfspand.

Dit ligt aan de situatie en de wensen waaraan het systeem moet voldoen. Over het algemeen werkt een alarm systeem via het internet of een mobiel netwerk maar dit kan ook via een vaste telefoonlijn indien aanwezig.

Op deze wijze wordt u tijdig gewaarschuwd bij inbraak of andere calamiteiten. Ook zijn er alarmsystemen die niet zijn aangesloten op een meldpunt. Deze systemen geven slechts een lokale melding bij inbraak of andere calimiteiten.

Er zijn een aantal verschillende meldings-opties om uit te kunnen kiezen. Er zijn apparaten die gelijk een melding zenden naar uw mobiel met behulp van een mobiele app of doormiddel van een sms of e-mailbericht.

Is uw systeem gekoppeld aan een alarm meldkamer? Dan gaat alles via de alarm meldkamer die de juiste nooddiensten meteen waarschuwt bij een alarm melding. Het grote voordeel is dat de alarm meldkamer 24 uur per dag bereikbaar is. Deze alarm meldkamers staan 24 uur per dag en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Als u nergens op aangesloten bent dan zal ingeval uw alarm afgaat dit een inbreker afschrikken. De enorme herrie en lichtflitsen zullen absoluut indruk maken.

Een brandmeldinstallatie is een alarmsysteem, waarmee een brand zo vroeg mogelijk wordt ontdekt. Het bestaat uit een aantal samenwerkende onderdelen, waaronder rookmelders en handmelders. Zo kunnen snel de nodige maatregelen worden genomen. Er wordt bijvoorbeeld een ontruimingsalarm geactiveerd om mensen te evacueren, staldeuren worden automatisch geopend of er wordt een blussysteem geactiveerd.

Een personenalarmsysteem, valalarm of ouderenalarm is een klein kastje, meestal geplaatst naast de telefoon of aan de wand, Het heeft een alarmknop waarmee via de telefoonaansluiting verbinding kan worden gemaakt met een aantal door de gebruiker vooraf gekozen telefoonnummers.

Het is mogelijk om een knop of een trekkoord toe te voegen waarmee de gebruiker ook alarm kan slaan. Met deze relatief goedkope variant kan echter geen spreek-luisterverbinding tot stand worden gebracht.