alarmsysteem Oost-Meerpolder

Alarmsysteem kopen? Zoekt u een draadloos, hybride of een uitgebreid bekabeld alarm systeem voor in huis of voor uw bedrijfspand in Oost-Meerpolder?

Vraag dan hier een vrijblijvende offerte aan.
Tot wel 40% korting op uw alarm systeem!

Alarmsysteem Installeren in Oost-Meerpolder

U wilt een alarmsysteem bestellen en dit laten installeren bij u thuis of bij uw bedrijf? U weet nog niet precies bij welk installatiebedrijf? U vindt hier de beste adviseur voor elk type alarm systeem bij u in de regio Berkel, Oude Leede, Rodenrijs, Noordeinde, Vlieland, Pijnacker, Delfgauw, Noukoop, Katwijkerlaan, Bergschenhoek en Oost-Meerpolder!

Alarmsysteem Oost-Meerpolder

Met een alarm systeem kiest u voor een veilige woning. Het beveiligen van uw woning of bedrijfspand moet wel met een goed en betrouwbaar alarm systeem gebeuren. Bij ons vindt u alle informatie over het juiste beveiligingssysteem.

Waarom een alarm systeem?

Veel mensen weten niet dat een beveiligingssysteem ook over andere zaken en gebeurtenissen waakt en dat meldt zodra er iets gebeurd in of rondom uw woning. Denk dan aan een alarm voor brand of een melding bij het vrijkomen van koolstofmonoxide. Dit zijn stuk voor stuk belangrijke meldingen die uw leven kunnen redden.

Kosten alarm systeem

De kosten voor een goed alarm systeem varieert van ca. €950 tot €2000. Dit is afhankelijk van de eventuele aanvullende opties en het aantal vertrekken dat u wilt laten beveiligen.

Hoe wordt een beveiligingssysteem aangesloten?

De meeste alarmsystemen werken via het internet, een mobiel netwerk of een vaste telefoonlijn. Op deze manier geeft het systeem een melding aan u of de alarmcentrale door. Er zijn ook niet-aangesloten alarmsystemen. Deze geven meestal slechts een akoestische en/of zichtbare melding d.m.v. een alarmlicht of een geluidssignaal.

Informatie over het alarmsysteem

Een beveiligingssysteem is niet een inbraakalarm dat afgaat als iemand probeert in te breken. U veilig voelen is heel wat waard toch? Goedkoop is doorgaans duurkoop en een goedkoper beveiligingssysteem is meestal een stuk minder betrouwbaar dan een iets duurder systeem. Het grote voordeel van uw huis laten beveiligen door middel van een goed systeem is dat de verzekering van uw huis u vaak minder zal kosten.

Wilt u een goed advies en een duidelijke prijs ontvangen bij het aanvragen van een offerte voor een alarm systeem in Oost-Meerpolder?

Als u uw gegevens achterlaat, brengen wij u in contact met maximaal vijf vakmensen op het gebied van woningbeveiliging in de regio waar u woont. Hierdoor vindt u gegarandeerd de alarmvakman die het beste aansluit bij uw wensen. En u kunt met de juiste installateur wel tot 40% besparen op uw alarm systeem.

Extra gegevens over onze beveiligingssystemen. De werkwijze en installatie van een alarm systeem

Een alarmsysteem moet op de juiste wijze worden geïnstalleerd alvorens dit in gebruik kan worden genomen. Om overzichtelijk te maken hoe dit in zijn werk gaat leggen we u hieronder uit hoe één en ander in zijn werk gaat.

Stappenplan plaatsing alarm systeem

Om problemen te vermijden dient het alarm systeem op vakkundige wijzen te worden geinstalleerd. Voor het plaatsen van het alarm systeem en aanvullende componenten neemt de alarm installateur de volgende stappen:

Allereerst wordt met de monteur een afspraak gemaakt. De alarminstallateur weet wat er nodig is om het alarm systeem te plaatsen. Als eerste neemt de installateur samen met u het pakket met de eventuele componenten door. Veelal gaat de installateur samen met u het huis door om alle locaties en onderdelen te bespreken.

De installateur zal u eventueel extra advies geven over het nog beter beveiligen van uw woning indien nodig. Wanneer alles duidelijk is besproken gaat de alarminstallateur beginnen met de componenten uit te pakken en kan er worden begonnen met het installeren van het alarmsysteem. Over het algemeen begint de installateur met het klaar maken van de centrale. Deze centrale wordt direct op het modem en stroomnetwerk aangesloten. Hierna meldt de alarminstallateur het nieuwe paneel met zijn laptop of iPad en verzend een welkomstmail naar u als klant.

Terwijl het paneel zijn eerste verbinding met de eventuele alarm meldkamer maakt plaatst de installateur de overige componenten. Deze componenten bestaan veelal uit magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreukmelders, rookmelders, toetsenbordjes, beveiligingscamera’s, enz. Zodra alle andere componenten zijn geinstalleerd zal de installateur deze ook aanmelden aan de centrale.

Hierna geeft de installateur alle kamers en vertrekken een naam en programmeert hij het paneel volgens uw wensen. Het alarmsysteem wordt pas getest als alle componenten naar wens zijn ingesteld. Er wordt een zogeheten looptest verricht waardoor alle componenten af zullen gaan.

Hierna worden eventueel optionele camera’s en videodeurbellen geplaatst die deel uitmaken van het alarm systeem. Na montage en uitvoerig testen van het gehele alarm systeem met bijbehorende componenten, ontvangt u een opleverformulier, een zonelijst en een contactlijst. Deze contactlijst bevat de gegevens van personen die door de alarmmeldkamer gewaarschuwd kunnen worden ingeval van een alarmmelding.

De installateur gaat nu over tot het uitleggen van het alarm systeem. Voor een preventieve werking ontvangt u nog een aantal raamstickers en deurstickers en zal de factuur door de monteur worden opgemaakt. De installateur vertrekt en u bent eigenaar van een perfect werkend en compleet alarm systeem. Alles met het doel om de kans op wat voor inbraak dan ook te verkleinen.

Compleet draadloos, geen kabels. Geen geluidshinder en stof door boren, verplaatsen van meubilair en andere vormen van overlast in uw woning of bedrijfsruimte. Monteren gaat heel gemakkelijk.

Alles verbonden met kabels. Een hogere betrouwbaarheid en veel minder kans op storingen. Het onderhoud is eenvoudig doordat het systeem geen batterijen gebruikt die anders regelmatig moeten worden verwisseld. Weinig onderhoud nodig. Ook leverbaar met brandmeldinstallatie.

Dit is een combinatie van draadloos en bekabeld. De basis is met kabels en te combineren met draadloos. Zo is het systeem eenvoudig uit te breiden zonder kabels en te monteren aan raam en deur.

Systeem is geïnstalleerd? Zodra het alarm systeem is gemonteerd, gaat het direct in werking. Maar wat doet een alarm systeem nou precies? De basis van een alarm systeem is het alarmsysteem met de eventuele extra componenten. U bepaald zelf welke mogelijkheden worden toegevoegd bij de aankoop van het alarm systeem.

Werking alarm systeem

De werking van alarmsystemen kan in vijf punten worden samengevat.

  1. Een alarm systeem maakt de kans op inbraak een stuk minder en maakt uw woonomgeving een stuk veiliger.
  2. Alarmsystemen zijn er in verschillende soorten. Met een paneel kan het alarm systeem worden ingesteld. Dit is over het algemeen een klein toetsenbord wat bij belangrijke uitgangen wordt geïnstalleerd.
  3. Het alarm systeem en de sensoren gaan in werking zodra u het activeert. Zodra een sensor brand of een ander onregelmatigheid detecteert gaat het alarm onmiddellijk af. Bijvoorbeeld bij beweging in huis, glasbreuk, rookontwikkeling of lekkage.
  4. Het alarm systeem zal ten alle tijden in werking treden bij onregelmatigheden. Dat kan d.m.v. geluidssignalen zoals een alarmsirene maar ook kan het een lichtschakelaar aanzetten of een camera een opname laten starten. Hoe meer acties er bij een melding worden geactiveerd, hoe beter een alarm systeem kan reageren in geval van dreiging.
  5. Naast de verschillende signalen die een alarm systeem kan afgeven op locatie, wordt er tevens een melding verzonden naar de eigenaar, of naar een meldkamer indien het systeem hierop is aangesloten.
    Hulpdiensten worden gelijk gecontacteerd worden aangezien de meldingen 24 uur per dag alleen met aansluiting alarm meldkamer in de gaten worden gehouden Is er niets aan de hand dan schakelt de alarm meldkamer het systeem ook weer op afstand uit.

Zoals gezegd is het essentieel dat een alarm systeem degelijk wordt geïnstalleerd zodat u zeker bent van de vele voordelen van een alarm systeem. Onze vakmensen op het gebied van alarmbeveiliging kunnen u assisteren bij de installatie van uw alarm systeem bij u in de regio Berkel, Oude Leede, Rodenrijs, Noordeinde, Vlieland, Pijnacker, Delfgauw, Noukoop, Katwijkerlaan, Bergschenhoek en Oost-Meerpolder.

Veelgestelde vragen over onze alarmbeveiliging

Het woord inbraakalarm zegt het al. Het beschermt tegen inbraken. Als inbrekers zien dat uw woning goed is beveiligd, gaan ze liever naar een naastgelegen pand dat niet beveiligd is. Komt een inbreker toch binnen, dan schrikt hij van het alarm en verdwijnen zonder buit. Als het inbraakalarm merkt dat er iemand uw appartement binnenkomt, gaat er een geluidsalarm af of verschijnen er lichtflitsen. Het is wellicht ook wel een goed idee uw alarm systeem aan een alarm meldkamer te koppelen. Een confrontatie met de inbreker is natuurlijk niet wat u wilt.
Afhankelijk van de situatie en gekozen opties variëren de kosten van ca. €950 tot €2000. De prijs hangt af van een aantal factoren. Om een goed beeld te krijgen van de kosten voor een alarm systeem , is het een goed idee om offertes op te vragen. Hierdoor krijgt u inzicht in de kosten voor een beveiligingssyteem voor uw woning.

Dit is afhankelijk van de wensen waaraan het systeem moet voldoen. Over het algemeen werkt een alarm systeem via het internet of een mobiel netwerk maar dit kan ook via een vaste telefoonlijn indien aanwezig.

Op deze wijze wordt u tijdig gewaarschuwd bij inbraak of andere calamiteiten. Ook zijn er alarmsystemen die niet zijn aangesloten op een meldpunt. Deze systemen geven slechts een lokale melding bij inbraak of andere calimiteiten.

Er zijn een aantal verschillende meldings-opties om uit te kiezen. Er zijn apparaten die gelijk een melding zenden naar uw mobiel met behulp van een mobiele app of doormiddel van een sms of e-mailbericht.

Is uw systeem gekoppeld aan een alarm meldkamer? Dan gaat alles via de alarm meldkamer die de juiste nooddiensten meteen waarschuwt bij een alarm melding. Het grote voordeel is dat de alarm meldkamer 24 uur per dag bereikbaar is. Een groot voordeel is dat een alarm meldkamer op elk uur van de dag aanwezig is.

Bent uw nergens op aangesloten dan zal ingeval uw alarm afgaat dit zeker een inbreker laten schrikken. De enorme herrie en lichtflitsen zullen absoluut indruk maken.

Een brandmeldinstallatie is een alarmsysteem, waarmee een brand zo vroeg mogelijk wordt ontdekt. Het bestaat uit een aantal samenwerkende onderdelen, waaronder rookmelders en handmelders. Zo kunnen snel de nodige maatregelen worden genomen. Er wordt bijvoorbeeld een ontruimingsalarm geactiveerd om mensen te evacueren, staldeuren worden automatisch geopend of er wordt een blussysteem geactiveerd.

Een personenalarmsysteem, valalarm of ouderenalarm is een klein kastje, meestal geplaatst naast de telefoon of aan de wand, Het heeft een alarmknop waarmee via de telefoonaansluiting verbinding kan worden gemaakt met een aantal door de gebruiker vooraf gekozen telefoonnummers.

Het is mogelijk om een knop of een trekkoord toe te voegen waarmee de gebruiker ook alarm kan slaan. Met deze relatief goedkope variant kan echter geen spreek-luisterverbinding tot stand worden gebracht.