alarmsysteem Ouderkerk aan den IJssel

Alarm systeem laten installeren? Zoekt u een draadloos, hybride of een uitgebreid bekabeld alarm systeem voor in huis of voor uw bedrijfspand in Ouderkerk aan den IJssel?

Vraag een offerte bij ons aan.
Tot wel 40% discount op uw alarm systeem!

Alarmsysteem Installeren in Ouderkerk aan den IJssel

U wilt een alarmsysteem kopen en dit laten installeren bij u thuis of bij uw bedrijf? U weet nog niet bij welk installatiebedrijf? U vindt hier de beste adviseur voor elk type alarm systeem bij u in de regio Groot Hitland, IJsseloord, Klein Hitland, ’s-Gravenweg, Oudeland, Loet, Lageweg, Tiendweg-West, Kortenoord, IJssellaan en Ouderkerk aan den IJssel!

Alarm systeem Ouderkerk aan den IJssel

Met een alarm systeem kiest u voor een veilige woning. Een goed alarm systeem in uw woning gaat ervoor zorgen dat u goed beschermt bent tegen inbraken. Bij ons vindt u alle informatie over het juiste beveiligingssysteem.

Waarom een alarm systeem?

Veel mensen weten niet dat een beveiligingssysteem ook over andere zaken en gebeurtenissen waakt en dat meldt zodra er iets aan de hand is in of rondom uw woning. Denk dan aan een alarm voor brand of een melding bij het vrijkomen van koolstofmonoxide. Met deze alarmsystemen krijgt u op tijd een melding daarover.

Kosten alarm systeem

De kosten voor een goed alarm systeem varieert van ca. €950 tot €2000. Dit is afhankelijk van de gewenste aanvullende opties en het aantal vertrekken dat u wilt laten beveiligen.

Hoe wordt een beveiligingssysteem aangesloten?

De meeste alarm systemen werken via het internet, een mobiel netwerk of een vaste telefoonlijn. Op deze manier geeft het systeem een melding aan u of de alarmcentrale door. Ook zijn er niet-aangesloten alarm systemen. Deze geven veelal slechts een akoestische en/of zichtbare melding d.m.v. een alarmlicht of een geluidssignaal.

Informatie over het alarmsysteem

Een beveiligingssysteem is niet een inbraakalarm dat alleen maar afgaat als iemand probeert in te breken. Wat is het u waard om u veilig te voelen? Goedkoop is meestal duurkoop en een goedkoop beveiligingssysteem is meestal een stuk minder betrouwbaar dan een iets duurder systeem. Het grote voordeel van uw huis laten beveiligen door middel van een goed systeem is dat de verzekering van uw huis u vaak minder zal kosten.

Wilt u een betrouwbaar advies en een duidelijke prijs ontvangen bij het aanvragen van een offerte voor een alarm systeem in Ouderkerk aan den IJssel?

Als u uw gegevens achterlaat, brengen wij u in contact met een maximum van vijf specialisten op het gebied van woningbeveiliging in uw regio. Hierdoor vindt u gegarandeerd de alarmvakman die het beste aansluit bij uw wensen. En u kunt met de juiste alarm installateur wel tot 40% besparen op uw alarm systeem.

Meer gegevens over onze beveiligingssystemen. Werking en plaatsing van een alarm systeem

Een alarm systeem moet op de juiste wijze worden geïnstalleerd alvorens dit in gebruik kan worden genomen. Om duidelijk te maken hoe dit in zijn werk gaat leggen we u hieronder uit hoe één en ander in zijn werk gaat.

Stappenplan plaatsing alarm systeem

Het is van heel groot belang dat het alarm systeem degelijk wordt geplaatst zodat er geen problemen ontstaan. Voor het installeren van het alarm systeem en aanvullende componenten neemt de alarm installateur de volgende stappen:

Allereerst wordt met de installateur een afspraak gemaakt. De alarminstallateur weet wat er nodig is om het alarmsysteem te plaatsen. Als eerste neemt de alarminstallateur samen met u het pakket met de eventuele onderdelen door. Vaak gaat de alarminstallateur samen met u het huis door om alle locaties en onderdelen te bespreken.

De alarminstallateur zal u eventueel aanvullend advies geven over het nog beter beveiligen van uw woning indien dit van toepassing is. Als alles nauwkeurig is geanalyseerd en duidelijk besproken, begint de monteur met het plaatsen van de installatie. Over het algemeen begint de alarminstallateur met het gereed maken van de centrale. Deze centrale wordt direct op het modem en stroomnetwerk aangesloten. Daarna meldt de monteur het nieuwe paneel met zijn tablet en wordt er een welkomstmail naar u als klant verzonden.

Terwijl het paneel zijn eerste verbinding met de eventuele alarm meldkamer maakt plaatst de installateur de overige componenten. Deze componenten bestaan veelal uit magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreukmelders, rookmelders, toetsenbordjes, beveiligingscamera’s, enz. Zodra alle andere onderdelen zijn aangesloten zal de alarminstallateur deze ook aanmelden aan de centrale.

Hierna geeft de installateur alle kamers en vertrekken een naam en programmeert hij het paneel volgens uw wensen. Nadat alles naar wens is geprogrammeerd zal het beveiligingssysteem worden getest d.m.v. een zogenaamde ‘looptest’ waarin alle onderdelen op een juiste werking worden gecontroleerd.

Hierna worden eventueel optionele camera’s en video deurbellen geplaatst die deel uitmaken van het alarm systeem. Na montage en uitvoerig testen van het gehele alarm systeem met bijbehorende componenten, ontvangt u een opleverformulier, een zonelijst en een contactlijst. Deze contactlijst bevat de gegevens van personen die door de alarmcentrale gewaarschuwd kunnen worden ingeval van een alarmmelding.

Als volgende stap legt de installateur de bediening uit van het alarm systeem. Voor een preventieve werking ontvangt u nog een aantal raamstickers en deurstickers en zal de factuur door de monteur worden opgemaakt. De installateur vertrekt en u bent eigenaar van een perfect werkend en compleet alarm systeem. Uiteraard is de kans op een inbraak in uw woning of bedrijf hiermee grotendeels verminderd.

Helemaal draadloos, geen kabels. Geen geluidshinder en stof door boren, verplaatsen van meubilair en andere vormen van overlast in uw woning of bedrijfsruimte. Eenvoudig te monteren.

Alles verbonden met kabels. Een hogere betrouwbaarheid en veel minder kans op storingen. Het onderhoud is eenvoudig doordat het systeem geen batterijen gebruikt die anders regelmatig moeten worden verwisseld. Weinig onderhoud nodig. Ook leverbaar met brandmeldinstallatie.

Dit is een combinatie van draadloos en bekabeld. De basis is met kabels en te combineren met draadloos. Zo is het systeem eenvoudig uit te breiden zonder kabels en te monteren aan raam en deur.

Alarm is geïnstalleerd? Zodra het alarm systeem is geplaatst, gaat het direct in werking. Maar wat doet een alarm systeem nu precies? De basis van een alarm systeem is het systeem met de eventuele extra onderdelen. U bepaald zelf welke mogelijkheden worden toegevoegd bij de aanschaf van het alarm systeem.

De werking van een alarm systeem

De werking van alarm systemen kan in vijf punten worden samengevat.

  1. Door gebruik te maken van een alarm systeem kunt u de kans op inbraak verkleinen en streven naar een veilige plek om te wonen.
  2. Er zijn verschillende soorten alarm systemen. Met een paneel kan het alarm systeem worden bediend. Dit is over het algemeen een klein toetsenbord wat bij belangrijke uitgangen wordt gemonteerd.
  3. Het alarm systeem en de sensoren gaan in werking zodra u het activeert. Indien een sensor brand of een ander onregelmatigheid detecteert gaat het alarm onmiddellijk af. Bijvoorbeeld bij beweging thuis, glasbreuk, rookontwikkeling of lekkage.
  4. Het alarmsysteem zal ten alle tijden in werking treden bij onregelmatigheden. Dat kan d.m.v. geluidssignalen zoals een alarmsirene maar ook kan het een lichtschakelaar aanzetten of een camera een opname laten starten. Hoe meer acties er bij een melding worden geactiveerd, hoe beter een alarm systeem kan reageren in geval van dreiging.
  5. Naast de verschillende signalen die een alarm systeem kan afgeven op locatie, wordt er tevens een alarmmelding verzonden naar de eigenaar, of naar een meldkamer indien het alarm systeem hierop is gekoppeld.
    Politie worden gelijk opgeroepen worden omdat de meldingen 24 uur per dag enkel met aansluiting alarm meldkamer in de gaten worden gehouden Het alarm systeem wordt van afstand gereset wanneer er toch geen dreiging blijkt te zijn.

Zoals gezegd is het van belang dat een alarm systeem op goede wijze wordt geïnstalleerd zodat u zeker bent van de vele voordelen van een alarm systeem. Laat daarom onze alarm specialist u assisteren bij het plaatsen van een systeem bij u in de regio Groot Hitland, IJsseloord, Klein Hitland, ’s-Gravenweg, Oudeland, Loet, Lageweg, Tiendweg-West, Kortenoord, IJssellaan en Ouderkerk aan den IJssel.

Veelgestelde vragen over onze alarm systemen

Het woord inbraakalarm zegt het al. Het beschermt tegen inbraken. Als inbrekers doorhebben dat uw appartement goed beveiligd is, gaan ze liever naar een naastgelegen pand dat geen beveiliging heeft. Komt de inbreker toch binnen, dan schrikt hij van het alarm en wegrennen zonder enige buit. De lichtflitsen en geluidsalarm gaan gelijk af als het alarm systeem inbrekers detecteert. Het is waarschijnlijk ook wel een goed idee uw alarm systeem aan een alarm meldkamer te koppelen. Geconfronteerd met de inbreker worden is natuurlijk niet wat u wilt.
Afhankelijk van de situatie en gekozen opties variëren de kosten voor een alarm systeem van ca. €950 tot €2000. Er zijn veel factoren waar de prijs vanaf hangt. Om een goed beeld te krijgen van de prijzen voor een alarm systeem , is het verstandig om prijzen op te vragen. Dit geeft een goed beeld wat de prijzen zijn voor een beveiligingssyteem in uw appartement of bedrijfspand.

Dit ligt aan de situatie en de wensen waaraan het systeem moet voldoen. Over het algemeen werkt een alarm systeem via het internet of een mobiel netwerk maar dit kan ook via een vaste telefoonlijn indien aanwezig.

Op deze wijze wordt u tijdig gewaarschuwd bij inbraak of andere calamiteiten. Ook zijn er alarmsystemen die niet zijn aangesloten op een meldpunt. Deze systemen geven slechts een lokale melding bij inbraak of andere calimiteiten.

Er zijn een aantal verschillende meldings-opties om uit te kiezen. Er zijn apparaten die gelijk een melding zenden naar uw mobiel met behulp van een mobiele app of doormiddel van een sms of e-mailbericht.

Is uw systeem gekoppeld aan een alarm meldkamer? Dan gaat alles via de alarm meldkamer die de juiste nooddiensten meteen waarschuwt bij een alarm melding. Het grote voordeel is dat de alarm meldkamer 24 uur per dag bereikbaar is. Een groot voordeel is dat een alarm meldkamer 24 uur per dag bereikbaar is.

Als u nergens op aangesloten bent dan zal ingeval uw alarm afgaat dit zeker een inbreker afschrikken. De enorme herrie en lichtflitsen zullen absoluut indruk maken.

Een brandmeldinstallatie is een alarmsysteem, waarmee een brand zo vroeg mogelijk wordt ontdekt. Het bestaat uit een aantal samenwerkende onderdelen, waaronder rookmelders en handmelders. Zo kunnen snel de nodige maatregelen worden genomen. Er wordt bijvoorbeeld een ontruimingsalarm geactiveerd om mensen te evacueren, staldeuren worden automatisch geopend of er wordt een blussysteem geactiveerd.

Een personenalarmsysteem, valalarm of ouderenalarm is een klein kastje, meestal geplaatst naast de telefoon of aan de wand, Het heeft een alarmknop waarmee via de telefoonaansluiting verbinding kan worden gemaakt met een aantal door de gebruiker vooraf gekozen telefoonnummers.

Het is mogelijk om een knop of een trekkoord toe te voegen waarmee de gebruiker ook alarm kan slaan. Met deze relatief goedkope variant kan echter geen spreek-luisterverbinding tot stand worden gebracht.