alarmsysteem Pernis

Alarm systeem aanschaffen? Zoekt u een draadloos, hybride of een uitgebreid bekabeld alarm systeem voor in huis of voor uw bedrijfspand in Pernis?

Vraag dan nu een prijs aan.
Ontvang 40% korting op uw alarmsysteem!

Alarmsysteem Installeren in Pernis

U wilt een alarmsysteem kopen en dit laten installeren bij u thuis of bij uw bedrijf? U weet nog niet bij welk alarminstallatiebedrijf? U vindt hier de beste adviseur voor elk type alarmsysteem bij u in de regio Hoogvliet, Heijplaat, Poortugaal, Meeuwenplaat, Rhoonse Veer, Rhoon, Schiedam, Windas, Beerenplaat, Vlaardingen en Pernis!

Alarm systeem Pernis

Met een alarmsysteem kiest u voor een veilige woning. Het beveiligen van uw woning of bedrijfspand moet wel met een goed en betrouwbaar alarmsysteem gebeuren. Bij ons vindt u alle informatie over het juiste beveiligingssysteem.

Waarom een alarm systeem?

Veel mensen weten niet dat een alarmsysteem ook over andere zaken en gebeurtenissen waakt en dat meteen meldt zodra er iets gebeurd in of rondom uw woning. Dat kan bijv. een brand zijn of een waarschuwing voor koolstofmonoxide. Dit zijn allemaal belangrijke meldingen die uw leven kunnen redden.

Wat kost een alarmsysteem

De prijs voor een goed alarmsysteem varieert van ca. €950 tot €2000. Dit is afhankelijk van de gewenste aanvullende opties en het aantal vertrekken dat u wilt laten beveiligen.

Hoe sluit men een alarmsysteem aan?

De meeste alarm systemen werken via het internet, een mobiel netwerk of een vaste telefoonlijn. Via deze weg geeft het systeem een melding aan u of de alarmcentrale door. Er zijn ook niet-aangesloten alarm systemen. Deze geven veelal slechts een akoestische en/of zichtbare melding d.m.v. een alarmlicht of een geluidssignaal.

Informatie over alarmsystemen

Een alarmsysteem is niet een simpel inbraakalarm dat afgaat als er iemand probeert in te breken. U safe voelen is heel wat waard toch? Goedkoop is doorgaans duurkoop en een goedkoper alarmsysteem is meestal een stuk minder betrouwbaar dan een iets duurder systeem. Het grote voordeel van uw huis laten beveiligen door middel van een goed systeem is dat de verzekering van uw huis u vaak minder zal kosten.

Wilt u een top advies en een duidelijke prijs ontvangen bij het aanvragen van een offerte voor een alarm systeem in Pernis?

Als u uw gegevens achterlaat, brengen wij u in contact met maximaal vijf specialisten op het gebied van woningbeveiliging in uw regio. Hierdoor vindt u gegarandeerd de alarmvakman die het beste aansluit bij uw wensen. En u kunt met de juiste alarm installateur wel tot 40% besparen op uw alarm systeem.

Meer informatie over onze beveiligingssystemen. Werking en installatie van een alarmsysteem

Een alarmsysteem moet op de juiste wijze worden geïnstalleerd alvorens dit in gebruik kan worden genomen. Om duidelijk te maken hoe dit in zijn werk gaat leggen we u hieronder uit hoe één en ander in zijn werk gaat.

Stappenplan plaatsing alarm systeem

Om problemen te vermijden dient het alarmsysteem op vakkundige wijzen te worden aangesloten. Voor het plaatsen van het alarm systeem en aanvullende componenten neemt de alarm installateur de volgende stappen:

Allereerst wordt met de monteur een afspraak gemaakt. De installateur weet wat er nodig is om het alarmsysteem te plaatsen. Als eerste neemt de installateur samen met u het alarmpakket met de eventuele componenten door. Vaak gaat de installateur samen met u het huis door om alle locaties en onderdelen te bespreken.

De installateur zal u aanvullend advies geven over het nog beter beveiligen van uw woning indien nodig. Wanneer alles duidelijk is doorgenomen gaat de installateur beginnen met de componenten uit te pakken en kan er worden begonnen met de installatie van het alarmsysteem. Over het algemeen begint de installateur met het klaar maken van de centrale. Deze centrale wordt direct op het modem en stroomnetwerk aangesloten. Hierna meldt de installateur het nieuwe paneel met zijn tablet en wordt er een welkomstmail naar u als klant toegezonden.

Terwijl het paneel zijn eerste verbinding met de eventuele alarm meldkamer maakt plaatst de installateur de overige componenten. Deze componenten bestaan veelal uit magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreukmelders, rookmelders, toetsenbordjes, beveiligingscamera’s, enz. Zodra alle componenten zijn geplaatst en de communicatie tot stand gekomen is zal de installateur alle overige componenten die nog niet gekoppeld zijn inlezen.

Hierna geeft de installateur alle kamers en vertrekken een naam en programmeert hij het paneel volgens uw wensen. Het alarm systeem wordt pas uitgetest als alle alarmonderdelen naar wens zijn ingesteld. Er wordt een zogeheten looptest verricht waardoor alle alarmonderdelen af zullen gaan.

Vervolgens worden eventueel optionele camera’s en videodeurbellen geplaatst die deel uitmaken van het alarm systeem. Na montage en uitvoerig testen van het gehele alarmsysteem met bijbehorende componenten, ontvangt u een opleverformulier, een zonelijst en een contactlijst. Deze contactlijst bevat de gegevens van personen die door de alarmmeldkamer gewaarschuwd kunnen worden ingeval van een alarmmelding.

De installateur gaat nu over tot het uitleggen van het alarmsysteem. Voor een preventieve werking ontvangt u nog een aantal raamstickers en deurstickers en zal de factuur door de monteur worden opgemaakt. De installateur vertrekt en u bent eigenaar van een perfect werkend en compleet alarm systeem. Uiteraard is de kans op een inbraak in uw woning of bedrijf hiermee grotendeels verminderd.

Compleet draadloos, geen bekabeling. Geen geluidshinder en stof door boren, verplaatsen van meubilair en andere vormen van overlast in uw woning of bedrijfsruimte. .

Alles verbonden met kabels. Een hogere betrouwbaarheid en veel minder kans op storingen. U hebt geen batterijen nodig die elke keer moeten worden vervangen. Weinig onderhoud vereist. Ook met brandmeldinstallatie leverbaar.

Dit is een combinatie van draadloos en bekabeld. De basis is met kabels en te combineren met draadloos. Zo is het systeem eenvoudig uit te breiden zonder kabels en te monteren aan raam en deur.

Alarm is aangesloten? Als het alarmsysteem is geplaatst, gaat het direct in werking. Maar wat doet een alarmsysteem nu precies? De basis van een alarmsysteem is het inbraakalarm met de eventuele extra componenten. U bepaald zelf welke mogelijkheden worden toegevoegd bij de aankoop van het alarm systeem.

De werking van een alarmsysteem

Er zijn vijf punten die de werkwijze van een alarmsysteem samenvatten.

  1. Een alarmsysteem maakt de kans op inbraak een stuk minder en maakt uw woonomgeving een stuk veiliger.
  2. Er zijn verschillende soorten alarm systemen. Met een paneel kan het alarmsysteem worden bediend. Dit is veelal een klein toetsenbord wat bij belangrijke uitgangen wordt gemonteerd.
  3. Het alarmsysteem en de sensoren gaan in werking zodra u het activeert. Als een sensor brand of een ander onregelmatigheid detecteert gaat het systeem onmiddellijk af. Dat kan een beweging in het appartement zijn door inbraak maar ook kan rookontwikkeling of lekkage het systeem af laten gaan.
  4. Het alarmsysteem zal ten alle tijden in werking treden bij onregelmatigheden. Dat kan d.m.v. geluidssignalen zoals een alarmsirene maar ook kan het een lichtschakelaar aanzetten of een camera een opname laten starten. Hoe meer acties er bij een melding worden geactiveerd, hoe beter een alarm systeem kan reageren in geval van dreiging.
  5. Naast de verschillende signalen die een alarmsysteem kan afgeven op locatie, wordt er tevens een melding verzonden naar de eigenaar, of naar een alarm meldkamer indien het alarmsysteem hierop is aangesloten.
    Als het alarmsysteem is aangesloten op een alarm meldkamer zal deze direct op de hoogte brengen Is er niets aan de hand dan schakelt de alarm meldkamer het systeem ook weer op afstand uit.

Zoals gezegd is het belangrijk dat een alarmsysteem op goede wijze wordt geïnstalleerd zodat u zeker bent van de vele voordelen van een alarm systeem. Onze specialisten op het gebied van alarmbeveiliging kunnen u assisteren bij de installatie van uw alarmsysteem bij u in de regio Hoogvliet, Heijplaat, Poortugaal, Meeuwenplaat, Rhoonse Veer, Rhoon, Schiedam, Windas, Beerenplaat, Vlaardingen en Pernis.

Veelgestelde vragen over onze alarmbeveiliging

Een inbraakalarm zegt het al. Het beschermt u tegen inbraak. Als inbrekers zien dat uw huis goed is beveiligd, gaan ze liever naar een naastgelegen pand dat geen beveiliging heeft. Dringt de inbreker toch binnen, dan schrikt hij van het alarm en verdwijnen zonder buit. Als het inbraakalarm merkt dat iemand uw appartement binnenkomt, zal er een geluidsalarm afgaan of verschijnen er lichtflitsen. U kunt ervoor kiezen het inbraakalarm te verbinden aan een alarm meldkamer, zodat u niet zelf oog in oog hoeft te staan met een inbreker.
Afhankelijk van de situatie en gekozen opties variëren de kosten van ca. €950 tot €2000. De prijs hangt af van een aantal factoren. Om een goed beeld te krijgen van de kosten voor een alarm systeem dat voldoet aan uw wensen, is het dus verstandig om offertes aan te vragen. Hierdoor krijgt u inzicht in de exacte kosten voor een alarm systeem voor uw huis..

Dit ligt aan de situatie en de wensen waaraan het systeem moet voldoen. Over het algemeen werkt een alarm systeem via het internet of een mobiel netwerk maar dit kan ook via een vaste telefoonlijn indien aanwezig.

Op deze wijze wordt u tijdig gewaarschuwd bij inbraak of andere calamiteiten. Ook zijn er alarmsystemen die niet zijn aangesloten op een meldpunt. Deze systemen geven slechts een lokale melding bij inbraak of andere calimiteiten.

Er zijn een aantal verschillende meldings-opties om uit te kunnen kiezen. Er zijn apparaten die gelijk een melding zenden naar uw mobiel met behulp van een mobiele app of doormiddel van een sms of e-mailbericht.

Is uw systeem gekoppeld aan een alarm meldkamer? Dan gaat alles via de alarm meldkamer die de juiste nooddiensten meteen waarschuwt bij een alarm melding. Het grote voordeel is dat de alarm meldkamer 24 uur per dag bereikbaar is. Deze alarm meldkamers zijn 24 uur per dag te bereiken en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Bent uw nergens op aangesloten dan zal indien uw systeem afgaat dit zeker een inbreker laten schrikken. De enorme herrie en lichtflitsen zullen absoluut indruk maken.

Een brandmeldinstallatie is een alarmsysteem, waarmee een brand zo vroeg mogelijk wordt ontdekt. Het bestaat uit een aantal samenwerkende onderdelen, waaronder rookmelders en handmelders. Zo kunnen snel de nodige maatregelen worden genomen. Er wordt bijvoorbeeld een ontruimingsalarm geactiveerd om mensen te evacueren, staldeuren worden automatisch geopend of er wordt een blussysteem geactiveerd.

Een personenalarmsysteem, valalarm of ouderenalarm is een klein kastje, meestal geplaatst naast de telefoon of aan de wand, Het heeft een alarmknop waarmee via de telefoonaansluiting verbinding kan worden gemaakt met een aantal door de gebruiker vooraf gekozen telefoonnummers.

Het is mogelijk om een knop of een trekkoord toe te voegen waarmee de gebruiker ook alarm kan slaan. Met deze relatief goedkope variant kan echter geen spreek-luisterverbinding tot stand worden gebracht.