alarmsysteem Ridderkerk

Alarm systeem laten installeren? Zoekt u een draadloos, hybride of een uitgebreid bekabeld alarm systeem voor in huis of voor uw bedrijfspand in Ridderkerk?

Vraag een prijs bij ons aan.
Ontvang 40% discount op uw alarmsysteem!

Alarmsysteem Installeren in Ridderkerk

U wilt een alarmsysteem kopen en dit laten installeren bij u thuis of bij uw bedrijf? U weet nog niet bij welk installatiebedrijf? U vindt hier de beste adviseur voor elk type alarmsysteem bij u in de regio Kinderdijk, Oude-Molen, Elshout, Sandelingen-Ambacht, Krimpen aan de Lek, Rijsoord, Schuwacht, Wevershoek, Alblasserdam, Zwaantje en Ridderkerk!

Alarm systeem Ridderkerk

Met een alarmsysteem kiest u voor een veilige woning. Een goed alarmsysteem in uw woning gaat ervoor zorgen dat u goed beschermt bent tegen inbraak. Bij ons vindt u alle informatie over het juiste beveiligingssysteem.

Waarom een alarmsysteem?

Veel mensen weten niet dat een alarmsysteem ook over andere zaken en gebeurtenissen waakt en dat meteen meldt zodra er iets aan de hand is in of rondom uw woning. Denk dan aan een alarm voor brand of een melding bij het vrijkomen van koolstofmonoxide. Met deze alarmsystemen krijgt u op tijd een melding daarover.

Kosten alarmsysteem

De kosten voor een modern alarmsysteem varieert van ca. €950 tot €2000. Dit is afhankelijk van de eventuele gewenste aanvullende opties en het aantal vertrekken dat u wilt laten beveiligen.

Hoe sluit men een alarmsysteem aan?

De meeste alarmsystemen werken via het internet, een mobiel netwerk of een vaste telefoonlijn. Op deze manier geeft het systeem een alarmmelding aan u of de alarmcentrale door. Ook zijn er niet-aangesloten alarmsystemen. Deze geven meestal slechts een akoestische en/of zichtbare melding d.m.v. een alarmlicht of een geluidssignaal.

Informatie over alarmsystemen

Bij een alarmsysteem denkt men al snel aan een alarmbel die afgaat als er iemand binnen komt. Wat is het u waard om u veilig te voelen? Goedkoop is meestal duurkoop en een goedkoper alarmsysteem is meestal een stuk minder betrouwbaar dan een iets duurder systeem. Het grote voordeel van uw huis laten beveiligen door middel van een goed systeem is dat de verzekering van uw huis u vaak minder zal kosten.

Wilt u een top advies en een duidelijke prijs ontvangen bij het aanvragen van een offerte voor een alarm systeem in Ridderkerk?

Als u uw gegevens achterlaat, brengen wij u in contact met maximaal vijf vakmensen op het gebied van alarmbeveiliging in de regio waar u woont. Hierdoor vindt u absoluut de alarmvakman die het beste aansluit bij uw wensen. Bovendien kunt u met de juiste alarm installateur wel tot 40% besparen op uw alarm systeem.

Meer gegevens over onze alarmsystemen. Werking en montage van een alarmsysteem

Een beveiligingssysteem moet op professionele wijze worden geïnstalleerd alvorens dit in gebruik kan worden genomen. Om duidelijk te maken hoe dit in zijn werk gaat leggen we u hieronder uit hoe één en ander in zijn werk gaat.

Stappenplan plaatsing beveiligings systeem

Om problemen te vermijden dient het alarmsysteem op vakkundige wijzen te worden aangesloten. Voor het plaatsen van het alarmsysteem en aanvullende componenten neemt de installateur de volgende stappen:

Allereerst wordt met de monteur een afspraak gemaakt. De alarminstallateur weet wat er nodig is om het alarmsysteem te plaatsen. Als eerste neemt de alarminstallateur samen met u het alarmpakket met de eventuele componenten door. Vaak gaat de alarminstallateur samen met u het huis door om alle locaties en onderdelen te bespreken.

De alarminstallateur zal u eventueel extra advies geven over het nog beter beveiligen van uw woning indien dit van toepassing is. En als alles nauwkeurig is geanalyseerd en duidelijk besproken, begint de alarminstallateur met het installeren van de alarminstallatie. Over het algemeen begint de alarminstallateur met het klaar maken van de centrale. Deze centrale wordt direct op het modem en stroomnetwerk aangesloten. Daarna meldt de alarminstallateur het nieuwe paneel met zijn laptop of iPad en verzend een welkomstmail naar u als klant.

Terwijl het paneel zijn eerste verbinding met de eventuele alarm meldkamer maakt plaatst de installateur de overige componenten. Deze componenten bestaan veelal uit magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreukmelders, rookmelders, toetsenbordjes, beveiligingscamera’s, enz. En als alle componenten zijn opgehangen en de communicatie tot stand gekomen is zal de alarminstallateur alle andere componenten die nog niet aangemeld zijn inlezen.

Hierna geeft de installateur alle kamers en vertrekken een naam en programmeert hij het paneel volgens uw wensen. Nadat alles naar wens is geprogrammeerd zal het beveiligingssysteem worden getest d.m.v. een zogenaamde ‘looptest’ waarin alle onderdelen op een juiste werking worden gecontroleerd.

Hierna worden eventueel optionele camera’s en video deurbellen geplaatst die deel uitmaken van het alarm systeem. Na montage en uitvoerig testen van het gehele alarm systeem met bijbehorende componenten, ontvangt u een opleverformulier, een zonelijst en een contactlijst. Deze contactlijst bevat de gegevens van personen die door de alarmcentrale gewaarschuwd kunnen worden ingeval van een alarmmelding.

De alarminstallateur gaat nu over tot het uitleggen van het alarmsysteem. Voor een preventieve werking ontvangt u nog een aantal raamstickers en deurstickers en zal de factuur door de monteur worden opgemaakt. De installateur vertrekt en u bent eigenaar van een perfect werkend en compleet alarm systeem. Dit alles met het doel om de kans op inbraak te verminderen.

Geen kabels die moeten worden getrokken en bevestigd. Geen geluidshinder en stof door boren, verplaatsen van meubilair en andere vormen van overlast in uw woning of bedrijfsruimte. Eenvoudig te installeren.

Alles verbonden met kabels. Een hogere betrouwbaarheid en veel minder kans op uitval. U hebt geen batterijen nodig die elke keer moeten worden vervangen. Weinig onderhoud vereist. Ook met brandmeldinstallatie leverbaar.

Dit is een combinatie van draadloos en bekabeld. De basis is met kabels en te combineren met draadloos. Zo is het systeem eenvoudig uit te breiden zonder kabels en te monteren aan raam en deur.

Alarm is geïnstalleerd? Als het alarmsysteem is geïnstalleerd, gaat het direct in werking. Maar wat doet een alarmsysteem nu eigenlijk precies? De basis van een alarmsysteem is het alarmsysteem met eventuele toegevoegde componenten. U bepaald zelf welke mogelijkheden worden toegevoegd bij de aanschaf van het systeem.

De werking van een alarmsysteem

Er zijn vijf punten die de werkwijze van een alarmsysteem samenvatten.

  1. Door het gebruik van een alarmsysteem kunt u de kans op inbraak verkleinen en streven naar een veilige plek om te wonen.
  2. Beveiligingssystemen zijn er in verschillende soorten. Met een bedieningspaneel kan het alarmsysteem worden ingesteld. Dit is doorgaans een klein toetsenbord wat bij belangrijke uitgangen wordt geplaatst.
  3. Het alarmsysteem en de sensoren gaan in werking zodra u het activeert. Als een sensor brand of een ander onregelmatigheid detecteert gaat het alarm onmiddellijk af. Dat kan een beweging in het appartement zijn door inbraak maar ook kan rookontwikkeling of lekkage het alarm af laten gaan.
  4. Het alarmsysteem zal ten alle tijden in werking treden bij onregelmatigheden. Dat kan d.m.v. geluidssignalen zoals een alarmsirene maar ook kan het een lichtschakelaar aanzetten of een camera een opname laten starten. Hoe meer acties er bij een melding worden geactiveerd, hoe beter een alarm systeem kan reageren in geval van dreiging.
  5. Naast de verschillende signalen die een alarmsysteem kan afgeven op locatie, wordt er tevens een alarmmelding verzonden naar de eigenaar, of naar een meldkamer indien het alarm systeem hierop is gekoppeld.
    Als het alarmsysteem is aangemeld op een alarm meldkamer zal deze direct op de hoogte brengen Is er niets aan de hand dan schakelt de alarm meldkamer het systeem ook weer op afstand uit.

Zoals gezegd is het belangrijk dat een alarmsysteem degelijk wordt geïnstalleerd zodat u zeker bent van de vele voordelen van een alarm systeem. Laat daarom onze alarm specialist u assisteren bij het plaatsen van een systeem bij u in de regio Kinderdijk, Oude-Molen, Elshout, Sandelingen-Ambacht, Krimpen aan de Lek, Rijsoord, Schuwacht, Wevershoek, Alblasserdam, Zwaantje en Ridderkerk.

Vragen over beveiligingssystemen

Een inbraakalarm zegt het al. Het beschermt u tegen inbraken. Als inbrekers zien dat uw appartement goed beveiligd is, gaan ze liever naar een naastgelegen pand dat niet beveiligd is. Dringt de inbreker toch binnen, dan schrikt hij van het geluidsalarm en verdwijnt hij zonder buit. Als het inbraakalarm merkt dat een persoon uw pand binnenkomt, zal er een alarmsirene afgaan en verschijnen er lichtflitsen. U kunt ervoor kiezen het inbraakalarm te verbinden aan een alarm meldkamer, zodat u niet zelf oog in oog hoeft te staan met de inbreker.
Afhankelijk van de situatie en gekozen opties variëren de kosten van ca. €950 tot €2000. De prijs hangt af van een aantal factoren. Om een goed beeld te krijgen van de kosten voor een alarm systeem dat voldoet aan uw wensen, is het dus verstandig om offertes aan te vragen. Hierdoor krijgt u inzicht in de exacte kosten voor een alarm systeem voor uw huis..

Dit ligt aan de situatie en de wensen waaraan het systeem moet voldoen. Over het algemeen werkt een alarm systeem via het internet of een mobiel netwerk maar dit kan ook via een vaste telefoonlijn indien aanwezig.

Op deze wijze wordt u tijdig gewaarschuwd bij inbraak of andere calamiteiten. Ook zijn er alarmsystemen die niet zijn aangesloten op een meldpunt. Deze systemen geven slechts een lokale melding bij inbraak of andere calimiteiten.

Er zijn een aantal verschillende meldings-opties om uit te kunnen kiezen. Er zijn apparaten die gelijk een melding zenden naar uw mobiel met behulp van een mobiele app of doormiddel van een sms of e-mailbericht.

Is uw systeem gekoppeld aan een alarm meldkamer? Dan gaat alles via de alarm meldkamer die de juiste nooddiensten meteen waarschuwt bij een alarm melding. Het grote voordeel is dat de alarm meldkamer 24 uur per dag bereikbaar is. Een groot voordeel is dat de alarm meldkamer op elk uur van de dag aanwezig is.

Bent uw nergens op aangesloten dan zal indien uw alarm afgaat dit zeker de inbreker afschrikken. De enorme herrie en lichtflitsen zullen absoluut indruk maken.

Een brandmeldinstallatie is een alarmsysteem, waarmee een brand zo vroeg mogelijk wordt ontdekt. Het bestaat uit een aantal samenwerkende onderdelen, waaronder rookmelders en handmelders. Zo kunnen snel de nodige maatregelen worden genomen. Er wordt bijvoorbeeld een ontruimingsalarm geactiveerd om mensen te evacueren, staldeuren worden automatisch geopend of er wordt een blussysteem geactiveerd.

Een personenalarmsysteem, valalarm of ouderenalarm is een klein kastje, meestal geplaatst naast de telefoon of aan de wand, Het heeft een alarmknop waarmee via de telefoonaansluiting verbinding kan worden gemaakt met een aantal door de gebruiker vooraf gekozen telefoonnummers.

Het is mogelijk om een knop of een trekkoord toe te voegen waarmee de gebruiker ook alarm kan slaan. Met deze relatief goedkope variant kan echter geen spreek-luisterverbinding tot stand worden gebracht.