alarmsysteem Schipluiden

Alarmsysteem laten installeren? Zoekt u een draadloos, hybride of een uitgebreid bekabeld alarm systeem voor in huis of voor uw bedrijfspand in Schipluiden?

Vraag dan nu een offerte aan.
Krijg 40% korting op uw beveiligingssyteem!

Alarmsysteem Installeren in Schipluiden

U wilt een alarmsysteem bestellen voor bij u thuis of bij uw bedrijf? U weet nog niet precies bij welk installatiebedrijf? U vindt hier de beste adviseur voor elk type alarmsysteem bij u in de regio Hodenpijl, Negenhuizen, Zouteveen, Abtswoude, Oostbuurt, ’t Woudt, Lierhand, Den Hoorn, Blaker, Burgersdijk en Schipluiden!

Alarmsysteem Schipluiden

Met een alarmsysteem kiest u voor een veilige woning. Een betrouwbaar alarmsysteem in uw woning gaat ervoor zorgen dat u goed beschermt bent tegen inbraak. Bij ons vindt u alle informatie over het juiste beveiligingssysteem.

Waarom een alarmsysteem?

Veel mensen weten niet dat een alarm systeem ook over andere zaken en gebeurtenissen waakt en dat meteen meldt ingeval er iets gebeurd in of rondom uw woning. Denk dan aan een alarmmelding voor brand of een melding bij het vrijkomen van koolstofmonoxide. Dit zijn stuk voor stuk cruciale meldingen die uw leven kunnen redden.

Kosten alarmsysteem

De kosten voor een goed en modern alarmsysteem varieert van ca. €950 tot €2000. Dit is afhankelijk van de eventuele gewenste aanvullende opties en het aantal vertrekken dat u wilt laten beveiligen.

Hoe sluit men een alarm systeem aan?

De meeste alarmsystemen werken via het internet, een mobiel netwerk of een vaste telefoonlijn. Via deze weg geeft het systeem een alarmmelding aan u of de alarmcentrale door. Er zijn ook niet-aangesloten alarmsystemen. Deze geven meestal slechts een akoestische en/of zichtbare melding d.m.v. een alarmlicht of een geluidssignaal.

Informatie over het alarmsysteem

Een alarm systeem is niet een inbraakalarm dat afgaat als er iemand probeert in te breken. Wat is het u waard om u veilig te voelen? Goedkoop is doorgaans duurkoop en een goedkoper alarm systeem is meestal een stuk minder betrouwbaar dan een iets duurder systeem. Het grote voordeel van uw huis laten beveiligen door middel van een goed systeem is dat de verzekering van uw huis u vaak minder zal kosten.

Wilt u een top advies en een duidelijke prijs ontvangen bij het aanvragen van een offerte voor een alarm systeem in Schipluiden?

Als u uw gegevens achterlaat, brengen wij u in contact met maximaal vijf vakmensen op het gebied van woningbeveiliging in de regio waar u woont. Hierdoor vindt u absoluut de alarmvakman die het beste aansluit bij uw wensen. En u kunt met de juiste alarm installateur wel tot 40% besparen op uw beveiligingssysteem.

Extra informatie over onze alarmsystemen. Werking en plaatsing van een alarmsysteem

Een beveiligingssysteem moet op de juiste wijze worden geïnstalleerd alvorens dit in gebruik kan worden genomen. Om duidelijk te maken hoe dit in zijn werk gaat leggen we u hieronder uit hoe één en ander in zijn werk gaat.

Stappenplan plaatsing alarm systeem

Het is van heel groot belang dat uw alarmsysteem correct wordt geplaatst om ervoor te zorgen dat er geen problemen ontstaan. Voor het installeren van het alarmsysteem en eventuele aanvullende componenten neemt de installateur de volgende stappen:

Allereerst wordt met de installateur een afspraak gemaakt. De alarminstallateur weet wat er nodig is om het systeem te plaatsen. Als eerste neemt de alarminstallateur samen met u het alarmpakket met de eventuele componenten door. Veelal gaat de alarminstallateur samen met u het huis door om alle locaties en onderdelen te bespreken.

De alarminstallateur zal u aanvullend advies geven over het nog beter beveiligen van uw woning indien nodig. En als alles nauwkeurig is geanalyseerd en duidelijk besproken, begint de alarminstallateur met het installeren van de alarminstallatie. Over het algemeen begint de alarminstallateur met het klaar maken van de centrale. Deze centrale wordt direct op het modem en stroomnetwerk aangesloten. Daarna meldt de alarminstallateur het nieuwe paneel met zijn laptop of tablet en verzend een welkomstmail naar u als klant.

Terwijl het paneel zijn eerste verbinding met de eventuele alarm meldkamer maakt plaatst de installateur de overige componenten. Deze componenten bestaan veelal uit magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreukmelders, rookmelders, toetsenbordjes, beveiligingscamera’s, enz. En als alle componenten zijn opgehangen en de communicatie tot stand gekomen is zal de alarminstallateur alle overige componenten die nog niet aangemeld zijn laten inlezen.

Hierna geeft de installateur alle kamers en vertrekken een naam en programmeert hij het paneel volgens uw wensen. Nadat alles naar wens is geprogrammeerd zal het beveiligingssysteem worden getest d.m.v. een zogenaamde ‘looptest’ waarin alle onderdelen op een juiste werking worden gecontroleerd.

Hierna worden eventueel optionele camera’s en video deurbellen geplaatst die deel uitmaken van het alarm systeem. Na montage en uitvoerig testen van het gehele alarm systeem met bijbehorende componenten, ontvangt u een opleverformulier, een zonelijst en een contactlijst. Deze contactlijst bevat de gegevens van personen die door de alarmmeldkamer gewaarschuwd kunnen worden ingeval van een melding.

De alarminstallateur gaat nu over tot het uitleggen van het alarmsysteem. Voor een preventieve werking ontvangt u nog een aantal raamstickers en deurstickers en zal de factuur door de monteur worden opgemaakt. De installateur vertrekt en u bent eigenaar van een perfect werkend en compleet alarm systeem. Alles met het doel om de kans op wat voor inbraak dan ook te verminderen.

Compleet draadloos, zonder bekabelde componenten. Geen geluidshinder en stof door boren, verplaatsen van meubilair en andere vormen van overlast in uw woning of bedrijfsruimte. .

Alles verbonden met kabels. Een hogere betrouwbaarheid en veel minder kans op uitval. Het onderhoud is eenvoudig doordat het systeem geen batterijen gebruikt die regelmatig moeten worden verwisseld. Weinig onderhoud nodig. Ook met brandmeldinstallatie leverbaar.

Dit is een combinatie van draadloos en bekabeld. De basis is met kabels en te combineren met draadloos. Zo is het systeem eenvoudig uit te breiden zonder kabels en te monteren aan raam en deur.

Systeem is aangesloten? Als het alarmsysteem is geplaatst, gaat het direct in werking. Maar wat doet een alarmsysteem nu precies? De basis van een alarmsysteem is het alarmsysteem met de eventuele extra componenten. U bepaald zelf welke mogelijkheden worden toegevoegd bij de aankoop van het alarm systeem.

Werkwijze alarmsysteem

Er zijn vijf punten die de werkwijze van een alarmsysteem samenvatten.

  1. Een alarmsysteem maakt de kans op inbraak een stuk minder en maakt het wooncomfort een stuk veiliger.
  2. Er zijn verschillende soorten alarmsystemen. Met een paneel kan het alarmsysteem worden bediend. Dit is over het algemeen een klein toetsenbord wat bij belangrijke uitgangen wordt geïnstalleerd.
  3. Het alarmsysteem en de sensoren gaan in werking zodra u het aanzet. Als een sensor brand of een ander onregelmatigheid detecteert gaat het alarm onmiddellijk af. Bijvoorbeeld bij beweging thuis, glasbreuk, rookontwikkeling of water lekkage.
  4. Het systeem zal ten alle tijden in werking treden bij onregelmatigheden. Dat kan d.m.v. geluidssignalen zoals een alarmsirene maar ook kan het een lichtschakelaar aanzetten of een camera een opname laten starten. Hoe meer acties er bij een melding worden geactiveerd, hoe beter een alarm systeem kan reageren in geval van dreiging.
  5. Naast de verschillende signalen die een alarmsysteem kan afgeven op locatie, wordt er tevens een melding verzonden naar de eigenaar, of naar een alarm meldkamer indien het systeem hierop is gekoppeld.
    Als het alarmsysteem is gekoppeld op een alarm meldkamer zal deze onmiddellijk op de hoogte brengen Is er niets aan de hand dan schakelt de alarm meldkamer het systeem ook weer op afstand uit.

Zoals gezegd is het van belang dat een alarmsysteem op goede wijze wordt geplaatst zodat u zeker bent van de vele voordelen van een alarm systeem. Onze vakmensen op het gebied van alarmbeveiliging kunnen u assisteren bij de plaatsing van uw alarmsysteem bij u in de regio Hodenpijl, Negenhuizen, Zouteveen, Abtswoude, Oostbuurt, ’t Woudt, Lierhand, Den Hoorn, Blaker, Burgersdijk en Schipluiden.

Vragen over alarmsystemen

Een inbraakalarm zegt het al. Het beschermt u tegen inbraken. Als inbrekers zien dat uw woning goed beveiligd is, gaan ze liever naar een naastgelegen pand dat niet beveiligd is. En mocht het zo zijn dat een inbreker wel in uw appartement is gekomen dan zal het felle harde geluid van het geluidsalarm hem gegarandeerd afschrikken. De lichtflitsen en alarmsirene gaan gelijk af als het systeem de inbreker detecteert. Het is waarschijnlijk ook wel verstandig uw alarmsysteem aan een alarm meldkamer te koppelen. Een confrontatie met de inbreker is natuurlijk niet wat u wilt.
Afhankelijk van de situatie en gekozen opties variëren de kosten van ca. €950 tot €2000. De prijs hangt af van een aantal factoren. Om een duidelijk beeld te kunnen krijgen van de prijzen voor een alarmsysteem , is het een goed idee om prijzen op te vragen. Dit geeft een helder overzicht wat de prijzen zijn voor een beveiligingssyteem in uw woning of kantoor.

Dit ligt aan de situatie en de wensen waaraan het systeem moet voldoen. Over het algemeen werkt een alarm systeem via het internet of een mobiel netwerk maar dit kan ook via een vaste telefoonlijn indien aanwezig.

Op deze wijze wordt u tijdig gewaarschuwd bij inbraak of andere calamiteiten. Ook zijn er alarmsystemen die niet zijn aangesloten op een meldpunt. Deze systemen geven slechts een lokale melding bij inbraak of andere calimiteiten.

Er zijn een aantal verschillende meldings-opties om uit te kiezen. Er zijn apparaten die gelijk een melding zenden naar uw mobiel met behulp van een mobiele app of doormiddel van een sms of e-mailbericht.

Is uw systeem gekoppeld aan een alarm meldkamer? Dan gaat alles via de alarm meldkamer die de juiste nooddiensten meteen waarschuwt bij een alarm melding. Het grote voordeel is dat de alarm meldkamer 24 uur per dag bereikbaar is. Deze alarm meldkamers zijn 24 uur per dag aanwezig en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Bent uw nergens op aangesloten dan zal indien uw alarm afgaat dit zeker een inbreker afschrikken. De enorme herrie en lichtflitsen zullen absoluut indruk maken.

Een brandmeldinstallatie is een alarmsysteem, waarmee een brand zo vroeg mogelijk wordt ontdekt. Het bestaat uit een aantal samenwerkende onderdelen, waaronder rookmelders en handmelders. Zo kunnen snel de nodige maatregelen worden genomen. Er wordt bijvoorbeeld een ontruimingsalarm geactiveerd om mensen te evacueren, staldeuren worden automatisch geopend of er wordt een blussysteem geactiveerd.

Een personenalarmsysteem, valalarm of ouderenalarm is een klein kastje, meestal geplaatst naast de telefoon of aan de wand, Het heeft een alarmknop waarmee via de telefoonaansluiting verbinding kan worden gemaakt met een aantal door de gebruiker vooraf gekozen telefoonnummers.

Het is mogelijk om een knop of een trekkoord toe te voegen waarmee de gebruiker ook alarm kan slaan. Met deze relatief goedkope variant kan echter geen spreek-luisterverbinding tot stand worden gebracht.