alarmsysteem Windas

Alarmsysteem kopen? Zoekt u een draadloos, hybride of een uitgebreid bekabeld alarm systeem voor in huis of voor uw bedrijfspand in Windas?

Vraag dan nu een prijs aan.
Krijg 40% discount op uw beveiligingssyteem!

Alarmsysteem Installeren in Windas

U wilt een alarmsysteem bestellen en dit laten installeren bij u thuis of bij uw bedrijf? U weet nog niet precies bij welk alarminstallatiebedrijf? U vindt hier de beste adviseur voor elk type alarmsysteem bij u in de regio Schiedam, Kerkhuurt, Kandelaar, Zweth, Zouteveen, Abtswoude, Vlaardingen, Negenhuizen, Heijplaat, Pernis en Windas!

Alarmsysteem Windas

Met een alarmsysteem kiest u voor een veilige woning. Een degelijk alarmsysteem in uw woning zorgt ervoor dat u goed beschermt bent tegen inbraak. Bij ons vindt u alle informatie over het juiste beveiligingssysteem.

Waarom een alarmsysteem?

Veel mensen weten niet dat een beveiligingssysteem ook over andere zaken en gebeurtenissen waakt en dat meldt als er iets gebeurd in of rondom uw woning. Dat kan bijv. een brand zijn of een melding voor koolstofmonoxide. Dit zijn allemaal cruciale meldingen die uw leven kunnen redden.

De kosten van een alarmsysteem

De prijs voor een goed alarmsysteem varieert van ca. €950 tot €2000. Dit is afhankelijk van de gewenste aanvullende opties en het aantal vertrekken dat u wilt laten beveiligen.

Hoe wordt een beveiligingssysteem aangesloten?

De meeste alarm systemen werken via het internet, een mobiel netwerk of een vaste telefoonlijn. Via deze weg geeft het systeem een alarmmelding aan u of de alarmcentrale door. Ook zijn er niet-aangesloten alarm systemen. Deze geven meestal slechts een akoestische en/of zichtbare melding d.m.v. een alarmlicht of een geluidssignaal.

Informatie over alarmsystemen

Bij een alarmsysteem denkt men direct aan een alarmbel die afgaat als er een persoon binnen komt. U veilig voelen is heel wat waard toch? Goedkoop is veelal duurkoop en een goedkoop beveiligingssysteem is meestal een stuk minder betrouwbaar dan een iets duurder systeem. Het grote voordeel van uw huis laten beveiligen door middel van een goed systeem is dat de verzekering van uw huis u vaak minder zal kosten.

Wilt u een betrouwbaar advies en een duidelijke prijs ontvangen bij het aanvragen van een offerte voor een alarm systeem in Windas?

Als u uw gegevens bij ons achterlaat, brengen wij u in contact met een maximum van vijf vakmensen op het gebied van woningbeveiliging in de regio waar u woont. Hierdoor vindt u absoluut de alarmspecialist die het beste aansluit bij uw wensen. Bovendien kunt u met de juiste alarm installateur wel tot 40% besparen op uw alarm systeem.

Extra informatie over onze beveiligingssystemen. Werking en plaatsing van een alarmsysteem

Een alarmsysteem moet op de juiste wijze worden geïnstalleerd alvorens dit in gebruik kan worden genomen. Om overzichtelijk te maken hoe dit in zijn werk gaat leggen we u hieronder uit hoe één en ander in zijn werk gaat.

Stappenplan plaatsing beveiligings systeem

Om problemen te vermijden dient het alarmsysteem op vakkundige wijzen te worden aangesloten. Voor het installeren van het alarmsysteem en eventuele aanvullende componenten neemt de alarm installateur de volgende stappen:

Eerst wordt met de installateur een afspraak gemaakt. De monteur weet wat er nodig is om het alarmsysteem te plaatsen. Als eerste neemt de alarminstallateur samen met u het alarmpakket met de eventuele onderdelen door. Vaak gaat de alarminstallateur samen met u het huis door om alle locaties en onderdelen te bespreken.

De alarminstallateur zal u aanvullend advies geven over het nog beter beveiligen van uw woning indien nodig. Als alles nauwkeurig is doorgenomen en duidelijk besproken, begint de alarminstallateur met het installeren van de alarminstallatie. Over het algemeen begint de alarminstallateur met het klaar maken van de centrale. Deze centrale wordt direct op het modem en stroomnetwerk aangesloten. Daarna meldt de alarminstallateur het nieuwe paneel met zijn iPad en verzend een welkomstmail naar u als klant.

Terwijl het paneel zijn eerste verbinding met de eventuele alarm meldkamer maakt plaatst de installateur de overige componenten. Deze componenten bestaan veelal uit magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreukmelders, rookmelders, toetsenbordjes, beveiligingscamera’s, enz. Zodra alle onderdelen zijn geplaatst en de communicatie tot stand is gekomen zal de alarminstallateur alle andere onderdelen die nog niet aangemeld zijn laten inlezen.

Hierna geeft de installateur alle kamers en vertrekken een naam en programmeert hij het paneel volgens uw wensen. Het alarmsysteem wordt pas getest als alle onderdelen naar wens zijn ingesteld. Er wordt een zogeheten looptest verricht waarmee alle onderdelen af zullen gaan.

Vervolgens worden eventueel optionele camera’s en video deurbellen geplaatst die deel uitmaken van het alarm systeem. Na montage en uitvoerig testen van het gehele alarm systeem met bijbehorende componenten, ontvangt u een opleverformulier, een zonelijst en een contactlijst. Deze contactlijst bevat de gegevens van personen die door de alarmcentrale gewaarschuwd kunnen worden ingeval van een melding.

Als volgende stap legt de installateur de bediening uit van het alarmsysteem. Voor een preventieve werking ontvangt u nog een aantal raamstickers en deurstickers en zal de factuur door de monteur worden opgemaakt. De installateur vertrekt en u bent eigenaar van een perfect werkend en compleet alarm systeem. Dit alles met het doel om de kans op inbraak te verminderen.

Het voordeel is dat er geen bekabelde connecties nodig zijn om alles aan elkaar te koppelen. Geen geluidshinder en stof door boren, verplaatsen van meubilair en andere vormen van overlast in uw woning of bedrijfsruimte. .

Alles verbonden met kabels. Een hogere betrouwbaarheid en veel minder kans op uitval. U hebt geen batterijen nodig die elke keer moeten worden vervangen. Amper onderhoud vereist. Ook leverbaar met brandmeldinstallatie.

Dit is een combinatie van draadloos en bekabeld. De basis is met kabels en te combineren met draadloos. Zo is het systeem eenvoudig uit te breiden zonder kabels en te monteren aan raam en deur.

Alarm is geïnstalleerd? Als het alarmsysteem is gemonteerd, gaat het direct in werking. Maar wat doet een alarmsysteem nou eigenlijk precies? De basis van een alarmsysteem is het systeem met de eventuele extra onderdelen. U bepaald zelf welke mogelijkheden worden toegevoegd bij de aanschaf van het systeem.

Werking alarmsysteem

De werking van alarm systemen kan in vijf punten worden samengevat.

  1. Door het gebruik van een alarmsysteem kunt u de kans op inbraak verkleinen en streven naar een veilige plek om te wonen.
  2. Beveiligingssystemen zijn er in verschillende soorten. Met een bedieningspaneel kan het alarmsysteem worden ingesteld. Dit is veelal een klein toetsenbord wat bij belangrijke uitgangen wordt geplaatst.
  3. Het alarmsysteem en de sensoren gaan in werking zodra u het activeert. Als een sensor brand of een ander onregelmatigheid detecteert gaat het systeem onmiddellijk af. Bijvoorbeeld bij beweging thuis, glasbreuk, rookontwikkeling of water lekkage.
  4. Het alarmsysteem zal ten alle tijden in werking treden bij onregelmatigheden. Dat kan d.m.v. geluidssignalen zoals een alarmsirene maar ook kan het een lichtschakelaar aanzetten of een camera een opname laten starten. Hoe meer acties er bij een melding worden geactiveerd, hoe beter een alarm systeem kan reageren in geval van dreiging.
  5. Naast de verschillende signalen die een alarmsysteem kan afgeven op locatie, wordt er tevens een alarm melding verzonden naar de eigenaar, of naar een alarm meldkamer indien het alarmsysteem hierop is gekoppeld.
    Wanneer het alarmsysteem is aangesloten op een alarm meldkamer zal deze onmiddellijk op de hoogte brengen Is er niets aan de hand dan schakelt de alarm meldkamer het systeem ook weer op afstand uit.

Zoals gezegd is het van belang dat een alarmsysteem op goede wijze wordt geïnstalleerd zodat u zeker bent van de vele voordelen van een alarm systeem. Onze vakmensen op het gebied van alarmsystemen kunnen u assisteren bij de plaatsing van uw alarmsysteem bij u in de regio Schiedam, Kerkhuurt, Kandelaar, Zweth, Zouteveen, Abtswoude, Vlaardingen, Negenhuizen, Heijplaat, Pernis en Windas.

Vragen over alarm systemen

Een inbraakalarm zegt het al. Het beschermt tegen inbraak. Als inbrekers zien dat uw appartement goed beveiligd is, gaan ze liever naar een naastgelegen pand dat niet beveiligd is. En als een inbreker wel in uw huis is gekomen dan zal het harde geluid van de sirene hem zeker laten schrikken. Als het inbraakalarm detecteert dat er iemand uw pand binnenkomt, zal er een alarmsirene afgaan en verschijnen er lichtflitsen. Het is misschien ook wel een goed idee uw alarm systeem aan een alarm meldkamer te koppelen. Een confrontatie met een inbreker is natuurlijk niet wat u wilt..
Afhankelijk van de situatie en gekozen opties variëren de kosten van ca. €950 tot €2000. De prijs hangt af van een aantal factoren. Om een goed beeld te krijgen van de kosten voor een alarm systeem dat voldoet aan uw wensen, is het dus verstandig om offertes aan te vragen. Hierdoor krijgt u inzicht in de exacte kosten voor een alarm systeem voor uw huis..

Dit ligt aan de situatie en de wensen waaraan het systeem moet voldoen. Over het algemeen werkt een alarm systeem via het internet of een mobiel netwerk maar dit kan ook via een vaste telefoonlijn indien aanwezig.

Op deze wijze wordt u tijdig gewaarschuwd bij inbraak of andere calamiteiten. Ook zijn er alarmsystemen die niet zijn aangesloten op een meldpunt. Deze systemen geven slechts een lokale melding bij inbraak of andere calimiteiten.

Er zijn een aantal verschillende meldings-opties om uit te kunnen kiezen. Er zijn apparaten die gelijk een melding zenden naar uw mobiel met behulp van een mobiele app of doormiddel van een sms of e-mailbericht.

Is uw systeem gekoppeld aan een alarm meldkamer? Dan gaat alles via de alarm meldkamer die de juiste nooddiensten meteen waarschuwt bij een alarm melding. Het grote voordeel is dat de alarm meldkamer 24 uur per dag bereikbaar is. Deze alarm meldkamers staan 24 uur per dag en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Als u nergens op aangesloten bent dan zal indien uw systeem afgaat dit de inbreker afschrikken. De enorme herrie en lichtflitsen zullen absoluut indruk maken.

Een brandmeldinstallatie is een alarmsysteem, waarmee een brand zo vroeg mogelijk wordt ontdekt. Het bestaat uit een aantal samenwerkende onderdelen, waaronder rookmelders en handmelders. Zo kunnen snel de nodige maatregelen worden genomen. Er wordt bijvoorbeeld een ontruimingsalarm geactiveerd om mensen te evacueren, staldeuren worden automatisch geopend of er wordt een blussysteem geactiveerd.

Een personenalarmsysteem, valalarm of ouderenalarm is een klein kastje, meestal geplaatst naast de telefoon of aan de wand, Het heeft een alarmknop waarmee via de telefoonaansluiting verbinding kan worden gemaakt met een aantal door de gebruiker vooraf gekozen telefoonnummers.

Het is mogelijk om een knop of een trekkoord toe te voegen waarmee de gebruiker ook alarm kan slaan. Met deze relatief goedkope variant kan echter geen spreek-luisterverbinding tot stand worden gebracht.