alarmsysteem Zwet

Alarm systeem laten installeren? Zoekt u een draadloos, hybride of een uitgebreid bekabeld alarm systeem voor in huis of voor uw bedrijfspand in Zwet?

Vraag een offerte bij ons aan.
Ontvang 40% discount op uw alarmsysteem!

Alarmsysteem Installeren in Zwet

U wilt een alarmsysteem bestellen en dit laten installeren bij u thuis of bij uw bedrijf? U weet nog niet bij welk alarminstallatiebedrijf? U vindt hier de beste adviseur voor elk type alarmsysteem bij u in de regio Zwaantje, Noldijk, Barendrecht, Wevershoek, Middeldijk, Heerjansdam, Rijsoord, Ridderkerk, Kleine-Lindt, Bolnes en Zwet!

Alarm systeem Zwet

Met een alarmsysteem kiest u voor een veilige woning. Het beveiligen van uw woning of bedrijfspand moet wel met een goed en degelijk alarmsysteem gebeuren. Bij ons vindt u alle informatie over het juiste beveiligingssysteem.

Waarom een alarm systeem?

Veel mensen weten niet dat een beveiligingssysteem ook over andere zaken en gebeurtenissen waakt en dat meteen doorgeeft wanneer er iets aan de hand is in of rondom uw woning. Dat kan dan bijvoorbeeld een brand zijn of een waarschuwing voor koolstofmonoxide. Dit zijn allemaal cruciale meldingen die uw leven kunnen redden.

De kosten van een alarmsysteem

De kosten voor een goed alarmsysteem varieert van ca. €950 tot €2000. Dit is afhankelijk van de eventuele aanvullende opties en het aantal vertrekken dat u wilt laten beveiligen.

Hoe wordt een beveiligingssysteem aangesloten?

De meeste alarmsystemen werken via het internet, een mobiel netwerk of een vaste telefoonlijn. Op deze manier geeft het systeem een alarmmelding aan u of de alarmcentrale door. Ook zijn er niet-aangesloten alarmsystemen. Deze geven meestal slechts een akoestische en/of zichtbare melding d.m.v. een alarmlicht of een geluidssignaal.

Informatie over alarmsystemen

Een beveiligingssysteem is niet een inbraakalarm dat alleen maar afgaat als iemand probeert in te breken. U veilig voelen is heel wat waard toch? Goedkoop is meestal duurkoop en een goedkoop beveiligingssysteem is meestal een stuk minder betrouwbaar dan een iets duurder systeem. Het voordeel van uw huis laten beveiligen door middel van een goed systeem is dat de verzekering van uw huis u vaak minder zal kosten.

Wilt u een top advies en een duidelijke prijs ontvangen bij het aanvragen van een offerte voor een alarm systeem in Zwet?

Als u uw gegevens achterlaat, brengen wij u in contact met maximaal vijf specialisten op het gebied van alarmbeveiliging in de regio waar u woont. Hierdoor vindt u absoluut de alarmspecialist die het beste aansluit bij uw wensen. Bovendien kunt u met de juiste installateur wel tot 40% besparen op uw beveiligingssysteem.

Extra informatie over onze beveiligingssystemen. Werking en montage van een alarmsysteem

Een beveiligingssysteem moet op professionele wijze worden geïnstalleerd alvorens dit in gebruik kan worden genomen. Om overzichtelijk te maken hoe dit in zijn werk gaat leggen we u hieronder uit hoe één en ander in zijn werk gaat.

Stappenplan plaatsing beveiligings systeem

Het is van heel groot belang dat het alarmsysteem op op vakkundige wijze wordt geplaatst zodat er geen problemen optreden. Voor het monteren van het alarm systeem en eventuele aanvullende componenten neemt de monteur de volgende stappen:

Eerst wordt met de monteur een afspraak gemaakt. De alarminstallateur weet wat er nodig is om het systeem te plaatsen. Als eerste neemt de monteur samen met u het pakket met de eventuele componenten door. Vaak gaat de monteur samen met u het huis door om alle locaties en onderdelen te bespreken.

De monteur zal u aanvullend advies geven over het nog beter beveiligen van uw woning indien dit van toepassing is. Wanneer alles duidelijk is doorgenomen gaat de alarminstallateur beginnen met de componenten uit te pakken en kan er worden begonnen met de montage van het alarmsysteem. Over het algemeen begint de monteur met het gereed maken van de centrale. Deze centrale wordt direct op het modem en stroomnetwerk aangesloten. Hierna meldt de alarminstallateur het nieuwe paneel met zijn laptop of tablet en verzend een welkomstmail naar u als klant.

Terwijl het paneel zijn eerste verbinding met de eventuele alarm meldkamer maakt plaatst de installateur de overige componenten. Deze componenten bestaan veelal uit magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreukmelders, rookmelders, toetsenbordjes, beveiligingscamera’s, enz. Zodra alle componenten zijn opgehangen en de verbinding tot stand gekomen is zal de alarminstallateur alle overige componenten die nog niet aangemeld zijn laten inlezen.

Hierna geeft de installateur alle kamers en vertrekken een naam en programmeert hij het paneel volgens uw wensen. Nadat alles naar wens is geprogrammeerd zal het beveiligingssysteem worden getest d.m.v. een zogenaamde ‘looptest’ waarin alle onderdelen op een juiste werking worden gecontroleerd.

Hierna worden eventueel optionele camera’s en video deurbellen geplaatst die deel uitmaken van het alarm systeem. Na montage en uitvoerig testen van het gehele systeem met bijbehorende componenten, ontvangt u een opleverformulier, een zonelijst en een contactlijst. Deze contactlijst bevat de gegevens van personen die door de alarmcentrale gewaarschuwd kunnen worden ingeval van een alarmmelding.

De monteur gaat nu over tot het uitleggen van het alarmsysteem. Voor een preventieve werking ontvangt u nog een aantal raamstickers en deurstickers en zal de factuur door de monteur worden opgemaakt. De installateur vertrekt en u bent eigenaar van een perfect werkend en compleet alarm systeem. Uiteraard is de kans op een inbraak in uw woning of bedrijf hiermee grotendeels verminderd.

Geen kabels die moeten worden getrokken en bevestigd. Geen geluidshinder en stof door boren, verplaatsen van meubilair en andere vormen van overlast in uw woning of bedrijfsruimte. .

Alles verbonden met kabels. Een hogere betrouwbaarheid en veel minder kans op storingen. U hebt geen batterijen nodig die elke keer moeten worden vervangen. Weinig onderhoud nodig. Ook leverbaar met brandmeldinstallatie.

Dit is een combinatie van draadloos en bekabeld. De basis is met kabels en te combineren met draadloos. Zo is het systeem eenvoudig uit te breiden zonder kabels en te monteren aan raam en deur.

Alarm is geïnstalleerd? Als het alarmsysteem is gemonteerd, gaat het direct in werking. Maar wat doet een alarmsysteem nu eigenlijk precies? De basis van een alarmsysteem is het systeem met eventuele extra componenten. U bepaald zelf welke mogelijkheden worden toegevoegd bij de aankoop van het alarm systeem.

Werking alarmsysteem

De werking van alarmsystemen kan in vijf punten worden samengevat.

  1. Een alarmsysteem maakt de kans op inbraak een stuk minder en maakt uw woonomgeving een stuk veiliger.
  2. Beveiligingssystemen zijn er in verschillende soorten. Met een bedieningspaneel kan het alarmsysteem worden ingesteld. Dit is over het algemeen een klein toetsenbord wat bij belangrijke uitgangen wordt geplaatst.
  3. Het alarmsysteem en de sensoren gaan in werking zodra u het aanzet. Als een sensor brand of een ander onregelmatigheid detecteert gaat het systeem onmiddellijk af. Dat kan een beweging in het appartement zijn door poging tot inbraak maar ook kan rookontwikkeling of lekkage het systeem af laten gaan.
  4. Het systeem zal ten alle tijden in werking treden bij onregelmatigheden. Dat kan d.m.v. geluidssignalen zoals een alarmsirene maar ook kan het een lichtschakelaar aanzetten of een camera een opname laten starten. Hoe meer acties er bij een melding worden geactiveerd, hoe beter een alarm systeem kan reageren in geval van dreiging.
  5. Naast de verschillende signalen die een alarmsysteem kan afgeven op locatie, wordt er tevens een alarm melding verzonden naar de eigenaar, of naar een meldkamer indien het systeem hierop is gekoppeld.
    Wanneer het alarmsysteem is aangesloten op een meldkamer zal deze onmiddellijk op de hoogte brengen Is er niets aan de hand dan schakelt de alarm meldkamer het systeem ook weer op afstand uit.

Zoals gezegd is het van belang dat een alarmsysteem op goede wijze wordt geplaatst zodat u zeker bent van de vele voordelen van een alarm systeem. Onze specialisten op het gebied van alarmbeveiliging kunnen u assisteren bij de montage van uw alarmsysteem bij u in de regio Zwaantje, Noldijk, Barendrecht, Wevershoek, Middeldijk, Heerjansdam, Rijsoord, Ridderkerk, Kleine-Lindt, Bolnes en Zwet.

Veelgestelde vragen over onze alarmbeveiliging

Het woord inbraakalarm zegt het al. Het beschermt u tegen inbraken. Als inbrekers zien dat uw appartement goed is beveiligd, gaan ze liever naar een ander pand dat geen beveiliging heeft. En als een inbreker wel in uw huis is gekomen dan zal het harde geluid van de sirene hem zeker laten schrikken. Als het inbraakalarm detecteert dat er iemand uw pand binnenkomt, zal er een alarmsirene afgaan en verschijnen er lichtflitsen. Het is misschien ook wel een goed idee uw alarm systeem aan een alarm meldkamer te koppelen. Een confrontatie met een inbreker is natuurlijk niet wat u wilt..
Afhankelijk van de situatie en gekozen opties variëren de kosten van ca. €950 tot €2000. De prijs hangt af van een aantal factoren. Om een goed beeld te krijgen van de kosten voor een alarm systeem dat voldoet aan uw wensen, is het dus verstandig om offertes aan te vragen. Hierdoor krijgt u inzicht in de exacte kosten voor een alarm systeem voor uw huis..

Dit is afhankelijk van de wensen waaraan het systeem moet voldoen. Over het algemeen werkt een alarm systeem via het internet of een mobiel netwerk maar dit kan ook via een vaste telefoonlijn indien aanwezig.

Op deze wijze wordt u tijdig gewaarschuwd bij inbraak of andere calamiteiten. Ook zijn er alarmsystemen die niet zijn aangesloten op een meldpunt. Deze systemen geven slechts een lokale melding bij inbraak of andere calimiteiten.

Er zijn een aantal verschillende meldings-opties om uit te kunnen kiezen. Er zijn apparaten die gelijk een melding zenden naar uw mobiel met behulp van een mobiele app of doormiddel van een sms of e-mailbericht.

Is uw systeem gekoppeld aan een alarm meldkamer? Dan gaat alles via de alarm meldkamer die de juiste nooddiensten meteen waarschuwt bij een alarm melding. Het grote voordeel is dat de alarm meldkamer 24 uur per dag bereikbaar is. Voordeel is dat een meldkamer op elk uur van de dag aanwezig is.

Als u nergens op aangesloten bent dan zal indien uw systeem afgaat dit een inbreker afschrikken. De enorme herrie en lichtflitsen zullen absoluut indruk maken.

Een brandmeldinstallatie is een alarmsysteem, waarmee een brand zo vroeg mogelijk wordt ontdekt. Het bestaat uit een aantal samenwerkende onderdelen, waaronder rookmelders en handmelders. Zo kunnen snel de nodige maatregelen worden genomen. Er wordt bijvoorbeeld een ontruimingsalarm geactiveerd om mensen te evacueren, staldeuren worden automatisch geopend of er wordt een blussysteem geactiveerd.

Een personenalarmsysteem, valalarm of ouderenalarm is een klein kastje, meestal geplaatst naast de telefoon of aan de wand, Het heeft een alarmknop waarmee via de telefoonaansluiting verbinding kan worden gemaakt met een aantal door de gebruiker vooraf gekozen telefoonnummers.

Het is mogelijk om een knop of een trekkoord toe te voegen waarmee de gebruiker ook alarm kan slaan. Met deze relatief goedkope variant kan echter geen spreek-luisterverbinding tot stand worden gebracht.