Beste alarmsysteem consumentenbond Rotterdam

Alarm systeem aanschaffen? Zoekt u een draadloos, hybride of een uitgebreid bekabeld alarm systeem voor in huis of voor uw bedrijfspand in Rotterdam?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.
Ontvang 40% korting op uw alarmsysteem!

Beste alarmsysteem consumentenbond in Rotterdam

Beste alarmsysteem consumentenbond Rotterdam

Met een alarmsysteem kiest u voor een veilige woning. Het beveiligen van uw woning of bedrijfspand moet wel met een goed en betrouwbaar alarmsysteem gebeuren. Bij ons vindt u alle informatie over het juiste beveiligingssysteem.

Waarom een alarm systeem?

Veel mensen weten niet dat een alarmsysteem ook over andere zaken en gebeurtenissen waakt en dat meldt als er iets aan de hand is in of rondom uw woning. Dat kan bijvoorbeeld een brand zijn of een waarschuwing voor koolstofmonoxide. Met deze alarmsystemen krijgt u op tijd een melding daarover.

Informatie over alarmsystemen consumentenbond

Wilt u een betrouwbaar advies en een duidelijke prijs ontvangen bij het aanvragen van een offerte voor een alarm systeem in Rotterdam?

Als u uw gegevens achterlaat, brengen wij u in contact met maximaal vijf specialisten op het gebied van alarmbeveiliging in uw regio. Hierdoor vindt u absoluut de alarmspecialist die het beste aansluit bij uw wensen. Bovendien kunt u met de juiste alarm installateur wel tot 40% besparen op uw alarm systeem.

Meer informatie over onze beveiligingssystemen. Werking en plaatsing van een alarmsysteem

Een beveiligingssysteem moet op de juiste wijze worden geïnstalleerd alvorens dit in gebruik kan worden genomen. Om duidelijk te maken hoe dit in zijn werk gaat leggen we hieronder uit hoe één en ander in zijn werk gaat.

Stappenplan plaatsing alarm systeem

Het is van heel groot belang dat uw alarmsysteem degelijk wordt geplaatst zodat er geen problemen optreden. Voor het monteren van het alarm systeem en eventuele aanvullende componenten neemt de monteur de volgende stappen:

Eerst wordt met de installateur een afspraak gemaakt. De monteur weet wat er nodig is om het alarmsysteem te plaatsen. Als eerste neemt de installateur samen met u het pakket met de eventuele onderdelen door. Veelal gaat de installateur samen met u het huis door om alle locaties en onderdelen te bespreken.

De installateur zal u aanvullend advies geven over het nog beter beveiligen van uw woning indien nodig. Zodra alles nauwkeurig is doorgenomen en duidelijk besproken, begint de monteur met het installeren van de installatie. Over het algemeen begint de installateur met het gereed maken van de centrale. Deze centrale wordt direct op het modem en stroomnetwerk aangesloten. Daarna meldt de monteur het nieuwe paneel met zijn tablet en wordt er een welkomstmail naar u als klant verzonden.

Terwijl het paneel zijn eerste verbinding met de eventuele alarm meldkamer maakt plaatst de installateur de overige componenten. Deze componenten bestaan veelal uit magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreukmelders, rookmelders, toetsenbordjes, beveiligingscamera’s, enz. Zodra alle onderdelen zijn geplaatst en de communicatie tot stand is gekomen zal de monteur alle overige onderdelen die nog niet aangemeld zijn laten inlezen.

Hierna geeft de installateur alle kamers en vertrekken een naam en programmeert hij het paneel volgens uw wensen. Nadat alles naar wens is geprogrammeerd zal het beveiligingssysteem worden getest d.m.v. een zogenaamde ‘looptest’ waarin alle onderdelen op een juiste werking worden gecontroleerd.

Hierna worden eventueel optionele camera’s en videodeurbellen geplaatst die deel uitmaken van het alarm systeem. Na montage en uitvoerig testen van het gehele alarmsysteem met bijbehorende componenten, ontvangt u een opleverformulier, een zonelijst en een contactlijst. Deze contactlijst bevat de gegevens van personen die door de alarmmeldkamer gewaarschuwd kunnen worden ingeval van een alarmmelding.

Als volgende stap legt de installateur de bediening uit van het alarmsysteem. Voor een preventieve werking ontvangt u nog een aantal raamstickers en deurstickers en zal de factuur door de monteur worden opgemaakt. De installateur vertrekt en u bent eigenaar van een perfect werkend en compleet alarm systeem. Alles met het doel om de kans op inbraak te verminderen.

Systeem is aangesloten? Zodra het alarmsysteem is geplaatst, gaat het direct in werking. Maar wat doet een alarmsysteem nu eigenlijk precies? De basis van een alarmsysteem is het alarmsysteem met eventuele toegevoegde onderdelen. U bepaald zelf welke mogelijkheden worden toegevoegd bij de aanschaf van het systeem.

Werking alarmsysteem

Er zijn vijf punten die de werkwijze van een alarmsysteem samenvatten.

  1. Door gebruik te maken van een alarmsysteem kunt u de kans op inbraak verkleinen en streven naar een veilige plek om te wonen.
  2. Er zijn verschillende soorten alarmsystemen. Met een bedieningspaneel kan het alarmsysteem worden ingesteld. Dit is meestal een klein toetsenbord wat bij belangrijke uitgangen wordt geïnstalleerd.
  3. Het alarmsysteem en de sensoren gaan in werking zodra u het aanzet. Als een sensor brand of een ander onregelmatigheid detecteert gaat het systeem onmiddellijk af. Bijvoorbeeld bij beweging in huis, glasbreuk, rookontwikkeling of lekkage.
  4. Het alarmsysteem zal ten alle tijden in werking treden bij onregelmatigheden. Dat kan d.m.v. geluidssignalen zoals een alarmsirene maar ook kan het een lichtschakelaar aanzetten of een camera een opname laten starten. Hoe meer acties er bij een melding worden geactiveerd, hoe beter een alarm systeem kan reageren in geval van dreiging.
  5. Naast de verschillende signalen die een alarmsysteem kan afgeven op locatie, wordt er tevens een alarmmelding verzonden naar de eigenaar, of naar een meldkamer indien het alarmsysteem hierop is gekoppeld.
    Hulpdiensten kunnen binnen no-time opgeroepen worden aangezien de berichten 24 uur per dag alleen met koppeling alarm meldkamer in de gaten worden gehouden Het alarmsysteem wordt van afstand uitgeschakeld als er toch geen dreiging blijkt te zijn.

Zoals gezegd is het essentieel dat een alarmsysteem degelijk wordt geplaatst zodat u zeker bent van de vele voordelen van een alarm systeem. Laat daarom onze alarm specialist u assisteren bij het plaatsen van een systeem bij u in de regio Carnisse, Kralingse Veer, IJsselmonde, Krimpen aan den IJssel, Stormpolder, Capelle aan den IJssel, Bolnes, Heijplaat, De Rotte, Smitshoek en Rotterdam.